Şimdi Ara

Asus ME171 Memo İlk izlenimler... Vs Samsung tab 7.7 :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki tabletide kullanmış biri olarak izlenimlerimi paylaşmak istedim. Aslında işin açıkçası özelden birkaç mesaj aldım, tek tek cevaplayacağıma konu açmak daha kolay geldi. Tamamen kendi fikrim olmasıyla birlikte 7'' in en kullanışlı ebat olduğunu ve bu ebattaki en iyi iki tabletin Asus Me171 Memo ile Samsung tab 7.7 olduğunu söylemek durumundayım. Şimdi iki tabletin artı ve eksilerini dilim döndüğünce açıklayayım;

Asustan başlayalım ;

ASUS EEE Pad ME171 Memo

İşlemci: Qualcomm 8260(1.2GHz@çift çekirdek)
    Ram: 1GB RAM
    Ekran: 7-inç'lik (1280×800) IPS LCD ekran (+Stylus)
    Hafıza: 16GB SSD+microSD (+32GB) Wi-Fi, BT 2.1 ve GPS bağlantıları
    Kamera: 5MP arka (1080p video kaydı)+1.2MP ön kamera
    Kart Yuvaları: Micro HDMI, Micro USB yuvaları; 3.5mm kulaklık jakı, SIM kart yuvası
    Batarya: 4400mAh batarya (8.5 saate kadar video oynatabiliyor)
    Bluetooth: v2.1
    Java desteği: Var

Özellikleri bu şekilde olan tabletimiz hakkında ekranından başlarsak, 7'' Ips Lcd ekrana sahip. Super Ips modu eklenmiş ve dış mekanda yansıma olayı azaltılmış. Görüntü kalitesi beklediğimden çok daha iyi çıktı buda Lcd sinin kalitesinin sebebi elbette. 216 PPI pixel yogunlugu ile keskin bir ekrana sahip yani ufak nesneleri ve yazılari cok net görebiliyosunuz. 5Mp kamerası carl zeis lensi ile isikli ortamlarda cok kaliteli goruntu vermekte. Ancak flashi olmaması tabiki bir eksi. Hd video cekebilmesi diger bir artisi. İşlemcisi cortex 1200 Mhz, Samsungun işlemcisinden çok ufak bir hız eksiği var. İki tablette aynı işlemci çekirdeğini kullanmaktadır.Gps kullanımı açısından bir artısı da sesli yönlendirme özelliğidir. Çok kullanışlı bir stylus kalemi var üzeride. En önemli artılarından biri wireless modem olarak kullanılabilmesi. Yani tablette internet varsa wireless olarak bu interneti dagitabiliyo. Benim gsm operatorumden sınırsız internet kampanyam sayesinde amme hizmeti yapmama sebep olmuştur :) . 32gb a kadar hafiza kartı eklenebilmekte. Benim bayıldığım bir diğer olay telefonun kutusundan çikan Memic isimli ufak telefon. Bu telefon sayesinde tableti çatanızdan çıkartmadan arama yapabilir mesaj okuyup gönderebilir muzik dinleyebilirsiniz. Samsung 7.7 de bluetooth kulaklık kullanırken en zorluk çektiğim konuydu bu Asus mükemmel bir çözüm üretmiş, ihtiyaçtı bu olay. Pilini hergün sarj etmelisiniz yogun kullanımda, az kullanırsanız iki gün gitmekte.İki tablettede İcs 4.3 sürümleri olduğunu hatırlatayim.
    FİYATI: 1200TL civarı

SAMSUNG TAB 7.7

İşlemci: Qualcomm 8260(1.4GHz@çift çekirdek)
    Ram: 1GB Ram
    Ekran: Super AMOLED Plus capacitive touchsreen (800 x 1280 piksel)
    Hafıza: Dahili bellek: 32GB (+32GB)
    Kart Yuvaları: Micro HDMI, Micro USB yuvaları; 3.5mm kulaklık jakı, SIM kart yuvası
    Batarya: Li-Po 5100 mAh
    Kamera: 3.15 megapiksel (+Flash)
    Java desteği: Var
    Bluetooth: v3.0

Ekraninin 7.7 olması daha hoşuma gitmişti.Ancak tabi bu göreceli bir durum.İlk izlenimim inanılmaz ekran parlaklığı ve islem hızı oldu. Oled ekranı hakikaten çok kaliteli. Dokunmatik ekranının hassasiyeti ve kullanışı çok keyifli. Koyu renkler özellikler siyah tonları hakikaten muhteşem, Asus Memo dan en büyük artısıda muhtemelen ekranıdır sanıyorum. 3.2 Mp kamerası kaliteden uzak malesef. Ancak benim baktığım son özelliktir. Tabi lens kalitesizliği video çekiminede yansıyor. Flashı olması kamerasına küçükte olsa bir artı sağlıyor elbette. İşlemcilerinin yakın hızlarından ve aynı marka olduğundan bahsetmiştik. Asusa göre biraz daha ince ve hafif olduğunu söyleyebiliriz tabi. 3G özelliğini kullanmak istiyorsanız koca tableti kulağınıza götürüp etrafınızda sırıtarak bakan yüzler görmemek için bluetooth kulaklığı almanız gerekiyor. p1000 den sonra 7.7 ye geçmiş biri olarak beni en sinir eden durumunda bluetooth kulaklıklar ve kullanışsızlıkları olduğunu söylemek zorundayım. Gelen çağrıyı cevaplayabiliyosunuz sadece, bikaç program yükleyerek sesli arama özelliği kazandırmıştım ancak yıllardır sesini duymadığım arkadaşlarımı istemeden arayınca vazgeçtim. Memic bu konuda en büyük farkı yaratmış gorunuyor. Samsungun yeni tabletlerinde Memic tarzi bi cihaz görecegiz diye tahmin ediyorum. Aplle in davalarından kurtulup yeni tablet çıkarırsa tabi. İki tablettede İcs 4.3 sürümleri olduğunu hatırlatayim.
    FİYATI: 1600TL civarı

----------------------------------------

Özet olarak nacizhane deneyimlerimi aktarmaya çalıştım. Umarım azda olsa kararsız kalan arkadaşlara bir faydam olmuştur. Çok kısa süre 10'' kullanan biri olarak 7'' ten vazgeçebileceğimi sanmıyorum. Ebatı ve kullanışlılığı açısından ideal bence. Tekrar belirtmekte fayda var yazımda alıntı yoktur tamamen kendi görüşlerimi ve önerilerimi içermektedir. Senin yüzünden bunu aldım şöyle çıktı diye mesaj atmayın araştırmadan çöp almamayı prensip edinin :). İpad bu rekabete Mini çıkartıp 3g ekleyerek katılmiş bulunmakta. Minilerin 3g li modeli elime geçerse o konudada izlenimlerimi ekleyeceğim. Teknoloji dolu günler efenim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HereWeGoBro -- 11 Aralık 2012; 1:30:45 >

• Teşekkürler. Şu an telefon özelliği aktif mi satılıyor yoksa sonradan mı açılıyor?
  • merhabalar, bende yeni aldım ama kablosuz internete bir türlü bağlanmadım, kablosuz ağı görüyor ama bağlanmıyor, sim kart takıp kullanmak zorunlumu sadece ondan mı internete bağlanıyor, yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: erabd

merhabalar, bende yeni aldım ama kablosuz internete bir türlü bağlanmadım, kablosuz ağı görüyor ama bağlanmıyor, sim kart takıp kullanmak zorunlumu sadece ondan mı internete bağlanıyor, yardım lütfen

hangisini aldın yardımcı olayım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.