Şimdi Ara

Asus laptop açılmama sorunu (Ledler yanıp sönüyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam affola
    Asus n53jl kullanıcısıyım, daha önce bilgisayarımın içini açıp fanını temizlemişliğim var. Maalesef fanı çıkartmak için önce bütün anakartı çıkartmak gerekiyor.
    Daha önce yaptığımda bir sorun çıkmamıştı tekrar toplayıp kullanmaya devam etmiştim. Son 1 aydır ara sıra mavi ekran hatası alıp duruyorum ve bu bir aydan önce
    toplam 2 yada 3 kere mavi ekran almıştım ve bunun nedeni fanın önünün kapalı olmasaydı. Fakat son 1 aydır durup dururken almaya başlayınca içini açıp bi temizleme gereği duydum.
    Ve bu sefer termal macun işinede giriştim.http://www.youtube.com/watch?v=I1fV1hSxmuc bu videoda gösterilenleri aynen uyguladım. tekrar topladım ama açma düğmesine bastığımda pc açılamdı.
    İlk başta hiç bir hareket yoktu ancak adapter pcye takıldığında ya adapterdeki led ışığı sönüyor yada yanıp sönmeye başlıyordu. Daha sonra nasıl oldu bilmiyorum bu kısım ortadan kalktı ve bilgisayarın
    üst kısmındaki power tuşu ve numlock ledleri falan yanıp sönmeye başladı fakat bunun haricinde hiçbir tepkime vermiyor. Bu olay sadece fiş takıldığında oluyır yani bataryada iken böyle bir durum
    söz konusu değil.(Batarya ve fiş aynı anda takılıykende yanıp sönüyo)

Denediğim fakat çözüme ulaştırmayan yöntemler:

- Pil ve bataryayı çıkarıp power tuşuna 1 dk basılı tutmak ve ardından açmayı denemek
    - Ramlerin yerlerini birbiriyle değiştirmek
    - Bios pilini çıkarıp uzun bir bekleyişten sonra tekrar takmak
    - Bütün kabloları kontrol etmek
    - Bütün yan birimleri kontrol etmek (hdd, ram, fan soketi vb)

Fakat bunların hepsi nafile...
    Garantisi bittiği için servise gönderemiyorum, ve şuan hiç param olmadığı için herhangi bir bilgisayarcıya da verebilecek durumda değilim.
    Merak ettiğim iki şey ise bu ledlerin mors alfabesi tarzında bir şey anlatma olasılığı ve videoda adamın macun sürdüğü yerlerde sol üst köşedeki ekran kartının etrafındaki siyah chipsetlerede macun sürmesi. Vaziyet şu ki orada bir macun kalıntısı yoktu ama ben yine adamın yaptığı gibi yaptım

Birazdan komple fanı tekrar söküp ekran kartının yanmış olma olasılığına bakıcam ve geri bilgi yazacağım
    ama anakart üzerinde hiç bir anormallik söz konusu değil

Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi küfrevi. -- 19 Kasım 2014; 22:17:04 >

• Sorunumu çözmüş bulunmaktayım ve varsayımlarım doğru çıktı. Şöyleki anakartın yanmadığı zaten bariz belliydi fakat işlemci veya ekran kartı konusunda şüpheliydim.
    Şüphemi bastıran şey ise bilgisyarı topladıktan sonra bir daha hiç açılmamış, çalışır duruma gelmemiş olması. Yani hangi ara elktrik aldımışta yanmış olabilirdi?
    Benim aklıma gelen diğer olasıklardan biride elektrik giriş kısmında bir kısa devre meydana gelmiş olmasıydı. fakat orayı tek tek incelediğimde bir sorun görememiştim.
    Yinede bir ihtimal acemiliğimden farketmemiş olma ihtimalimide göz önünde bulunduruyordum ve çok büyük bir masraf çıkmayacağını düşünmüştüm.
    Ama inatla üçüncü kezde olsa pc yi tekrar tamamen söktüm tam fanı anakarttan kaldırıp işlemciyi ve ekran kartını açığa çıakracaktım ki vidaları söktükten sonra işlemci üzerinde bulunan,
    düz tornavida ile açılan kilidi kapatmadığımı, açık kaldığını fark ettim.
    Bakınız şurada;
    https://store.donanimhaber.com/04/6c/f0/046cf0f19a3cada935544b2cd2a5bca3.jpg
    Buda anakartımın son hali;
    https://store.donanimhaber.com/fe/04/c1/fe04c1b7c923cd2f61b46fb971bee135.jpg

Sonuç olarak anakart işlemciyi görmemiş ve o yüzden uyarı yapıyormuş.
    Tekrar topladım ve şuan sorunsuz kullanmaktayım.
    Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlara da çözüm olur.
    Sağlıcakla..
     Asus laptop açılmama sorunu (Ledler yanıp sönüyor) Asus laptop açılmama sorunu (Ledler yanıp sönüyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi küfrevi. -- 19 Kasım 2014; 22:18:57 >

• sana ne kadar teşekkür etsem azdır 2014 de yazdığın mesaj 2023 de hayat kurtardı :) paylaşmak güzel şey sırf sana cevap verebilmek için kayıt oldum teşekkürler dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gpow -- 9 Şubat 2023; 16:5:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.