Şimdi Ara

Asus N551VW-CN006T mı Monster ABRA A5 V7.1.1 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Bu iki model arasında kararsız kaldım. Biri gaming laptop, biri ise şık tasarımlı laptop. Burada okuduğum haberlere göre eksilerini artılarını yazacağım.

ASUS N551VW-CN006T Eksileri
    - HDD'si dandik ve 5400 RPM
    - Işık sızması
    - Hoparlörden gelen pıt sesi
    - Tek fanlı olması (OYUNLARDA ETKİLER GİBİ GELİYOR SİZDEN GELECEK BİLGİLERLE HAREKET EDECEĞİM.)

Monster'a Göre Artısı
    - DDR4 RAM kullanması ve 16 GB 2133 MHZ olması
    - Orjinal Windows 10 olması (benim için önemli değil.)

ASUS FİYAT :3.599 TL

Monster ABRA A5 V7.1.1 Eksileri
    - DDR3L 8GB 1600 MHZ RAM kullanması
    - Fan sesi
    - Tasarım

ASUS'a göre artısı
    - Çift fanlı olması
    - HDD'si baya sağlam 1TB Hitachi 7200 RPM kullanması
    - Kaliteli IPS ekran ve ışık sızması yok.
    - Çok iyi bir müşteri hizmetleri kalitesi

MONSTER FİYAT:3.499 TL

Arkadaşlar sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

• Asus N551 kullanıcısı olarak sana diyebileceğim o laptobun gorunen dogru duzgun tek eksisi ışık sızması azcık bende de var gündüz baksam farkedemiyorum bazen. Onun dışında GTA V kurdum HDD'ye baya da oynadım zorladım min ~40min ~80max fps şeklinde hard disksel sorunlar takılmalar yok olmadı ondan korkuyordum almadan önce. SSD var max 10 saniye içinde açılıyor her şey hazır şekilde. Yanında gelen subwoofer SonicMaster ortalama güzel bi deneyim sunuyor. GTA V, H1Z1, CS: GO oynadım max ~82 derece %99 yükte tek fana göre bence gayet iyi performans. O pıt pıt seside 1 dakikalık iş regeditten bi dosyayı edit bu kadar driverdan kaynaklanıyor yazılcak bi sorun bile değil :D Ekrana gelirsek her ne kadar ışık süzmesi olsada paneli çok kaliteli bende LG IPS monitor var masaüstü pcde çamur gibi geliyor ondan sonra. Sözde ikiside IPS. Baska bir eksisi var mı dersen, solda oldugu için fan çıkışı sıcaklığı yansıtıyor klavyede WASD'nin oldugu yere ama alıştım daha sogutucuda almadim bakalim belki duzelir, bir de ışık sızması başka eksisi yok bence. Monster'ın malzeme kalitesinin pek iyi olmadığıni duymustum ASUS'ta malzeme kalitesi on numara tasarım olarak ise az daha küçülse bence ultrabook bile denilebilir. He birde bluray var depolama olarak fayda saglayabilir sanırım 20 gb'a kadardı bluray. CS: GO fps oranını merak edersen en son baktığımda D2'de shorta bakarken 230 kusur fpsdi ultrada. 3599 TL nerden buldun bu arada fiyatlar geri fırladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axis45 -- 10 Ağustos 2016; 6:12:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum sen burda karşılaştırma yapmamışsın ki. Monsterı övmüşsün sadece. Adil bir karşılaştırmaya düşüncelerimi belirteyim.

