Satın almayı düşündüğüm Seagate 250 GB 7200 RPM 16MB SATA2 NCQ HDD için birkaç sorum olacak :
1 - Benim Anakartım RAID desteği vermemektedir. Buna istinaden bu HDD'de bu tanımlamayı yapmak zorunda kalacak mıyım ?
2 - RAID'in avantajları nelerdir ?
3 - NCQ için Anakartın desteği gerekli midir ? Eğer gerekli ise bu anakart bu desteği vermekte midir ? Özellikle aktif edilmesi gerekmekte midir ?
Selamlar.
javascript:void(AddText(''))
1.Hayır 2.Raid iki harddiski yi tek harddisk gibi çalıştırmak ve böylece iki harddiskten de aynı anda bilgi okuyarak daha hızlı veri aktarımı sağlamaktır yani 2 harddiskin varsa raid yaparsın atıyorum 2 tane 250 gb .Kapasite yine 250gb tır ama okuma hızı artar buna raid 1 denir.Ayrıca 2x250 gb =500gb şeklinde raid 0 da yapılabilir ancak bu raid 1 e göre veri kaybı olarak çok daha risklidir.Tabi bunlar en çok tercih edilenler daha bir sürü raid çeşidi var profesyonel kullanım için. 3.Kesinlikle evet.Senin anakartın destek vermiyor sanırım.NCQ desteği varsa direk çalışır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme