Arkadaşlar overclock yapıyordum. Ama ramlerim beni sınırlandırıyor. Yani öyle tahmin ediyorum. Birçok şeyi denedim ama 4.00 GHz in üzerinde stabil çalışmadı. Sistemim soldaki sistem panelinde mevcut. Acaba bu anakartda cpu:ram oranını nasıl değiştirebilirim. O kadar aramama rağmen bulamadım. Biosdaki overclock kısmının resimleri aşağıdakil gibi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Öncelikle ramlarin stabil olarak kaç mhz ye çıkıyor?...
FSB 333 Mhz iken biostan DRAM Frequency kısmı 667 yaparsanız FSB:Dram Oranı 1:1 olur. en düşük Oran da bu zaten... eğerki ramleriniz 1000 Mhz yapabiliyorsa işlemci de 9*500= 4500 e kadar çıkar...
quote:
Orijinalden alıntı: eagle58
quote:
Orijinalden alıntı: fearless1905
Yok mu cevap veren yaa
Sabır.. Sabır...
Öncelikle ramlarin stabil olarak kaç mhz ye çıkıyor?...
FSB 333 Mhz iken biostan DRAM Frequency kısmı 667 yaparsanız FSB:Dram Oranı 1:1 olur. en düşük Oran da bu zaten... eğerki ramleriniz 1000 Mhz yapabiliyorsa işlemci de 9*500= 4500 e kadar çıkar...
Ya yanlış anlama da zaten 1000 MHz yapsa ben burada bu soruyu sormak zorunda kalmayacaktım Stabil olarak 890 mhz de çalışıyordu. Şu an 4.3 GHz de ama ramler yüzünden stabil değil. Orthos ile işlemciye 4 saat yüklendim banamısın demedi ama ram ve işlemciye aynı anda yüklemdiğim anda 2 dk olmadan hata verdi. Şimdi benim sorunum şu FSB:DRAM Oranını nasıl değiştirebilirim. bu sayede işlemciye biraz daha yülenmek ve ramleri stabil değerlerinde tutmak istiyorum.
quote:
Şimdi benim sorunum şu FSB:DRAM Oranını nasıl değiştirebilirim
Bios tan DRAM frakansını degistirdiğinde zaten oranı değiştirmiş oluyorsun. Yukarıda da belirttiğim gibi 1:1 oranından daha dusuk bir oran yapamazsın. Yani FSB 500 olsun ramler 800 olsun diyemezsin. FSB 500 ise ramler en az 500*2 = 1000 olur...
Bu durumda stabilite ya da dah yuksek işlemci frekansı istiyorsan ramlerini değiştireceksin... Ramlere voltaj vermeyi denedin mi?
quote:
quote:
Şimdi benim sorunum şu FSB:DRAM Oranını nasıl değiştirebilirim
Bios tan DRAM frakansını degistirdiğinde zaten oranı değiştirmiş oluyorsun. Yukarıda da belirttiğim gibi 1:1 oranından daha dusuk bir oran yapamazsın. Yani FSB 500 olsun ramler 800 olsun diyemezsin. FSB 500 ise ramler en az 500*2 = 1000 olur...
Bu durumda stabilite ya da dah yuksek işlemci frekansı istiyorsan ramlerini değiştireceksin... Ramlere voltaj vermeyi denedin mi?
Ramlere voltaj verdim ama ne kadar vereceğim hakkında fazla bilgim olmadığından fazla vermedim 2.2 civarı verdim. Ne kadar daha vermem gerekiyor. Bu arada aradığım cevap bu oluyor herhalde Ramlerin beni sınırlandırıyor olması kötü yaa şimdi ram almam gerekecek...
2,2V verdin ve hala bir yararı olmadıysa daha fazla verme...
Sonuç: İşlemciyi ya bu frekansta kullanacaksın ya da ramleri değiştireceksin...
quote:
Forumları dolanırken 5:4 1:1 3:8 gibi oranları gördüm. 1:1 in üstünde değer de var altında değer de var. Onlarınkinde oluyor da bendekinde mi olmuyor yoksa başka bir durum mu var. Bu durum benim kafamı karıştırdı hani...
quote:
quote:
Forumları dolanırken 5:4 1:1 3:8 gibi oranları gördüm. 1:1 in üstünde değer de var altında değer de var. Onlarınkinde oluyor da bendekinde mi olmuyor yoksa başka bir durum mu var. Bu durum benim kafamı karıştırdı hani...
5:4 bir örnek SS gösterir misin?
ram en düşük FSB nin iki kartı olur. Daha fazla olur ama daha düşük olmaz... 5:4 yani fsb 500 iken ram 400*2 olmaz...
quote:
quote:
quote:
5:4 bir örnek SS gösterir misin?
ram en düşük FSB nin iki kartı olur. Daha fazla olur ama daha düşük olmaz... 5:4 yani fsb 500 iken ram 400*2 olmaz...