*Hdd bakımından monster önde ama abartılacak bir fark yok. 7200 rpm de kullandım 5400 rpmde.
    *ips ışık sızması mevzusu sadece asusa özel bir sorun değildir. Yani ips ekrana sahip tüm notebooklarda geçerlidir. bir arkadaş Monster aldı ışık sızmasından dolayı sıkıntı yaşadı. onuda müşteri memnuniyeti bölümünde anlatacağım.
    *fan bakımından çift fan olması ve soğutma nedeniyle monster önde demek biraz saçma olur. Asus n552vw kullanıyorum. tek fanlı metal tasarımı sayesinde zaten ısıyı üstten cok hissetmiyorsun. soğutma konusundada çift fanlı laptobunda ağır bir oyunda ısınacağı gibi tek fanlı notebookta ısınır. tek fark oyun kapanınca birisi 2 dkda soğutur birisi 4 dk da.
    *ddr4 konusunda öyle aşırı bir fark yaratacağını düşünmüyorum ama hız bakımından kesinlikle 2133 mhz. monster alırsan eğer rami bence yukselt.
    *Kendim için söyleyeyim eğer üniversite öğrencisiysen ve okulun sana orjinal yazılım sağlıyorsa windowsun orjinal olması hiçbir fark sağlamaz ama crackli sahte yazılım kullanmani kesinlikle tavsiye etmem.
    *Malzeme kalitesi olarak kesinlikle asus. Monster yanından bile geçemez.

En son olarak müşteri memnuniyetine değineyim. Asus teknik servisinide beğenen var beğenmeyen var. Allah a şükür oraya yolum düşmedi ama monster hakkinda bilgi vereyim. Bir arkadaşım monster laptop aldı. tüm kurulumlarini yaptık gündüz vakti hava aydınlık oldugundan farketmedik sonra bir baktık lamba gibi ışık sizmasi var. Ertesi gün durumu belirtmek için monsterin bayisine gitti. Kadıköydeydi galiba. zaten musteri hizmetleri ile teknik servis yan yana 2 dükkan. musteri hizmetlerindeki kadın gayet hoş karşılıyor ve yan tarafa teknik servise yolluyor. oradaki adam (muhtemelen müşteri hizmetlerindeki kadindan daha üst seviyede) kaba bir tavırla "ışık sızması tüm notebooklarda var böyle kullan. eğer kullanmayacaksan iade alalım" diyor. Tabi bizimkisi iade etmek istemiyor yan taraftaki kişini buraya gönderdiğini ve değişim istedigini söylüyor. adamda değişimi istemiyor ve kim gönderdi seni deyip yan tarafı arıyor. "Niye böyle sorunları buraya gönderiyorsunuz bizim iş akışımız bozuluyor diye birde müşteri yaninda yan tarafa fırça çekiyor" en sonunda panel değiştirme konusunda anlaşıyorlar. Arkadaş bilgisayarı verirken üstüne dikkat ediyor kendi parmak izleri var temizlemeden veriyor. 1 saat sonra laptop hazır diye haber veriyorlar ve almaya gittiğinde bakiyor ki notebook nasıl teslim edildiyse aynı duruyor. parmak izleri falan. Belki temizlememislerdir deyip alip gidiyor. tabi gündüz vakti olduğu için kontrol edemiyor ışık sızmasını. sonra eve geldiginde karanlik ortamda bakiyor ayni sekilde ayni yerde ışık sızmasını görüyor. o zaman anlıyor notebooka hiçbir işlem yapılmadığını. Yani demem o ki müşteriye karşı kaba tavırı ve aldatmaca bakımından monster müşteri teknik servisi 5 para etmez. Bundan dolayıdır ki hangi marka ile karşılaştırırsan karşılaştır kesinlikle monster teknik servisi artı değil eksidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solam -- 10 Ağustos 2016; 10:41:11 >

