Şimdi Ara

Asus Laptop Alacaklara Uyarı - Orijinal Batarya 550 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 senelik Asus N61JA modeli bilgisayarıma batarya almak için ilgili ulaştığım (Elektrik kesildikten sonra yaklaşık 35 sn'de kapanıyor) Asus Türkiye Servisinden fiyat dönüşü olarak 550 TL almamla dumura uğratmıştır beni. Şu anda sıfırı satılacak olsa en fazla 700-800 TL'den alınabilecek seviyede bir laptop'un bataryası için böyle abartı bir fiyat çekmek ne kadar iyi niyetlidir orası ayrı konu.

Amazon'da aynı modeli bulamama rağmen benzer güçte orijinal Asus batarya modelleri 45-50 dolar (Gümrük-KDV-Kur ile birlikte en abartı 250-300 lira diyebileceğimiz ki aslında bu fiyat bile çok fazla ya) civarındayken bu batarya için bu kadar fiyat istemek ayıptır diye düşünüyorum. Şahsen marka ve kalite olarak beğenmeme rağmen Asus markasını Türkiye Distribütörünün bu fiyat politikasından ötürü bir daha Asus'a yanaşmamayı düşünmekteyim (Benzer bir tecrübem de MSI ile var aynı nedenlerle). Diğer Asus almayı düşünen arkadaşları da bu nedenle önceden bilgilendirmek istedim.

Şahsen Ebay'den -tam orijinalliğinden emin olamadığım- 25 dolara orijinal olduğu iddia edilen Asus A32-M50 batarya veya Amazon üzerinden kaliteli olduğunu düşündüğüm yine 25-30 dolara satılan uyumlu yan sanayi üreticilerden birinden edineceğim. Artık yarın öbür gün elimizde kucağımızda patlar mı tabi orasını bilemiyoruz. Ama üzerine bir 550 TL daha koyup yeni bir bilgisayar alabilecekken kimse salak değil o parayı verecek kadar.

Kısaca Asus laptop alacak arkadaşlarında bu noktada bilgileri olsun, ayrıca bataryaları çoğu üretici sarf malzemesi saydığından garantileri sadece 1 sene oluyor bunu da hatırlatayım.

Kısaca laptop'unuzun bataryasını değiştirmek istediğinizde sizden de istenecek fiyat 3 aşağı-5 yukarı bu olacaktır, Asus marka laptop almayı düşünen arkadaşların bilgisi olsun istedim.

• Merhaba,

Ben de dell inspiron icin ebay'den orjinal denilen ve yorumlari cok basarili bir bataryayi 25 dolar civari almistim ilk 3 ay iddia edildigi gibi orjinal batarya performansini veriyordu fakat soyle 5-6 ay sonra bicak gibi kesildi ve maksimum 10 dakikalari gormeye basladim bu arada Dell'in sitesinde orjinal bataryasi 120 dolar civariydi bunun shipping ucreti ve yuksek dolar kurunu hesaba katarsak o da 400-500 lira civarina geliyor yani Asus'a ozgu bir durum degil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.