Şimdi Ara

Asus N550JV - CN239H Ekran Menteşesi Kırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
13.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, geçen sene ekim sonunda aldığım laptop'ımın birkaç gün önce menteşesi kırıldı. En ufak zorlama da yapmadım bugüne kadar laptopta. Önceki gün ekranda hafif bir sallantı hissetmiştim, ertesi gün sabah laptop ekranını açarken yarısındayken çatırdamaya başladı. Sesi duyunca açtım ekranı, bir kere kapatıp tekrar açtım ekranın sağ menteşesi baya baya kırıldı. Ekranı tutan siyah plastik menteşesi kırıldı yani.

Önümüzdeki hafta içi servise götüreceğim ve değişim talep edeceğim. Telefonla konuştum vatan bilgisayarda çalışan kız aynısı benim de olmuştu, garanti kabul etmediler, kendim yaptırdım dedi. Ama ben bunu kabul edemem. Gidip izah edeceğim durumu. Daha 10 aylık laptop ve menteşe kırılması normal değil. Kaldı ki bu zamana kadar epey dikkatli kullandım, hatta çoğu zaman çantaya koymadığım sürece ekranı hep açıktı, bilgisayarı kapatıyordum ekran genelde açık duruyordu. Normal bir insanın yarısı kadar belki zorlamışımdır menteşeyi.

Ayrıca ben bu laptopı ilk aldığımda tab tuşu içinde kaldı, ertesi gün değiştirdim üretim hatası diye değişim yaptılar. Yeni gelen kasada da ğ ve - tuşu biraz sert basmadan çalışmıyordu, mousepad de çok hafif sola eğimliydi. Ama benim için sorun olmaz diyerek ikinci kez uğraşmadım. Yani anlayacağınız şartlar benim yanımda, kasa epey arızalı çıktı. Pendik neomarin vatan'dan almıştım.

Size sorum servise gittiğimde konuyu nasıl açıklamam gerek ve değişim talebimi nasıl belirtmem lazım. Nasıl bir giriş yaparak kendi lehime çevirebilirim durumu. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhotur -- 15 Ağustos 2014; 13:50:37 >

• Direk asus servise gidip bütün sorunları tek tek yazdırın. Ayrıca ayrıntılı olarak bir sorun raporunu, iade talebi dahil ekranın arasına koyup öyle verin. Vatana verip işi uzatmayın derim, ücretsiz kargo ile asusa gönderebilir ya da elden verebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorunu yasadim servise kendim goturdum verdi 5gun sonra butun kapak degismisti ucret falan da istemediler

• Benim de notebookum Asus. Ama modeli N550JV-CN240H. Mayıs'ta aldım. Ona rağmen sanki o çerçeve yamuk duruyor. Sanki oradaki yapıştırıcı çıkmışta çerçevenin bir kısmı oradan ayrılmış gibi duruyor. Sizce ne yapmalıyım? Hemen servise götüreyim mi yoksa biraz daha mı idare edeyim? (Servise gidince bilgilerimin kaybolmasından korkuyorum.)

Not: Bu yeni oldu. Daha önceden yoktu. Bir de ekranın kasaya bağlı olduğu yer sanki sağa yapışık. Normalde tam ortada olması gerekmiyor mu?

Not 2: Ekranı kapatınca hafif havada kalıyor ekran, yani tam kapanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undercover1086 -- 16 Ağustos 2014; 0:37:58 >
  • takip
  • Merhaba arkadaşlar taşınma işleri dolayısıyla pek fırsat bulup da yazamadım. Cevaplar için teşekkürler, buradaki cevapları da referans olarak kullandım.

Laptop'ı 2 hafta önce Üsküdar'daki Asus teknik servisine götürdüm. Sorunlarımı tek tek yazdım, ekran ve klavyeyle ilgili olarak. İncelenmek üzere servise gitti. Üç gün içerisinde geri dönüş yapıldı. Tamir işlemi onaylandı diye, değişim isteğim kabul olmadı ama ekran ve klavye sorununu ücretsiz olarak hallettiler. 3 gün önce de gidip teslim aldım ürünümü. Şuana kadar da bir sorunla karşılaşmadım. Ama laptop'ı teslim alırken bütün şikayetlerimi dile getirdim. Sanırım bu sorunla 1 sene içinde bir kez daha karşılaşırsam yasal olarak değişim talep etme hakkım doğuyormuş sanırım, biraz internetten kurcaladığımda öğrendim. Ama vatan bilgisayara götürseydim eğer muhtemelen ekran için ücret alacaklardı. Bu yüzden bu tarz sorunda Asus teknik servisiyle irtibata geçmek daha mantıklı.

Şimdilik bu kadar, herkese keyifli forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhotur -- 8 Eylül 2014; 3:01:02 >

• Selam arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce laptop'ı servisten teslim almıştım, tamir olmuş bir şekilde.