• Axis45 kullanıcısına yanıt
    Usta 5400 RPM acaip şekilde kafamı kurcalıyor. Technopat'te video koymuşlardı 2-3 tane 5400 RPM ile 7200 RPM arasındaki farkı. Çok fark var. Yani kafamı kurcalayan o oldu ışık sızması ve tek fanlı olmasıda beni tedirgin etmiyor değil. Tasarım olarak dediğiniz gibi katılıyorum mükemmel tasarımı var. Yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz için çok ama çok teşekkür ederim usta. Gece Vatan'da 3.599 yazıyordu şimdi 5binlere fırlamış :D Şu HDD'yi 7200 RPM yapsınlar, SSD alsınlar gerekirse. 4000'e yakın para verip 5400 RPM hard disk kullanmak istemiyorum açıkçası. Birde işte ısınma olayı da biraz kafamı kurcalamıyor değil.
  • solam kullanıcısına yanıt
    Usta ben testlere baktımda fark var. Şimdi 4000'e yakın para verip 5400 RPM almak istemem açıkçası. Ben Monster ABRA A5 V5.2.1 kullandım, sattım daha iyisini almak için. Ama gerçekten bana karşı asla böyle kaba tavır sergilenmedi. Her zaman sonuç çözmeye yönelik tavırları vardı. Hiç böyle karşılaşmadım ve arkadaşımdada Monster vardı ondada böyle bir durum olmadı. Ama olmayacak diye birşey de yok oladabilir. Kasa, RAM bakımından ASUS önde. Fakat ısınma konusunda bir üst yorumda arkadaşımız WASD tuşlarında ısıyı hissettiğini söyledi. DDR4 RAM 2133 MHZ olması çok büyük bir artı benim açımdan. Fakat eksisi 5400 RPM. Sizin çok aydınlatıcı güzel yorumlarınız ışığında düşüneceğim. Yorumların için çok ama çok teşekkür ederim usta, çok sağ olasın.
  • benim pc dede 5400 rpm var. Tabiki 7200 rpm daha iyi ama hddye kurulu ağır bir oyun olan gta 5 üzerinden örnek vermek gerekirse en ufak bir takılma bile yaşamadım. Ben size bir tavsiye vereyim onu yapın hem kafanızdaki soru işaretleri gider. Vatanda indirim yakaladığında internet üzerinden pcyi al. ilk 14 gün boyunca kullan. Isınmasına bak aklına takılan soruların cevaplarını öğren deneyimleyerek sonrasında beğenmez isen memnuniyetsizlik garantisi ile ilk14 gün içerisinde koşulsuz iade edip para iadesi alabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solam -- 11 Ağustos 2016; 15:39:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: solam

benim pc dede 5400 rpm var. Tabiki 7200 rpm daha iyi ama hddye kurulu ağır bir oyun olan gta 5 üzerinden örnek vermek gerekirse en ufak bir takılma bile yaşamadım. Ben size bir tavsiye vereyim onu yapın hem kafanızdaki soru işaretleri gider. Vatanda indirim yakaladığında internet üzerinden pcyi al. ilk 14 gün boyunca kullan. Isınmasına bak aklına takılan soruların cevaplarını öğren deneyimleyerek sonrasında beğenmez isen memnuniyetsizlik garantisi ile ilk14 gün içerisinde koşulsuz iade edip para iadesi alabilirsin :)

Eyvallah usta o işlede pek uğraşasım yok ama bilmiyorum büyük ihtimalle Monster alacağım gibi :) Çok teşekkürler usta değerli yorumların için.
  • Rica ederim. İyi Forumlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: solam

Dostum sen burda karşılaştırma yapmamışsın ki. Monsterı övmüşsün sadece. Adil bir karşılaştırmaya düşüncelerimi belirteyim.

*Hdd bakımından monster önde ama abartılacak bir fark yok. 7200 rpm de kullandım 5400 rpmde.
    *ips ışık sızması mevzusu sadece asusa özel bir sorun değildir. Yani ips ekrana sahip tüm notebooklarda geçerlidir. bir arkadaş Monster aldı ışık sızmasından dolayı sıkıntı yaşadı. onuda müşteri memnuniyeti bölümünde anlatacağım.
    *fan bakımından çift fan olması ve soğutma nedeniyle monster önde demek biraz saçma olur. Asus n552vw kullanıyorum. tek fanlı metal tasarımı sayesinde zaten ısıyı üstten cok hissetmiyorsun. soğutma konusundada çift fanlı laptobunda ağır bir oyunda ısınacağı gibi tek fanlı notebookta ısınır. tek fark oyun kapanınca birisi 2 dkda soğutur birisi 4 dk da.
    *ddr4 konusunda öyle aşırı bir fark yaratacağını düşünmüyorum ama hız bakımından kesinlikle 2133 mhz. monster alırsan eğer rami bence yukselt.
    *Kendim için söyleyeyim eğer üniversite öğrencisiysen ve okulun sana orjinal yazılım sağlıyorsa windowsun orjinal olması hiçbir fark sağlamaz ama crackli sahte yazılım kullanmani kesinlikle tavsiye etmem.
    *Malzeme kalitesi olarak kesinlikle asus. Monster yanından bile geçemez.

