Bildirim
Asus laptop pil %0 Takılı, boşaltılıyor sorunu
Karrimor Retro Mid 2 Weathertite Erkek Bot : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CFFQRMYR
11 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama Asus X550JX laptopumda aynı sorun bende de var.Pil ışığı turuncu yanıp sönüyor yanıp sönüyor arada birkaç saniyeliğine yeşil yanıyor sonra tekrar turuncu yanıp sönüyor ve %0 dan yukarı çıkmıyor.Bazen %0 takılı boşaltılıyor bazen %0 takılı doluyor bazen de %0 takılı dolmuyor yazıyor çok tuhaf bir durum.Laptopu alalı 2.5 seneye yaklaştı garantisi de bitti internetteki çözümler işe yaramadı acaba bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı ?
Ben sorunun Windows 10'un yeni güncellemesinden sonra olduğunu düşünüyorum.Güncellemeden önce herhangi bir problem yoktu zaten bilgisayarı gözle görülür şekilde yavaşlattığını da gözlemledim performans düşüşleri oldu.Acaba yazılımsal bir sorun mu bu ? -
quote:
Orijinalden alıntı: dexsia
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama Asus X550JX laptopumda aynı sorun bende de var.Pil ışığı turuncu yanıp sönüyor yanıp sönüyor arada birkaç saniyeliğine yeşil yanıyor sonra tekrar turuncu yanıp sönüyor ve %0 dan yukarı çıkmıyor.Bazen %0 takılı boşaltılıyor bazen %0 takılı doluyor bazen de %0 takılı dolmuyor yazıyor çok tuhaf bir durum.Laptopu alalı 2.5 seneye yaklaştı garantisi de bitti internetteki çözümler işe yaramadı acaba bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı ?
Ben sorunun Windows 10'un yeni güncellemesinden sonra olduğunu düşünüyorum.Güncellemeden önce herhangi bir problem yoktu zaten bilgisayarı gözle görülür şekilde yavaşlattığını da gözlemledim performans düşüşleri oldu.Acaba yazılımsal bir sorun mu bu ?
Aygit yoneticisinden pil driverini kaldirip pc hard reset yapip actinmi? Genelde driver kaynakli sorun oluyo. Ayrica bataryalarin omru 3yildir pil komple bitmis olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hacam bataryanız ölmüş bende de var aynı model aynı sorunla bende karşılaşmıştım daha 1 sene olmadan bozulmuştu batarya garantim varken değiştirmişlerdi yeni batarya takılalı 1 sene oldu ve sıkıntısız kullanıyorum yeni batarya almanızı öneriyorum güncelleme ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çok yöntem denedim bende fakat düzelmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbl0000 -- 21 Ocak 2018; 13:42:1 > -
Evet o yöntemi denedim.Aygıt yöneticisinde Pil bölümünün altında 2 driver vardı birini kaldırıp reset attım ancak düzelme olmadı ikisini kaldırıp reset atanlardan bazılarının bilgisayarı bile açılmamış o yüzden ikisini kaldırmaya cesaret edemedim.Sanırım bataryanın ömrü tükenmiş. -
Dediğiniz gibi muhtemelen batarya ömrünü tamamlamış.Orijinal bataryaları çok pahalı.Çakma batarya almak yerine şarjda kullanmaya başladım.Artık laptop kendini imha edene kadar bu şekilde kullanmayı düşünüyorum -
Eğer sürekli prizde kullanıyosanız almanıza gerek yok aslında bende toshiba laptop vardı 2 sene batayayla 6 senede prizde kullandım pek taşımadıgım için seyahat ediyosanız sürekli batarya gerekli tabi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asus X551M notebook umda batarya sıfır gösteriyor şarj olmuyordu ben de düzelir umuduyla aygıt yöneticisinde pil bölümünün altında 2 driver vardı. ikisini kaldırdım. notebook u yeniden başlattım. notebook açılmıyor.
fazla araştırmadan bu hatayı yaptım ne tavsiye edersiniz -
şarjda sorunsuz çalışıyordu nasıl böyle bir hata yaptım -
Sorununuz çözüldü mü?quote:
Orijinalden alıntı: wa$abi
şarjda sorunsuz çalışıyordu nasıl böyle bir hata yaptım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X