Şimdi Ara

asus m5a97 evo r 2.0 modelden uzak durun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Hocam güç devreleri ve kuzey köprüsü inanılmaz ısınıyor. Belki 80 dereceyi vurduruyor. Gerçi şimdiye kadar bu ısınma sorun yaratmadı ama yine de can sıkıyor.

Hadi bu normal diyelim: Bir de stabilite sorunu var. İşlemciyi 5 GHz yapabilir miyim düşüncesi taşımıştım ama işlemcinin ısınmasıyla değil stabilite sorunlarıyla uğraşıyorum overclock yapmada. Zaten stabil kalmadığı için normal hızlarda kullanıyorum. Rezalet denebilecek bir şey de bunun gibi üst seviye bir anakartta işlemci voltajı kilitli: BIOS'dan işlemciye 1.45 volttan fazla voltaj verilemiyor.

teşekkür ederim MSI dan soğudum ben zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Del Murder

Cpu fan error sebebi işlemci soğutucusunun üzerindeki cpu sokete fan girişini takmaman başka bir fan girişine takmışsın.

teşekkürler diğer cpu fan soketini bir deneyeyim sonuçları yazarım
  • snakessss kullanıcısına yanıt
    MSI kaliteli ürünler üreten iyi bir markaydı. Asus ile aynı kalitede olduğuna inanıyordum. Kartı büyük bir güven içinde almıştım ve geldiğinde kutusundan çıkartıp uzun süre bakakalmıştım. Neden böyle sorunlar yaşadım bir türlü anlam veremiyorum. Hadi benimki hatalı üretim olsa forumda aynı anakartla benzer sorunlar yaşayan insanlar var. Sonuç olarak maalesef ben de soğudum.

Ama şöyle tuhaf bir durum da oldu: Sıcaklık ölçebilen bir fan kontrolcü almıştım. Kontrolcünün problarını anakartın ısınan yerlerine bağladım. En çok ısındığı Prime 95 testi sırasında maksimum 46 derece oldu. Halbuki başka bir termometre ile bir kaç ay önce 55 civarı ölçtüğümü hatırlıyorum. Şimdi 46 derece el yakar mı bilemiyorum. Sıcaklığı bir türlü doğru düzgün ölçemedim. Sanırım kızılötesi termometre gerekecek.
  • biz yine asusa devam edelim gigabyte de güzel ( ama servisi nasıl bilemiyorum) ilk anakartım gigabyte ikincisi msi üçüncüsü asus oldu
  • cpu fan error devam ediyor ne yapmalı dostlar cpu fanı dönüyor (1500 rpm 12 cm fan) ancak stok fanı bile tanımadı bu anakart ne yapmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakessss -- 11 Ağustos 2013; 22:44:52 >
    O halde anakartı götürüp değiştirin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadmoney62

O halde anakartı götürüp değiştirin derim.

servise gidip gelmesi sanırım 1 ay sürer zaten aydır bilgisayar yok bu sefer tam pc siz kalırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasar

hayirli forumlar genel kronik sorunlu 2 defa degistim sorum ayni ya islemci yada ekran kartini acilista gormuyo cizgiyi aradim ramleriniz uyumlu degil diyo ama memory listesinde var ama ureticisi bile bilmiyo sorunu her aradigimda farkli sey soyluyolar alirken sikayetlerimi goz onune alin pisman olmayin

kardeşim allah yapısı degil ya bu sonuçta kul yapısı. elektronik bi sorun vardır .. tüm aynı modellerde bu sorun olmayabilir .. bide bu anakartlar yurt dışından geliyo türkiye ye en saglamlarını en iyilerini mi göndercekler sanki nerde bozuk nerde katakulli li var onları gönderirler
    Hocam o halde başka bir fan deneyin.Onu da görmüyorsa cidden götürün.Porblemli ürünle kalmanın anlamı yok.Zaten şuan sanırsam kullanamıyorsunuz.Servise gittiğinde de birşey fark etmeyecek.Yine elinizde pc olmayacak ama en azından anakart tamirde olacak.
  • quote:

Hocam o halde başka bir fan deneyin.Onu da görmüyorsa cidden götürün.Porblemli ürünle kalmanın anlamı yok.Zaten şuan sanırsam kullanamıyorsunuz.Servise gittiğinde de birşey fark etmeyecek.Yine elinizde pc olmayacak ama en azından anakart tamirde olacak.

hem stok fanla denedim hem hem başka bir fanla denedim olmuyor 1 ay daha bilgisayarsız kalırsam eylüle kadar bilgisayarsız kalıcam demektir
    Hocam şuan bilgisayarı kullanabiliyor musunuz ? Ayrıca problemli ürünü elinizde tutmaya çalışmanızı da anlamadım
  • biostan ayar yapıp ignore edilebiliyormuş aynı sorunu yaşayan insanlar var benim fan çalışıyor sadece açılışta her defasında f1 e basıp biosa girmekten yoruldum. kardeşim benim oturduğum yerde teknik servis yok hatayın bir ilçesindeyim teknik servise gidip gelmesi 20 günü buluyor
  • ŞUAN EN İYİ AMD BOARDI M5A97 DİYE DÜŞÜNÜYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: -İstanbullu-

ŞUAN EN İYİ AMD BOARDI M5A97 DİYE DÜŞÜNÜYORUM

memnun olan da var olmayan da var en iyi demek biraz zor
  • quote:

Hocam şuan bilgisayarı kullanabiliyor musunuz ? Ayrıca problemli ürünü elinizde tutmaya çalışmanızı da anlamadım

sorunun çözdüm kasadaki bütün fan girişleri denedim en sonunda cpu fanı buldum 3 fan girişi var ortada yer lan imiş

cpu fan diye yazar cpu fan minumum hız ayarınıda 300rpm filan yaparsan daha iyi olur soğuk havalarda kart işlemciyi korumaya alıp error verdirebiliyor
  • sorunun çözdüm teşekkürler
    O halde iyi. Güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.