Şimdi Ara

ASUS ML239H mi DELL U2311H mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir sistem topladım bir tek monitörüm eksik kaldı.

Web tasarım, grafik tasarım ve baskı işleriyle de uğraştığım için IPS panelli bir monitör almayı düşünüyorum. Bütçe 600 lira civarı, daha fazla veremiyorum.

Kriterlerime uygun hatta oyunda bile öyle fazla bir ghosting problemi olmayan iki monitör belirledim, linklerden inceleyebilirsiniz.

Biri ASUS ML239H modeli, Vatan'da 574 TL.

Diğeri DELL U2311H modeli, Net Sipariş'te 547 TL.

ASUS'ta HDMI girişi olması avantaj, DELL'de ise monitör yüksekliğinin kolayca ayarlanabileceği panel faydalı.

Siz bu hususta ne düşünüyorsunuz, hangisini almam daha iyi olacaktır?

Şimdiden teşekkür ederim, iyi bayramlar.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-ml239h-23-ml239h-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=55905

http://www.netsiparis.com/detay/13611066040/DELL-23INCH-U2311H--1920X1080--EURO-BLACK-DVI

• Alabildiniz mi monitörü? aynı ikilemi ben de yaşamaktayım. aldıysanız hangisini seçtiniz? niye seçtiniz?
  • Bununla ilgili daha önce de bir başlıkta yorum yapmıştım ama.

Kullanılan paneller aynı iki monitörde de. Aynı IPS panel'in, 2. revizyonu Dell'de, 3. revizyonu Asus'ta mevcut. Teorik olarak bir farklılık olmaması gerekiyor.

Dell, ayağı ile öne çıkıyor, yükseklik ayarı, dikey/yatay kullanım vs gibi şeyler sunuyor.

Ama oyun başarısı kesinlikle Asus'un daha önde.

Ayrıca kalibrasyonsuz renk ayarları da Asus'un daha önde deniliyor.

Oyun oynamayı düşünüyorsanız, Asus derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1ck132

Bununla ilgili daha önce de bir başlıkta yorum yapmıştım ama.

Kullanılan paneller aynı iki monitörde de. Aynı IPS panel'in, 2. revizyonu Dell'de, 3. revizyonu Asus'ta mevcut. Teorik olarak bir farklılık olmaması gerekiyor.

Dell, ayağı ile öne çıkıyor, yükseklik ayarı, dikey/yatay kullanım vs gibi şeyler sunuyor.

Fiyattan ötürü Dell U2311H tercih ettim, ürün yarın elimde olacak. Pişman olacağımı sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scdogu

Fiyattan ötürü Dell U2311H tercih ettim, ürün yarın elimde olacak. Pişman olacağımı sanmıyorum.

izlenimlerinizi paylaşırsanız yararlı olacaktır.
    dün biraz yabancı forumlarda gezdim, b1ck132'in dediği gibi revizyon farkından bahsetmişler dell 2, asusun panel 3. revizyon gibi. birde asusun ekran daha yansıtıcı(parlayan), dellin kisi ise daha mat diyenler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scdogu

Bence doğru bir tercih yapmışsınız. IPS panelli monitörler diğer monitörlere göre çok kaliteliler. DELL seçmiş olmanızın ise daha doğru olduğunu düşünüyorum. Güle güle kullanın...
  • quote:

Merhaba.
    "Oyun oynamayı düşünüyorsanız, Asus derim." demişsiniz.
    Neye göre bu yorumu yaptınız.
    Bende Asus'un 22" olanını(Asus ML229H) almayı düşünüyorum.
    Ama IPS panellerdeki tepki süresi, az da olsa oyun oynadığımdan ve filmlerin hızlı action sahnelerinde sorun olur diye beni düşündürüyor.
    Asus'ta "Trace Free Technology" diye, tepkime süresini düşüren bir uygulama varmış. Bu acaba pratikte işe yarıyor mudur, yani Ghosting sorununu çözüyor mudur.
    Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Legolas35

quote:

Merhaba.
    "Oyun oynamayı düşünüyorsanız, Asus derim." demişsiniz.
    Neye göre bu yorumu yaptınız.
    Bende Asus'un 22" olanını(Asus ML229H) almayı düşünüyorum.
    Ama IPS panellerdeki tepki süresi, az da olsa oyun oynadığımdan ve filmlerin hızlı action sahnelerinde sorun olur diye beni düşündürüyor.
    Asus'ta "Trace Free Technology" diye, tepkime süresini düşüren bir uygulama varmış. Bu acaba pratikte işe yarıyor mudur, yani Ghosting sorununu çözüyor mudur.
    Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Genel olarak IPS ekranlar, oyun için çok ideal değillerdir.

