Şimdi Ara

asus m2n-mx se anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, forumun yeni üyesiyim. biri bana yardım edebilir mi? asus M2N-MX se modeli anakart aldım. işlemcim AMD x2 4400 800 mhz 1 gb ram ve 512 mb ekran kartım var. 250 gb sata 2 hdd taktım. ancak sistem kurmak mümkün olmadı. sorun hdd diye diski değiştirdim. ancak aldığım ikinci diskte de buna benzer sorun yaşadım. sistemi kurabildim. ancak yedekleme için image almak istediğimde %4 lerde kalıyor ve sektör falan filan deyip kalıyor. biline biütün image alma programları denendi. sonuç hep aynı. bir türlü yedek almama izin vermiyor. diskin sata 2 olmasından kaynaklandığı düşüncesi ile 40 gb ide hdd takıp sistem kurmak istedim bu seferde normal biçimlendirmede sorun çıkardı. 40 gb lık bir hdd yi 4 saatte bitirdi ve sonuç kur biçimlendirmeyi tamamlayamadı. diskiniz hasar görmiş olabilir uyarısı verdi. arkadaşlar bebnim sorunum disklerde mi? yoksa anakartta mı? anakartın sata2 ile ilgili bir sorunu olabileceği söylendi. ne derece doğrudur? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler...

• PSU yani kasandaki güç kaynağın ne?
  • PSU üzerinde yazan bien atx power supply 250 watt model 250 u. yeterli herhalde.
  • Hayır yetmez.
    Bi kere Bien diye bi PSU markası yoktur, o OEM satılan Çin malı uyduruk kasalardan bi tanesi.
    250 Watt ile ancak Pentium 3 makinaları sorunsuz çalıştırabilirsin, ya da Sempron işlemcili onboard ekran kartlı bi sistemi.

Ekran kartını 512 MB demişsin ama onun işlemci numarası da önemlidir. Sisteminde en çok güce ekran kartı ihtiyaç duyar. Her neyse her durumda en az 300 Watt'ı gerçekten verebilen bi PSU'ya ihtiyacın var, bu ekran kartın güçlü birşeyse 350-400 Watt alman yerinde olur.
    Fazla para ayıramıyorsan FSP marka PSU'lardan bak, 300 Watt olan modeli 35 YTL, 350 Watt 45 YTL, 400'ü 75 YTL fiyatlı:http://www.exa.com.tr/shop/browse.asp?ParentID=315&caid=343&prctype=&prc=0&prcmu=&bid=153&ob=F&ot=A&ddc=-1#urunFiltresi

Yukarda anlattığın sorunları HDD çıkartıyor veya sen de anakartla ilgili diye düşünüyorsun ancak durduk yerde sorun çıkartmasının nedeni genelde yetersiz gelen akımdır. Çalışmak için belli bir voltaja ihtiyaç duyarlar, eğer PSU buna yetişemiyorsa her yerden, öncelikle de HDD'lerden arıza başlar. En öncelikle PSU'nu değiştir, istiyorsan da yeni bi kasa al. Aopen'in 45$ civarı 300 Watt'lık kasalarındaki PSU'lar da iyidir.

• mselcuks arkadaşım açıklamalrın için çok teşekkür ederim. bahsettiğiniz sorun sebebi aklımın ucundan bile geçmemişti. hemen bahsettiğiniz güçte bir PSU alıp sorunu çözmeye çalışacağım. tekrar tekrar teşekkürler...
  • hocam ben asus yada fsp nin 300-350 watt larını öneririm...aopen da gayet iyi ama asus,fsp biraz daha sessiz oluyor...birde biostan south bridge kısmında sata kontrolcüsü enable ise disable olark değiştirip deneyin..yada ahci modu ise ide ye alıp kurmayı deneyin...ama olsa bile her durumda sistemi riske atmamak için psu yu değiştirin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALINIK ASUS P4S800D-X ANAKART
    16 yıl önce açıldı
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    7 yıl önce açıldı
    MSI PRO H610M-E ANAKART
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.