Hangi forumda gördüğümü hatırlamıyorum ama yazdıklarını biliyorum. Belki de konuya haim olmayan kişilerdi. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Galiba aradığım bilgi buydu...
oteki basliginda 4 kusur ghz yaptiginda ram secenegini gostermistin en dusuk deger bile isimize yaramiyordu.o zaman anlamistim ama o kadar intelci varken kesin konusmayayim demistim.1:1 667 ise dogrudur 1-2 sene onceki anakartlarda 533 carpani vardi ama simdiki anakartlarda yok yani daha dusuk carpanin yok ya oldugu kadar yapacaksin ya da 1066 ram alacaksin.ram masrafi yapman gereksiz bence cunku 4 ghz'de hosuna gitmediyse 4.5 ghz fazla farketmeyecektir.ne icin kullaniyorsun onu da bilmiyorum ama 5 ghz yapip gta4 oynasan para etmez cunku o oyun 4 cekirdek istiyor.yani ramleri degistirmektense islemciden memnun degilsen quad islemci al.mevcut ramler onu da kisitlar diyeceksin yeni alacagin elindeki kadar cikmaz zaten buyuk ihtimal ve quad olunca o kadar cikartmana gerek kalmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
oteki basliginda 4 kusur ghz yaptiginda ram secenegini gostermistin en dusuk deger bile isimize yaramiyordu.o zaman anlamistim ama o kadar intelci varken kesin konusmayayim demistim.1:1 667 ise dogrudur 1-2 sene onceki anakartlarda 533 carpani vardi ama simdiki anakartlarda yok yani daha dusuk carpanin yok ya oldugu kadar yapacaksin ya da 1066 ram alacaksin.ram masrafi yapman gereksiz bence cunku 4 ghz'de hosuna gitmediyse 4.5 ghz fazla farketmeyecektir.ne icin kullaniyorsun onu da bilmiyorum ama 5 ghz yapip gta4 oynasan para etmez cunku o oyun 4 cekirdek istiyor.yani ramleri degistirmektense islemciden memnun degilsen quad islemci al.mevcut ramler onu da kisitlar diyeceksin yeni alacagin elindeki kadar cikmaz zaten buyuk ihtimal ve quad olunca o kadar cikartmana gerek kalmaz.
Yeni alacağın elindeki kadar çıkmaz derken (KINGSTON 4GB (2x2) KIT 1066MHz DDR2 Hyperx PC2 8500 CL5 RAM) ram alsam bununla 4.5 GHz e çıkamaz mıyım. Eldeki ramleri satıp üstüne de bir miktar koyup bunu almayı düşünüyorum. İyi bir şlemci fanı aldım şimdi oc yapamıyacaksam o fan boşa masraf gibi olmuş olacak. En iyisi ramlere de son bir kez masraf yapmak gibi geliyor.
quote:
Yeni alacağın elindeki kadar çıkmaz derken
islemciden bahsediyorum 8400 kadar cikmaz alacagin quad boylece elindeki ramler yeter diyorum.yani diyorsun ki 4ghz hizini begenmedigimden degil fan filan aldim yaptigima degsin cikacagi kadar ciksin.o zaman yeni islemci almana gerek yok tabi.1066 ram alacaksan kingston alma kendi hizinda bile sorun yapabiliyor anakartina gore bi de cl5 cl7 modelleri vardi simdi nasil bilmiyorum.piyasada team ocz filan kalmamis sunu buldum ama bu alet uzun zamandir tr'ye gelmiyor var mi harbiden diye bir telefon acmak lazim firma ne ayak onu da bilmiyorum.1.95v ile 1200 rahat calisiyor bu alet ara sor varsa kacirma kapida odeme varmis.
islemciden bahsediyorum 8400 kadar cikmaz alacagin quad boylece elindeki ramler yeter diyorum.yani diyorsun ki 4ghz hizini begenmedigimden degil fan filan aldim yaptigima degsin cikacagi kadar ciksin.o zaman yeni islemci almana gerek yok tabi.1066 ram alacaksan kingston alma kendi hizinda bile sorun yapabiliyor anakartina gore bi de cl5 cl7 modelleri vardi simdi nasil bilmiyorum.piyasada team ocz filan kalmamis sunu buldum ama bu alet uzun zamandir tr'ye gelmiyor var mi harbiden diye bir telefon acmak lazim firma ne ayak onu da bilmiyorum.1.95v ile 1200 rahat calisiyor bu alet ara sor varsa kacirma kapida odeme varmis.
Tmm bu ürünü de düşüneceğim. Öncebi parayı denkleştirmem gerekiyor . Verdiğin bilgiler için teşekkürler
FSB yi 480 den 470 e çektim ramler 2.2 v da orthos ile test ediyorum 1 saat 20 dk oldu daha hata vermedi. Galiba en yüksek stabil değeri yakaladım. Teste devam ediyorum ama ram almaktan vaz geçtim gibi :) 230 Mhz için o kadar para vermeye gerek yok gibi :) Yardımlarınız için teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme