Şimdi Ara

ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP Solo - lyravega incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP Solo
    AMD Phenom 9600BE
    OCZ Reaper 2x1GB 1066Mhz DDR2
    SAPPHIRE ATI HD 3870 TOXIC 512MB 256BIT GDDR4
    Linklerden ilgili incelemelerimi bulabilirsiniz.

Anakart özellikleri:
    790FX Chipsetli kuzey köprüsü
    SB600 Chipsetli güney köprüsü
    AM2+ ile HT3.0 desteği (5200MT/s max)
    AM2 ile 2000MT/s desteği
    DDR2 1066Mhz desteği
    4xPCI-e 2.0 16x slot (16-16 / 16-8-8 / 8-8-8-8) CrossfireX ile beraber

WiFi-AP extra:
    Wireless desteği
    Memory soğutma kiti (sadece 2 slot için)

Görüşlerim:
    WiFi-AP extra sorunu
    Anakartta malesef ne yaparsanız yapın, wireless'i kullanamadım. İnternetin altını üstüne getirdim, ve bu sorunun sadece bende olmadığını, neredeyse herkeste olduğunu gördüm. 1002 BIOS patch'i ile belki birşeyler düzelir dedim, ancak gene sorunum çözülmedi. Tek fark, BIOS'a gelen Enable/Disable opsiyonuydu. Bu gün tekrar denemek için BIOS'u açtığımda ise bu seçenek kayıp idi (ahhahah). Hemen bunu da araştırdım, gene tek değilim, yazan insanlar şöyle yazmış: 5 dakika sonra oradaydı, bir reset sonrası gene kayıptı (kopma bölgesi). Wireless'i unutun yani, router almanız daha iyidir. Başka bilgisayarlar sizi görüyor, ama ne yaparsanız bağlanmıyor. Bir kere bağlanmayı başardım, ancak çok kötü ping ve veri transferi yüzünden vazgeçtim. Sonrasında ise tekrar bağlantı kuramadım.
    Memory soğutma kiti
    Çok güzel düşünülmüş, performansınızı arttıracağını düşünebilirsiniz tabiki. Birde OCZ ramlere taktığımı düşünürseniz, gerçekten RAM'ler canavar gibi gözüküyor. Ama dikkat! Ram soğutma kiti az da olsa kuzey köprüsünü ısıtıyor (kuzey köprüsü üzerine monte ederken anakartlarda kullanılan civatalardan kullandım, arada boşluğun fazla olup daha az ısının geçmesi için), özellikle de işlemciden çıkan sıcak hava direk üstüne gidiyorsa (stock phenom fanları). Soğutması kötü bir kasada kuzey köprünüzü yakmanıza sebep olabilir.
    DDR2 1066Mhz
    AM2+ CPUlar bildiğim kadarı ile 1066Mhz destekliyor, ancak BIOS onları ya 667 ya da 800Mhz olarak görüyor. Elle girmelisiniz. BIOS'tan Jumper Free ayarlarına girip, Standart yada Manuel'e getirip, DIMM voltajını 2.1(bende 2.3, ramlerimin stock voltajı) getirip memory frequency'i 1066 yapmalısınız (1002 BIOS'u ile 1067 oluyor bu seçenek). Ayrıca memorylerinizin timerları da kafasına göre değiştiği için bu sebepten dolayı, onları da elle girmelisiniz (benim 5-5-5-15). Son söylediğimi yapmanız performans fazlalığı getirecektir az da olsa. Ama voltajı değiştirmeden 1066Mhz yaparsanız BSODlarla karşılaşırsınız.
    AM2+ desteği
    4 çekirdekli işlemcinizi takarak kullanabilirsiniz. Ancak yukarıdan Phenom incelememe giderseniz, PC'mden çok da memnun olmadığımı anlayabilirsiniz.
    Diğer
    -Sata/IDE çıkışları çok ters konulmuş. O yüzden ilk bunları bağlamanızı tavsiye ederim, mümkünse kabloları takın, sonra hard disklere falan bağlayın. Gerçekten çok ters yerde.
    -CPU'ya fan almak isterseniz, önce hesap yapın ne kadar alanınız var. Memory kitine sahipseniz, bunu taktığınızda stock fanı değiştirmek için aldığınız canavar gibi bir fan için yeriniz kalmayabilir.
    -Memory kiti 4lü olsaydı gerçekten çok güzel olabilirdi. Ama sadece 2 memorylik yer var.
    -Asus'ten çok kötü bir destek. Asus gerçekten düştü gözümden, özellikle de Asus forumlarını gezerken insanlardan aldığım bilgiler beni gerçekten de çok şaşırttı malesef. Gerçekten çok kötü.
    Son olarak
    Sapphire'nin 3x PCI-e slotuna sahip 790FX chipsetli anakartını tavsiye ederim. Şahsen pişmanım. Tek artısı anakartın, memory kitleri, o da o kadar önemli değil. Malesef ASUS beni çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

