Şimdi Ara

Asus M4A88TD-M ses yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar. çok araştırdım cevapların hiçbirisi çözüm olmadı. Asus M4A88TD-M üzerinde 8 kanal Realtek onboard ses var. ilk geldiğinde win7 kurulu idi ve her şey normaldi. Xp kurdum ses gitti. sürücüleri kaldırdım yeniden kurdu tık yok. Vista kurdum, Win7 yeniden kurdum ses yine yok. İnternette bu konu ile ilgili verilen her şyi denedim. Sürücüler kurulu, Reltek HD audio Yöneticisi kurulu bir film veya müzik açınca yöneticinin ses ayarı ses varmış gibi inip çıkıyor ama hopörlörden veya kulaklıktan ses yok. Mikrofondan ses girişi yok. Üzerinde Phenom 955 işlemci, 4Gb kingston ram var. Ben bu sesi niye alamıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz.

• anakart uzerinde front audio cikislarini jumper ile kapattiniz mi?
    windows xp icin aau gibi microsoft un bir guncellemesi var onu kurdunuz mu
  • birinci dediğinizi denemedim nasıl bilmiyorum bakacağım, xp aau olayını 50 kez denedim olmadı, ayrıca bilginiz varsa bios ta HD Audio ve AC97 şeklinde iki seçenek var bunlarıd ayrı ayarı denedim
  • anakart uzerinde front audio cikislarini jumper ile nasıl kapatılır bulamadım
  • hocam front audio acikta mi? yani on ses baglantisi acikta mi yoksa ustunde zaten jumper var mi?
  • şu anda açıkta daha önce bağlı idi yine ses yoktu, iki bağlantı var birinin üstünde AC97 diğerinin üstünde HD Audio yazıyor.
  • hocam biostakini sormuyorum ama anakartin uzerinde olmasi lazim. orada da tek cikis vardir.
    AAFP diye gosterir hocam anakartin kitapciginda... ona jumper takmaniz lazim
  • jumper dediğiniz ön tarafa gelen kaplonun uç kısmımı, yani ön taraftan ses almak için o nu kastediyorsanız evet takılı.
  • o takili diyorsaniz ses kartiniz onu taniyor olmasi lazim. on tarafa birsey taktiginizda ses cikiyor mu?
    birde denetim masasinda ses e gittiginizde varsayilan ses aygiti hoparlorler mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.