En son olarak müşteri memnuniyetine değineyim. Asus teknik servisinide beğenen var beğenmeyen var. Allah a şükür oraya yolum düşmedi ama monster hakkinda bilgi vereyim. Bir arkadaşım monster laptop aldı. tüm kurulumlarini yaptık gündüz vakti hava aydınlık oldugundan farketmedik sonra bir baktık lamba gibi ışık sizmasi var. Ertesi gün durumu belirtmek için monsterin bayisine gitti. Kadıköydeydi galiba. zaten musteri hizmetleri ile teknik servis yan yana 2 dükkan. musteri hizmetlerindeki kadın gayet hoş karşılıyor ve yan tarafa teknik servise yolluyor. oradaki adam (muhtemelen müşteri hizmetlerindeki kadindan daha üst seviyede) kaba bir tavırla "ışık sızması tüm notebooklarda var böyle kullan. eğer kullanmayacaksan iade alalım" diyor. Tabi bizimkisi iade etmek istemiyor yan taraftaki kişini buraya gönderdiğini ve değişim istedigini söylüyor. adamda değişimi istemiyor ve kim gönderdi seni deyip yan tarafı arıyor. "Niye böyle sorunları buraya gönderiyorsunuz bizim iş akışımız bozuluyor diye birde müşteri yaninda yan tarafa fırça çekiyor" en sonunda panel değiştirme konusunda anlaşıyorlar. Arkadaş bilgisayarı verirken üstüne dikkat ediyor kendi parmak izleri var temizlemeden veriyor. 1 saat sonra laptop hazır diye haber veriyorlar ve almaya gittiğinde bakiyor ki notebook nasıl teslim edildiyse aynı duruyor. parmak izleri falan. Belki temizlememislerdir deyip alip gidiyor. tabi gündüz vakti olduğu için kontrol edemiyor ışık sızmasını. sonra eve geldiginde karanlik ortamda bakiyor ayni sekilde ayni yerde ışık sızmasını görüyor. o zaman anlıyor notebooka hiçbir işlem yapılmadığını. Yani demem o ki müşteriye karşı kaba tavırı ve aldatmaca bakımından monster müşteri teknik servisi 5 para etmez. Bundan dolayıdır ki hangi marka ile karşılaştırırsan karşılaştır kesinlikle monster teknik servisi artı değil eksidir.

+1
    Ne monster ne asus kullanıcısıyım fakat 4 aydır çok derin araştırma içerisindeyim yeni laptop alacağım diye her markanın kusurlarını yazabilirim

Öncelikle şunu belirteyim kıyas yaptığın iki laptop arasında kaldı isen asus al düşünme derim
    Zira ips lerde ışık sızması olacaktır fakat forumlarda monster çok iyi müşteri hizmeti vs vs denince gidip yerinde kadıköy bayiinde görme isteği duydum
    Işık sızması için karanlık bir ortamda inceleyebilirmiyiz dedim fakat hiçbir şekilde yanaşmadılar. O normaldir diyip geçiştirmeye çalıştılar. Sonra madem normal gözümle görmek istiyorum. Buradan laptop u içim rahat bir şekilde alıp gitmek istiyorum. Sonradan eve gidip iade süreci ile uğraşmak istemiyorum dedim fakat hiçbir şekilde müşteri yanlı tavırları yoktu.
    Kısacası demek istediğim almayın aldırtmayın sonra mavi ekrandır,ışık sızmasıdır derken laptopdan keyif alamazsınız.
    İyi forumlar

• crazy frog kullanıcısına yanıt
    Eyvallah usta görüşünüz için çok teşekkürler. Fakat fiyat ve donanım bakımından yani ekran kartı işlemci bakımından Monster daha önde gözümde. Tam emin değilim ama Monster alabilirim ASUS'ta aklımda hocam tekrar teşekkürler yorumunuz için.
  • Hocam Asus nerde bu fiyata yolsa size özel fiyat vs birşey mi var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3799 şuan vatanda, bazı günler indirime giriyor 3500 küsüre kadar düşüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.