Ben bu 2 monitör arasında Asus'un daha önde olduğunu söyledim.

İksinde de hızlandırılmış paneller var, ama Asus'un hızlandırması daha başarılı olduğu için, Fifa ve PES dışındaki oyunlarda hiç ghosting yok, bu 2 oyunda da, çok minimal, oynamayı engellemeyen boyutlarda var diyebilirim.

Ben aldığım günden beri, sadece oyun ve film için kullanıyorum bu monitörü, ve çok memnun olduğumu rahatça söyleyebilirim.

Edit: Ayrıca, ASUS 5ms(GTG), 2ms ile 5ms arasında çok büyük uçurumlar olmadığını, hatta çoğu insanın farkedemediği kadar az bir şey olduğunu söylemek kolay. Dediğim gibi, hızlandırılmış panel kullanılıyor, ve bu açık olduğu sürece(default olarak açık zaten, 0-100 arası istediğiniz yere getirebiliyorsunuz, default olarak 60'ta, ben en rahat kullanımın 40'ta olduğunu farkettim, öyle kullanıyorum, 100 seviyesine getirildiğinde, bu sefer'de ghosting yerine, fazla hızlandırdığı için, ek görüntü oluşuyor) ghosting sorununuz olmaz diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b1ck132 -- 17 Ekim 2011; 1:00:25 >

• quote:

Genel olarak IPS ekranlar, oyun için çok ideal değillerdir.

Ben bu 2 monitör arasında Asus'un daha önde olduğunu söyledim.

İksinde de hızlandırılmış paneller var, ama Asus'un hızlandırması daha başarılı olduğu için, Fifa ve PES dışındaki oyunlarda hiç ghosting yok, bu 2 oyunda da, çok minimal, oynamayı engellemeyen boyutlarda var diyebilirim.

Ben aldığım günden beri, sadece oyun ve film için kullanıyorum bu monitörü, ve çok memnun olduğumu rahatça söyleyebilirim.

Edit: Ayrıca, ASUS 5ms(GTG), 2ms ile 5ms arasında çok büyük uçurumlar olmadığını, hatta çoğu insanın farkedemediği kadar az bir şey olduğunu söylemek kolay. Dediğim gibi, hızlandırılmış panel kullanılıyor, ve bu açık olduğu sürece(default olarak açık zaten, 0-100 arası istediğiniz yere getirebiliyorsunuz, default olarak 60'ta, ben en rahat kullanımın 40'ta olduğunu farkettim, öyle kullanıyorum, 100 seviyesine getirildiğinde, bu sefer'de ghosting yerine, fazla hızlandırdığı için, ek görüntü oluşuyor) ghosting sorununuz olmaz diyebilirim.

Alıntıları Göster
    "b1ck132", açıklama için teşekkür ederim.
    Sizin bu monitörü kullandığınızı bilmiyordum.
    En azından kullanan birisinin memnun olması içimi rahat ettirdi.
    Sizin de dediğiniz gibi, bir sitedeki testlerde ilgili ayarın %40 için ideal olduğu sonucu belirtiliyordu.
    Vatan'da %25 indirim olduğunda ve İzmir'deki stoklara da geldiğinde alacağım...

• quote:

"b1ck132", açıklama için teşekkür ederim.
    Sizin bu monitörü kullandığınızı bilmiyordum.
    En azından kullanan birisinin memnun olması içimi rahat ettirdi.
    Sizin de dediğiniz gibi, bir sitedeki testlerde ilgili ayarın %40 için ideal olduğu sonucu belirtiliyordu.
    Vatan'da %25 indirim olduğunda ve İzmir'deki stoklara da geldiğinde alacağım...

Alıntıları Göster
    Evet, ML239H kullanıyorum, dokunmatik tuşları bazen çok iyi tepkiler vermiyor olsa da, herhangi başka bir sorunum yok.

Açıkçası, monitörde olumsuz diyebileceğim tek şey, backlight bleeding olması, benim monitörümde, sol alt köşede var, normal kullanımda farketmek mümkün olmasa da, filmlerde vs. bazen gözüm oraya kayabiliyor. Ama bence bu almaya engel olan bir durum değil =)

• quote:

Evet, ML239H kullanıyorum, dokunmatik tuşları bazen çok iyi tepkiler vermiyor olsa da, herhangi başka bir sorunum yok.

Açıkçası, monitörde olumsuz diyebileceğim tek şey, backlight bleeding olması, benim monitörümde, sol alt köşede var, normal kullanımda farketmek mümkün olmasa da, filmlerde vs. bazen gözüm oraya kayabiliyor. Ama bence bu almaya engel olan bir durum değil =)

Alıntıları Göster
    IPS paneller profesyoneller için tasarlanmış paneller olsa da yavaş yavaş artık oyun konusunda da ciddi performans vermeye başlıyorlar. Evet, IPS panel oyuncular için uygun değildir ancak artık 4-6 ms arasındaki tepkime hızlarıyla genel kullanımda da aktif olmaya başlamıştır.

Bildiğim kadarıyla en büyük IPS panel üreticis LG. Dell'in IPS panelleri LG tarafından yapılıyor. Bu sezon IPS236V diye bir model piyasaya sürmüş ama henüz inceleme fırsatım olmadı. Ben de çok kararsızım bu konuda.

• quote:

Bu "backlight bleeding" dediğiniz siyah(ölü) yada parlak nokta olayı değil mi.
    IPS panellerde sadece siyah(ölü) nokta olabildiğini bir yerde okumuştum.
    Alırken mağazada kontrol ettirebilirsek, küçükte olsa bu sorunu bu şekilde halledebiliriz.
    Gerçi zamanla da bu durum ortaya çıkabiliyormuş.
    Sanırım biraz şans işi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

IPS paneller profesyoneller için tasarlanmış paneller olsa da yavaş yavaş artık oyun konusunda da ciddi performans vermeye başlıyorlar. Evet, IPS panel oyuncular için uygun değildir ancak artık 4-6 ms arasındaki tepkime hızlarıyla genel kullanımda da aktif olmaya başlamıştır.

Bildiğim kadarıyla en büyük IPS panel üreticis LG. Dell'in IPS panelleri LG tarafından yapılıyor. Bu sezon IPS236V diye bir model piyasaya sürmüş ama henüz inceleme fırsatım olmadı. Ben de çok kararsızım bu konuda.

Belirttiğiniz monitörün çok ayrıntılı olmasa da inceleme linkihttp://www.chip.com.tr/urun/lg-ips236v-pn_3215.html
    Hepsiburada'da mevcut.
    Benim düşündüğüm, LG'nin 21,5"" olanı (IPS226V) ise LG Türkiye sitesinde bulunmuyor.
    Belki de ithal edilmeyecek.
    Oyunlarla çok işi olmayan kişiler için, gerçek renkleri gösteren, her açıdan görüntüyü bozmayan IPS Monitörler daha mantıklı gibi.
    Eğer alırsanız, paylaşımınızı bekleriz...

• Hayır, backlight bleeding, farklı bir durum.
    Panelin yapistirilmasi ile ilgili diye biliyorum, aslında direk türkçesi, ışık sızması, panelin bir bölgesinden ışığın görülmesi gibi bir durum. Yanlızca karanlık bir oda da, siyah bir ekranda belli olan bir şey.
    iPad2 lerde de mevcut olan bir problemdi.
  • quote:

Hayır, backlight bleeding, farklı bir durum.
    Panelin yapistirilmasi ile ilgili diye biliyorum, aslında direk türkçesi, ışık sızması, panelin bir bölgesinden ışığın görülmesi gibi bir durum. Yanlızca karanlık bir oda da, siyah bir ekranda belli olan bir şey.
    iPad2 lerde de mevcut olan bir problemdi.
    Bilgilendirme için teşekkürler...
  • quote:

quote:

Belirttiğiniz monitörün çok ayrıntılı olmasa da inceleme linkihttp://www.chip.com.tr/urun/lg-ips236v-pn_3215.html
    Hepsiburada'da mevcut.
    Benim düşündüğüm, LG'nin 21,5"" olanı (IPS226V) ise LG Türkiye sitesinde bulunmuyor.
    Oyunlarla çok işi olmayan kişiler için, gerçek renkleri gösteren, her açıdan görüntüyü bozmayan IPS Monitörler daha mantıklı gibi.

Dediğiniz gibi oldukça detaysız bir inceleme. Kullanıcı yorumu bekleye bekleye de olmayacak artık bu iş. Gidip, kendim test etmem gerekli ama bir türlü vakit bulamıyorum bunun için. Kaldı ki mağazalarda da çoklayıcıyla onlarca monitörü birbirine bağladıkları için teşhirden verim alamayacağımı da biliyorum ama belki bir ihtimal ayrı deneyebilirim diye umutlanıyorum.

21,5'' boyutu Türkiye pazarı için çok aktif satışı olabilecek bir boyut değil maalesef. O yüzden de LG Türkiye tarafından getirilmeyeceğini düşünüyorum ben de. Yan ithalattan satın almayı düşünürseniz belki o şekilde bulabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Hepsiburada'da mevcut.

Dediğiniz gibi oldukça detaysız bir inceleme. Kullanıcı yorumu bekleye bekleye de olmayacak artık bu iş. Gidip, kendim test etmem gerekli ama bir türlü vakit bulamıyorum bunun için. Kaldı ki mağazalarda da çoklayıcıyla onlarca monitörü birbirine bağladıkları için teşhirden verim alamayacağımı da biliyorum ama belki bir ihtimal ayrı deneyebilirim diye umutlanıyorum.

21,5'' boyutu Türkiye pazarı için çok aktif satışı olabilecek bir boyut değil maalesef. O yüzden de LG Türkiye tarafından getirilmeyeceğini düşünüyorum ben de. Yan ithalattan satın almayı düşünürseniz belki o şekilde bulabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Merhaba.
    Geçen hafta Vatan'dan daha önce bahsettiğim Asus ML229H model IPS monitörü aldım.
    1 ölü, 1 kırmızı ve 1 beyaz nokta çıkınca sonraki gün değiştirdim.
    İkincisinde ölü piksel yok.
    Ancak daha çok üst taraflarda siyah ekranda çok yakından farkedilen çok küçük 20 civarı parlak noktalar var.
    Ama bu parlak noktalar(çoğu beyaz), siyah ekran haricinde o anki göstermesi gereken renk neyse onu gösteriyorlar.
    Bu bakımdan sorun yok denilebilir mi?
    Birde ilkini 1 gün sonra değiştirdiğimden dikkat etmemişim ama b1ck132 rumuzlu arkadaşın monitöründeki gibi bunda daha çok sol altta olmak üzere "backlight bleeding" olayı mevcut.
    Genel anlamda görüntüsünden, renginden memnunum.
    Oyun olarak ise PES 2012 ve Call of Daty MW3 ve NFS Run'da denedim.
    Sorun yok gibi.
    Varsa bile ben algılamadım.
    Siz ne diyorsunuz arkadaşlar, tekrar değiştirmeye çalışayım mı?

• quote:

Merhaba.
    Geçen hafta Vatan'dan daha önce bahsettiğim Asus ML229H model IPS monitörü aldım.
    1 ölü, 1 kırmızı ve 1 beyaz nokta çıkınca sonraki gün değiştirdim.
    İkincisinde ölü piksel yok.
    Ancak daha çok üst taraflarda siyah ekranda çok yakından farkedilen çok küçük 20 civarı parlak noktalar var.
    Ama bu parlak noktalar(çoğu beyaz), siyah ekran haricinde o anki göstermesi gereken renk neyse onu gösteriyorlar.
    Bu bakımdan sorun yok denilebilir mi?
    Birde ilkini 1 gün sonra değiştirdiğimden dikkat etmemişim ama b1ck132 rumuzlu arkadaşın monitöründeki gibi bunda daha çok sol altta olmak üzere "backlight bleeding" olayı mevcut.
    Genel anlamda görüntüsünden, renginden memnunum.
    Oyun olarak ise PES 2012 ve Call of Daty MW3 ve NFS Run'da denedim.
    Sorun yok gibi.
    Varsa bile ben algılamadım.
    Siz ne diyorsunuz arkadaşlar, tekrar değiştirmeye çalışayım mı?

Alıntıları Göster
    Monitörü geciktirmeden iade et

• quote:

Orijinalden alıntı: murat.nur

Cevap için teşekkür ederim ancak neden olduğunu biraz açabilirsen sevinirim...
    Bahsettiğim çoğunluğu beyaz(biraz da kırmızı) noktalar veya backligt bleeding için mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murat.nur

Cevap için teşekkür ederim ancak neden olduğunu biraz açabilirsen sevinirim...
    Bahsettiğim çoğunluğu beyaz(biraz da kırmızı) noktalar veya backligt bleeding için mi?

Alıntıları Göster
    beyaz noktaları kastetdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.