not:Diğer başlıkları şimdi yazıyorum. Bitince editleyeceğim linkleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyravega -- 21 Mayıs 2008; 16:35:24 >

• selam,

arkadaşım, wifi olayını ne yaptın ? çalışmıyormu ?

birde anakartta com port varmı ?

saygılar
  • inceleme demişin ama hiç bi test sonucu göremedim
  • bu anakarttan bende aldım işlemci olarakta Phenom ll 920 x4 takdım dediin gibi wireless kullanamadım 5 adet yayın buluyor ama bağlanıyor diyor başka bişiy demiyor ama enaltta pc resmi var üzerin dede carpı işareti var
    ikinci sorunum pc acılırken yaklaşık4 dakika sürüyo cak yavaş nedendir acaba
  • yıllar geçti halen 1066 olarak çalıştıramadım. başka yönleri olarak her türlü memnunum karttan
    M3A32-MVP Deluxe BIOS 1604
    01. Fix the problem that Memory speed will be limited at 800Mhz if set the value of "Memory Clock Mode" to "Limit" or "1067" in bios.
    02. Set the value of "Processor Frequency Multiplier" option in bios up to 35 for certain AM2+ CPU.
    son bios bunu kullanıyorum beta olanı denemedim. am2 5000+ black var işlemci. manuel de olsa 800 ü geçtiğini görmedim ramlerde. birde ocz overclock ramleri var sözde. ayarlayamadık kaldı öyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: ©oolermaste®

yıllar geçti halen 1066 olarak çalıştıramadım. başka yönleri olarak her türlü memnunum karttan
    01. Fix the problem that Memory speed will be limited at 800Mhz if set the value of "Memory Clock Mode" to "Limit" or "1067" in bios.
    02. Set the value of "Processor Frequency Multiplier" option in bios up to 35 for certain AM2+ CPU.
    son bios bunu kullanıyorum beta olanı denemedim. am2 5000+ black var işlemci. manuel de olsa 800 ü geçtiğini görmedim ramlerde. birde ocz overclock ramleri var sözde. ayarlayamadık kaldı öyle

yanılmıyorsam sadece fenom işlemcilerle 1066 destekleniyordu.bendeki reaperlar 1066 da çalışıyor

• selam arkadaşlar ben bu ana kartı ilk alanlardanım 1 yıl bende aynı sorunu yaşadım bios güncellemesi yapın ama sadece acses point bu güncellemede calışıyor 1502-20090210 update ve verdeigi yayın seviyesi çok mükemmel 1 km lik yayın yapıyor ve prolemsiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©oolermaste®

yıllar geçti halen 1066 olarak çalıştıramadım. başka yönleri olarak her türlü memnunum karttan

Ben de aldığımdan beri 1066 bir türlü stabil çalıştıramadım.Artık ramlerimden şüpheleniyorum çünkü aynı ramleri diğer başka bir anakartta da çalıştırmaya uğraşsam da stabil yapamamıştım.Video oynatırken bir süre sonra mavi ekran hatası vermesine artık alışıyorum galiba:(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.