Bugün akşam laptop'ın ekranı kapalıyken bir inceleyim dedim ve menteşe kısmında yine bir kayma fark ettim. Tam takılamamış sanırım ve ben bu şekilde kullanmaya devam ettiğim sürece de birkaç aya muhtemelen yeniden kırılır bu menteşe. Ayrıca alt kısımda vidalardan birisi tam takılamamış. Ne hikmetse en ufak bir tornavida izi gördüğünde, ürünü garanti kapsamından çıkarırken, böyle baştan savma bir servis anlayışı da ayrı bir ironi. Akşam asus teknik servise mesaj attım yine. Ve bu saatten sonra da Asus'a olan inancım sarsıldı. Ürün kalitesi olarak gözümde sınıfta kaldılar.

İşin kötü tarafı, son sınıftayım ve proje derslerim, dönem projem vs. bir sürü işim var şu dönemler. Eğer servise yollarsam 20 günlük süreçte iki tane projemi teslim edemeyeceğim. Ama kullanmaya devam edersem bu kez hiç beklenmedik anda elimde kalabilir laptop. Şu an sakin kalamıyorum ve epey bir mağdur durumdayım. Muhtemelen değişim talebim kabul edilmeyecek. Ama ben bunun üzerine gideceğim. Bu saatten sonra da asus ürün alırken, bu tarz şeyleri de göz önünde bulundurun.

Asus N550JV - CN239H Ekran Menteşesi Kırılması Asus N550JV - CN239H Ekran Menteşesi Kırılması Asus N550JV - CN239H Ekran Menteşesi Kırılması

• Arkadaşlar selamlar,

Benim asus'un da sol menteşe kırıldı. Ancak elimden düşürdüğümden ötürü oldu ve o tarafta bir darbe izi var. Aynı zamanda ekranın bazı bölgelerinde çok parlak izler var. Bazı yerlerde aşırı ışık var ancak piksel vb. hatası değil. Bu problemlerden ötürü servise göndermek istiyorum. Vatan'dan almıştım pc.yi. Vatan üzerinden mi göndermek daha iyi, yoksa direkt kendim mi? Ve önerdiğiniz bir servis var mı? Hangisine yollamalıyım ?
  • Aynı sorun benim bilgisayarımda da oldu. Menteşeler sağlam ama gri plastik kaplamanın ekranın siyah kaplamasıyla birleştiği yerdeki tırnakları yerinden çıktı ve geri takmak da mümkün değil gibi duruyor. Yukarıda arkadaşın paylaştığı resimlerdeki durum yani. Ne kadar ittirsem de herhangi bir tık sesi gelmedi :) Bu şekilde kullanıyorum bir sıkıntı yok ancak sinir bozucu bir durum. Sadece çantada taşınırken belki sağa sola çarpmış olabilir ancak öyle ağır bir darbe almadı bilgisayar. Açıkçası bu kadar pahalı bir laptopta böylesine bir hata olmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Bir de 500 gb SSD takmıştım bilgisayara. Haliyle alt kapağını açmam gerekti. Umarım bu durumdan dolayı garanti dışı kaldı demezler. Servise göndersem bütün işlerim aksayacak. Bunu düzeltmenin bir yolunu bilen yok mu arkadaşlar? Servise gönderip beklemek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufdincer

Aynı sorun benim bilgisayarımda da oldu. Menteşeler sağlam ama gri plastik kaplamanın ekranın siyah kaplamasıyla birleştiği yerdeki tırnakları yerinden çıktı ve geri takmak da mümkün değil gibi duruyor. Yukarıda arkadaşın paylaştığı resimlerdeki durum yani. Ne kadar ittirsem de herhangi bir tık sesi gelmedi :) Bu şekilde kullanıyorum bir sıkıntı yok ancak sinir bozucu bir durum. Sadece çantada taşınırken belki sağa sola çarpmış olabilir ancak öyle ağır bir darbe almadı bilgisayar. Açıkçası bu kadar pahalı bir laptopta böylesine bir hata olmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Bir de 500 gb SSD takmıştım bilgisayara. Haliyle alt kapağını açmam gerekti. Umarım bu durumdan dolayı garanti dışı kaldı demezler. Servise göndersem bütün işlerim aksayacak. Bunu düzeltmenin bir yolunu bilen yok mu arkadaşlar? Servise gönderip beklemek istemiyorum.

o gri parçayı yerine oturtmak için ekranı komple kasadan ayırmak gerekiyor sonra o parçayı tutup sağa doğru ittirdiğimizde ayrılıyor kapaktan eliniz yatkınsa bu işlere siz de takabilirsiniz gayet basit

• sfr+10 kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Sanırım ekranı tamamen çıkartmak için bu plastik kaplamayı tamamen çıkartmak gerekiyor. Menteşeler bu kapağın altında. Açılmamış kısmını zorlayınca kırıl diye endişe ediyorum. Bu plastik kaplama nasıl açılır bir püf noktası var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufdincer

Bilgi için teşekkürler. Sanırım ekranı tamamen çıkartmak için bu plastik kaplamayı tamamen çıkartmak gerekiyor. Menteşeler bu kapağın altında. Açılmamış kısmını zorlayınca kırıl diye endişe ediyorum. Bu plastik kaplama nasıl açılır bir püf noktası var mı?

menteşeler o gri plastik kapağın altında hocam onu çıkartınca görürsünüz wifi anteni de o bölgede. çıkartması çok basit ekranı normal vaziyette tutuyor şeklinde bakarsanız soldan sağa doğru hafif kaydırıyorsunuz çıkıyor
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de oldu(N550JV), ancak bende 2 menteşesi birden kırıldı. Sadece kablolarla bağlı duruyor ekran. Nerede tamir ettirmeliyim, fiyatı ne kadar olur, yardım edin lütfen.

