@S.BAKAN Hocam bende format attım önceki formatlarımda ekran kartında hiçbir sıkıntı yokken bu sefer driver'ı kurmama rağmen ekran kartını görmüyor.Aygıt yöneticisinde kod 43 hatası nedeniyle durdurulduğu yazıyor.Bios sürümüm 205 winflasfh'ı kuramadım,bu programı asus cihazlar içindir diyor.Zaten bilgisarım N550jv
roser137R
kullanıcısına yanıt
Hocam biostan girip güncelleyebilirsin.Şu şekilde yüklemek istediğin sürümü bir flash diske at.Bios'a gir menülerden birinde start easy flash utility gibi bir başlık var ona tıkla mavi bir ekranda flash diskin içindeki dosyalar gözükecek bios sürümünü seç onayla.
envercan07E
kullanıcısına yanıt
hocam siz hangi biosla hangi driverda sorun yaşıyorsunuz ? ben 205 kullanıyordum, nvidia driverını son surume guncellemiştim, sonra 207 e yukselttim biosu. bir sorun yok şu an ? sizde sorun yaratan durum tam nasıl oluştu anlatabilir misiniz ?
bu arada win8 de bios guncelleme yapamayan arkadaşlar yukarıdaki anlattığım sorunu yaşıyorlarsa, yani exit tuşuna basınca restart atmıyorsa, windows 8 i normal olarak sağdaki menuden yeniden başlatırken shift tuşuna basılı tutsunlar, o zaman biosu guncelliyor. anladığım kadarıyla shift ile hard restart atmış oluyoruz, boot u alıyor biosu guncelliyor, basmassak normal win8 açılıyor.
envercan07E
kullanıcısına yanıt
teşekkurler hocam, biosa bakmıştım da bulamamıştım o seçeneği, bi şekilde windows uzerinden yukledim. sizdeki sorun çıkaran 207 biosu şu an asus un sitesindeki bios mu daha önce mi indirmiştiniz ? ben 207 yi yukledim şu an sorun yok gibi, recovery yapıp öyle mi denesem. sizde nasıl sorun oluştu ?
roser137R
kullanıcısına yanıt
Bende 205 yüklüydü önceden sıkıntı olmamıştı bu formatta sıkıntı çıktı sanırım ekran kartı sürücüm güncel değildi 206 ya güncelledim arkadaş 207 sıkıntılı deyince şimdi sorunsuz çalışıyor bende winflash çalışmayınca biosu kurcalayarak buldum bunu da pek bilgim yok aslında
envercan07E
kullanıcısına yanıt
hocam biraz daha bilgi verebilir misiniz ? format derken kendiniz recovery den bağımsız 8 ya da 8.1 mi kurdunuz ? recovery den yaptıysanız yaptıktan sonra unlem mi vardı aygıtın yanında ?
roser137R
kullanıcısına yanıt
Kendim temiz kurulum yaptım şimdiye kadar yedekle falan hiç uğraşmadım win8 yükledim güncelleştirmeyle 8.1 e geçeceğim müsait zamanda.Ben böyle yapmama rağmen aygıt yöneticisinde gt750m'in simgesinde ünlem işareti vardı.
S.BAKAN
kullanıcısına yanıt
merhabalar hocam bende gündüz 211d aldım. Sürücüsü şusu bu saat 5 halen uğraşıyorum :D tüm donanımımda sorun yoktu. Sonradan bi sitenin format atma videosunu izledim orda intelin sitesinden chipset yüklüyordu. Bende yükliyim dedim ve ne olduysa ondan sonra oldu. ekran kartım kod 43 hatası verdi. Araştırmadığım yer kalmadı. yabancı sitelerden filanda. Bios güncellemesi aklımdaydı ancak riskli olduğu için en sona attım :D keşke atmasaymışım. sizin yönteminizle güncelledim şu an 207 ve hiç bir şeyde sorun yok. Acaba geri 206'ya downgrade yapsammiki bios'u. bide bios 208 çıkmış onu da yüklemek gerekirmi 207 yerine??
Asus N550JV-cn127H modeli sahibiyim. Cihaz henüz 5 günlük. Ancak az çnce bir şey farkettim. Cihazı yeniden başlat dediğimde kapanması tam 3-4 dk sürdü. Bunu defalarca denedim ama hep aynı. Kapandığında tekrar açılmasında sıkıntı yok. Tamamen kapat dediğimde de bu böyle. İnternetten araştırdııma göre win8 dki kronik bir hataymış bu.. Önerilere uyarak regedit ayarlarından timeout ayarında kısıtlamaya gittim, atıyorum orda 20000 30000 gibi değerler falan vard wait-time yazan bir kaç ayarı düşürdüm. Bu sayede 3-4 dk civarına düştü kapanma süresi. Aksi halde 7-8 dk civarındaydı..
