Şimdi Ara

Asus M4A78LT-M LE (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar slm. şimdiye kadar o kadar sistem kurdum fakat bu sistemde takılı kaldım...Asus M4A78LT-M LE 760G bu anakartı gerekli bileşenlerde kasaya monte ettim ekran kartı onborttan ekrana gelmesi gereken görüntü gelmiyor normalde bios u açması lazım ekranda bir değişiklik yok herşey normal gibi tahmin ettiğim acaba işlemci bir şekilde arızalı işlemmi yapmıyor acaba yoksa bu kartla ilgili bilmediğim bir şeymi var.

• Bios'u sıfırlamayı denedin mi?
  • Herhangi bir hata sesi(bip) veriyor mu?
  • malesef herşeyi denedim.acaba işlemci yanıksa ne durum olur ondan şüpheleniyorum.kasa ve diğer birleşenler sıfır ve işletim sistemi daha kurulu değil kasayı yeni topladım...
  • bip seside yok sanki herşey normalde ben monitörün kablosunu takmamışım gibi...merak ettiğim cpu yanıksa durum ne olur çalışmasında...
  • İşlemci soğutucusunu çıkarıp sistemi çalıştırın. Elinizle cpu ya dokunun. Isınma olursa cpu'da hemen kapatın sistemi. Bu durumda cpu'da sorun yoktur muhtemelen.

Ekleme:Clear cmos jumper'ının doğru yerde olduğundan emin olun. Ramleri çıkarıp sistemi çalıştırın bip sesi alacak mısınız ona bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heady -- 16 Mayıs 2011; 0:27:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heady

İşlemci soğutucusunu çıkarıp sistemi çalıştırın. Elinizle cpu ya dokunun. Isınma olursa cpu'da hemen kapatın sistemi. Bu durumda cpu'da sorun yoktur muhtemelen.

Ekleme:Clear cmos jumper'ının doğru yerde olduğundan emin olun. Ramleri çıkarıp sistemi çalıştırın bip sesi alacak mısınız ona bakın.

her şeyi denedim de işlemciyi fansız denememiştim...şimdi onuda yaptım fanda hiç bir ısınma yok,peki sıfır olan bir işlemcinin arızalı olması pek duyulmuş bir şey değil işlemciden şüpheleniyordum sizin yazınızlada denemiş oldum galiba bana bilgisayarcı yolu göründü bir daha alıcaz mecburen...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemcinin arızalı olduğunu sanmıyorum çünkü üretim aşamasından sonra test ediliyorlar. Deneyebileceğiniz farklı anakart veya cpu yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heady

İşlemcinin arızalı olduğunu sanmıyorum çünkü üretim aşamasından sonra test ediliyorlar. Deneyebileceğiniz farklı anakart veya cpu yok mu?

anakart yada cpu bulma imkanım yok aynı türden.,Clear cmos jumper'ı çıkarıp fansız denedim işlemcide ısınma oldu kapattım jumper'ı tekrar takıp açtığımda ısınma olmadı.fakat;işlemciyide yerinden çıkartıp makinayı açtığımda ekranda birşey olmadığı gibi diğer bütün denemelerimde olduğu gibi ekranda yanıt yoktu.şimdiye kadar 10 yılın üzerinde sayısız kasa kurdum böyle bir olay ilk defa başıma geldi.birde hdd kıpırtı yok cpu işlem yapmadığından görmüyormu?.diğer bileşenleri bağlamadanda sadece anakart ve cpu olarak bakıyorum olay aynı.remleri söküyorum,remsiz taktığımda normalde bip sesi gelmesi lazım acaba anakartmı?yoksa işlemci işlem yapamadığında görmüyormu? bu arada ilginiz için çok sağolun...

• Hocam acaba işlemciyi söküp sistemi çalıştırsanız ne olur. Belki ekrana bir görüntü gelir. Bios update falan diyeceğim ama o durumda da bios ekranı görünür. Bios pilini söküp denemek gerekir ama heralde denemişsinizdir. Dediğiniz durum sadece pci-ex slotuna harici ekran kartı takılıysa olur. Yani hiç görüntü gelmez. Onun dışındaki her durumda biosun açılması gerekir diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Hocam acaba işlemciyi söküp sistemi çalıştırsanız ne olur. Belki ekrana bir görüntü gelir. Bios update falan diyeceğim ama o durumda da bios ekranı görünür. Bios pilini söküp denemek gerekir ama heralde denemişsinizdir. Dediğiniz durum sadece pci-ex slotuna harici ekran kartı takılıysa olur. Yani hiç görüntü gelmez. Onun dışındaki her durumda biosun açılması gerekir diye biliyorum.

Görüntü alınabilmesi için cpu,ram ve vga'nın olması gerekir. Bir tanesi dahi olmasa görüntü alınamaz.
  • İlker Bey, iyi geceler...

Acaba anakart bir ihtimal kısa devre yapıyor olabilir mi?

Eğer güç düğmesine bastığınızda işlemci fanı bir 1-2 saniye çalışıp duruyorsa, muhtemelen bir kısa devre olabilir...
  • tüm cevap yazan arkadaşlara tşkr.ederim...ilk tahminimden beri işlemciden şüpheleniyordum bugün yeni işlemci aldım sorun çözüldü.ne gariptirki nadirde olsa arızalı işlemci beni bulmuş...
  • Sağlık olsun...

Hayırlı, uğurlu olsun... Güle güle kullanın inşallah...
  • Hocam selam,

Aynı problem şu an bende de var sanırım. (Anakart M4A78LT-M LE) Fakat bir tek fark var, o da ben jumper çıkarsam da çıkarmasam da CPU hep soğuk. Sanki hiç çalışmıyor gibi.

Ya ben CPU'yu takamadım (ki tek yaptığım üçgenleri denk getirmek ve kilidi indirmek) ya da CPU bozuk.

CPU bozuk ise ne yapmam gerekir, üstüne macun da sürmüştüm gidip iade etem alırlar mı bilmiyorum. GOLD'dan aldım.

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

CPU AMD Athlon II X4 645
  • CPU güç kablosunu takmamışım...
    Bazen çözüm öylece duruyor yanıbaşınızda siz göremiyorsunuz ya.. Onun gibi bişey oldu
  • ben de de hiç bir problem yoktu dün overcolok yaptım monitöre görüntü gelmiyo sinyal yok diyor ne yapmalıyım
  • Cpu'yla alakalı çalışmama vs sorun denilince direk akla güç kablosu geliyor insan dalgınlık yada heyecanla unutuyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: myilker

tüm cevap yazan arkadaşlara tşkr.ederim...ilk tahminimden beri işlemciden şüpheleniyordum bugün yeni işlemci aldım sorun çözüldü.ne gariptirki nadirde olsa arızalı işlemci beni bulmuş...

Bir sayısal loto bayisine gitmek lazım bu durumda hahah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.