• 2 gün önce sağ menteşenin bağlı olduğu plastik parça kırıldı benim de. Bu kadar insanın aynı sorunu yaşaması Asus'un menteşe aksamını ne kadar vasat tasarladığının ispatı.

Kırılan plastik parça üst kapağın üzerinde yer aldığından sanıyorum komple üst kapağı değiştirmek gerekiyor. Üst kapağı değiştirmek için ise bilgisayarı açmak, lcd'yi üst kapak ve çerçevesinden ayırmak ve yeni üst kapak ile tekrar monte etmek gerekiyor. Baya bir angarya. Yurt dışından üst kapağı 50 dolara buldum ama kendim yapabilir miyim emin değilim.

Asus yetkili servis bu işlemlere nasıl bir fiyat çekiyor bilgisi olan var mı? Tavsiye edebileceğiniz başka alternatiflere de açığım, teşekkürler.
  • Ben de ne halt yedim acaba diyordum ki bu kadar insan aynı hatayi hicbir zorlama olmadan alıyorsa ihale bilgisayara kalıyor. Arka arkaya 3. Servisi olacak bilgisayarın bitmedi derdim once klavyede bazı tuşlar basmadı sonra USB portları görmedi simdi de bu

• Aynı sorun bendede oldu malesef sağ ekran menteşesi kırıldı garantinin bitmesine 2 ay kadar bir süre var akşam kapattığımda sağlam olan notebook sabah açtığımda tıkırtı ile kırıldı şimdi servise göndermek için ne yapmalıyım ve nasıl bir açıklama yazısı yazmalıyım yardımcı olurmusunuz .

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny-Lesh

Aynı sorun bendede oldu malesef sağ ekran menteşesi kırıldı garantinin bitmesine 2 ay kadar bir süre var akşam kapattığımda sağlam olan notebook sabah açtığımda tıkırtı ile kırıldı şimdi servise göndermek için ne yapmalıyım ve nasıl bir açıklama yazısı yazmalıyım yardımcı olurmusunuz .

up
  • quote:

Aynı sorun bendede oldu malesef sağ ekran menteşesi kırıldı garantinin bitmesine 2 ay kadar bir süre var akşam kapattığımda sağlam olan notebook sabah açtığımda tıkırtı ile kırıldı şimdi servise göndermek için ne yapmalıyım ve nasıl bir açıklama yazısı yazmalıyım yardımcı olurmusunuz .

Ben servise verdim, kullanıcı hatası dediler ve250 TL verdim. Ekranın olduğu kısmı lcd dahil tamamen yeniledier yanı üst taraf tamamen 0 oldu. Bozuk parçayı geri verdiler ve Menteşe o kadar sertti ki parmağımla açmak icin bastırdım ve demir kısmin boşluklarının izi parmağımda cikti. Kaldıraç fizik falan neyse de o kadar olmamalı, Taş gibi olmuş Menteşe, doğal olarak bir taraf gitmemek isterken öteki taraf gidince plastikler bana ne lan demiş salmışlar kendini ve kırılmış. Acayip, ama cok hızlı yaptılar 10 günde falan

• quote:

Orijinalden alıntı: Playinq

quote:

Ben servise verdim, kullanıcı hatası dediler ve250 TL verdim. Ekranın olduğu kısmı lcd dahil tamamen yeniledier yanı üst taraf tamamen 0 oldu. Bozuk parçayı geri verdiler ve Menteşe o kadar sertti ki parmağımla açmak icin bastırdım ve demir kısmin boşluklarının izi parmağımda cikti. Kaldıraç fizik falan neyse de o kadar olmamalı, Taş gibi olmuş Menteşe, doğal olarak bir taraf gitmemek isterken öteki taraf gidince plastikler bana ne lan demiş salmışlar kendini ve kırılmış. Acayip, ama cok hızlı yaptılar 10 günde falan

Buraya yazdıktan sonra bende verdim servise benimde üst kapak komple değişti ,menteşeler değişti, ortadaki gri parçada değişmiş birde tozlanmadan kaynaklı ısınma problemi vardı onuda belirtmiştim tozları temizleyip termal macunlarıda yenilemişler ve tek kuruş para vermedim hepsi garantiden yapıldı ve tam 7 günde geldi kapıma işçilikte güzel bir problemim yok memnun kaldım Asusun sevisinden.

• Johnny-Lesh kullanıcısına yanıt
    Ben her gün okula getir götür yaptıgım ve minimum 10 saat kullandığım icin dış hasar var, belki o sebeple benimkinden para almış olabilirler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.