Tabi pc ilk geldinde de böyle bir şey var mıydı bilmiyorum hiç denemedim ya da dikkatimi çekmedi. Ancak geldiğinde win8 yüklüydü ben 8.1 güncellemesi yaptım. Bunun yanında cihaz bazı güncellemeler daha yaptı zaman zaman. Çeşitli makalerlerde, incelemelerde win8 güncellemelerinde KB2795944 koduyla gelen ve sleep ve power tuşlarının işlevi ile ilğili bir güncelleme paketinden bahsediliyor ve bunu kesinlikle kabul etmeyiniz diyor.. Ben güncelleme geçmişime baktığımda bu koda rastlamadım.. Sonuçta problem devam ediyor.
Acaba bu sorun bios sürümüyla alakalı olabilir mi? Değilse öneriniz var mı?
sorunun kaynağı biçok şey olabilir.şuan 206 sürümündeyim ve 8.1 kullanıyorum.şifre girme ekranını atlarsak 15 snde masaüstüne gelip işlem yapabiliyorum
Cuma günü aldım o günden beri uğraşıyorum, ekran kartımda sarı ünlem vardı, biosum 207 imiş, eski versiyon olduğu için 206 ya bir türlü düşüremedim sonra 208 çıkmış ona güncelledim, ekran kartımı görüyor şimdilik, umarım yine sorun çıkmaz artık, yani aldığıma pişman olacam artık :S
"nvidia grafik kartı yanıt vermeyi kesti " hatası alıyorum ve nvidia nın son sürümünü de yükleyemiyorum .sebebi bu olabilir mi ve öyleyse bios update nasıl yapılıyor biraz açıklayabilir misiniz
arkadaşlar bende CN211D kullanıyorum ekran kartı 4gb görmüyor neden acaba?
faal 4gb ekran kartı yok zaten.2 gb dahili intelin 2 gb da nvidianın var.masaüstü ve bazı uygulmalar çok güç tüketmesin diye intel kullanırken,ağır uygulamar oyun vs. gibi açıldığında nvidia kullanır.herhangi bir uygulamanın üzerinde sağ tıkladığında grafik işlemciyle çalıştır seçeneği çıkıyorsa veya nvidia denetim masası açılıyorsa sıkıntı yoktur.
Sorun yaşamaya devam eden arkadaşlar son bios sürümü olan 208 bugün kurdum ve kod 43 hatası sorunu çözüldü ekran düzgün bir şekilde kartımı kullanmaya başladım konuyu açan S.BAKAN arkadaşıma sonsuz teşekkür ediyorum ayrıca mükemmel tespitleri var bios sürümü 207 inanılmaz derecede sorunlu 208 i kurunca anladım ki dünya varmış.
benim bios 208 ancak ekran kartı görmüyor...yardımcı olabilecek var mı...konu eski ama umarım birileri görür
Belki birilerine faydası olur. Benimde ASUS N550JV bir laptopum var.2 yıldan fazla oldu kullanıyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim.Bundan sonra ömrüm olursa bir daha ASUS laptop almam. Görünüşe kandım aldım.Ama kesinlikle kararlılık ve kalite olarak bir Toshiba laptopun yanına yaklaşamaz. Daha 1 yılı olmadan kulaklık girişi bozuldu.Servise göndermedim çünkü o tür maceraları hiç sevmiyorum. Neyse USB ses kartı ile sorunu çözdüm.Lazım olunca USB ses kartının kulaklık girişini kullanıyorum. 3 günden beri boot menüsüne giremez oldum. Power tuşuna basıyorum,ardından açılırken ESC ye basıyorum ne ASUS logosu geliyor ne bir şey siyah bir ekran öylece kalıyor.F2 ile de BİOS a girmiyor. Deli olacağım neredeyse derken bir USB boot içeren bellek taktım ve şans eseri biosa girdim.Boot sırasına baktım Biosu default ayarlara aldım.Kaydettim çıktım windows açıldı.Kapattım tekrar açmaya çalıştım sorun devam ediyordu.Bir çok denemeler yaptım bazen kafasına eserse 10 seferde bir kez açılıyordu. 208 versiyon Biosu yeniden yazmaya karar verdim.Ancak o da olmadı.WinFlash eski bir sürüm olduğunu belirtiyor ve yazmıyordu. Derken google da yaptığım aramalarda "N550JV bios downgrade" yazıp ararken bu konuyu buldum.Ama sağolsun konuyu açan arkadaş downgrade yaptığı belirtmiş ama nasıl yaptığını yazmamış. Sonra şu sayfayı buldum:https://rog.asus.com/forum/showthread.php?11438-How-to-downgrade-your-Bios-using-Winflash Ve burada yazan açıklamaları uygulayarak 208 biosu yeniden yazmayı başardım. Şimdi artık açılışta ESC ile boot menüsüne F2 ile BİOS a rahatlıkla giriyor. rog.asus.com.forumundan Omnikam kullanıcısına teşekkürü bir borç bilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme