Şimdi Ara

Asus n55SF Tuketici mahkemesi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba olayi elimden geldigince kisa ve ozet olarak sunmaya calisacagim.

Bundan 1.5 sene asus n55sf serisi notebook satın aldım. Urun 1 yil icinde 3, toplamda 4 defa servise gitti. Urunde isinma problemi, cizirti, olu piksel vb bircok sorun vardi.
    Urunun klavyesi,bataryasi,lcd ekrani,lcd cercevesi,cpu fan, alt kasa ve audio board u degisti.Fakat urunun bosta 85 derecede oyunda 104 dereceyi bulup kendini kapatma sorunu devam ediyor.

Elimdeki teleservis servis raporlarinda bahsettigim arizalari hic kayda gecirmemisler. Ornegin isinma problemi var dedim kargo ile gonderdim, hatalar bolumunde diger hatalar yazmislar. Cozum olarak parcalarin degistigini bile yazmamislar. Fakat destek asus ile emaildeki konusmalarimda urunun parcalarinin degistigini ve bahsettigim sorunlari kaydettiklerine dair belgeler var. Ve sorunlari youtube a ekleyip maille gonderdim. Butun ciktilar elimde.

Urunu en son vatanbilgisayar araciligi ile gonderdim. Urunde sorun devam ediyor yalniz teknik servis formu duzenlememisler. Dalginligima geldi aldim. Ama vatana urunu teslim ederken aldigim kagidin fotokopisini cektirmistim. Emaildede onarim numaralari filan yaziyor. Sizce bu bir sorun teskil edermi mahkeme icin?

Ben mahkemeye vatanbilgisayar imi yoksa asusumu dava edecegim. Yoksa 2 sinimi dava edecegim. Urunu tekrar gonderecegim pazartesi. Video cekip hatalarini kaydettim mahkemede delil olarak kullanabilirmiyim? Davayi simdimi acmaliyim? Urunu verdikten sonrami yoksa urun icin degisim iade talebinde bulunduktan sonra geri donusum yaptiklarindami acmaliyim?

Yardiminiza ihtiyacim var. Mahkemeye verecegim insallah kazanirimda emsal karar olur benim dosyam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serzeni$te -- 19 Ekim 2013; 17:01:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam öncelikle merhabalar.

Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım. Ürünü öncelikle vatanbilgisayara götürün. (Temel sebebi 4077 sayılı kanunda 1 sene içinde 4defa servis arızası ve aynı arızayı çıkaran ürüne gizli ayıp damgası vurulur.) Servise verirken tamir edilmediğini, arızaların sürekli tekrar ettiğini belirtip servis fişine kaydettirin ki elinizde bu duruma dair bir delil bulunmuş olsun. Servise verirken ürünün değişimini isteyin ve bu talebi tekrar servis fişine kaydettirin, sadece sözde kalmasın. Ürün servisten gelene kadar bekleyin, büyük ihtimal değişim yapmayacaklar. Tamir edilip gönderilecek ve ürün geri geldiği zaman üründen tam randıman alamadğınızı, sürekli aynı arızaları tekrarladığı için değişim talep ettiğinizi ve ürünü almayacağınızı belirtin. Bu devrede elinizde olan bütün servis fişlerini, faturayı, ek delilleri vs vs toplayıp orjinalleri sizde kalmak kaydı ile fotokopilerini bir araya getirin. Tüketici mahkmesine verilmek üzere dava dilekçenizi yazın. Resmi olmak kaydıyla çekinmeden yaşadığınız bütün sorunları, problemleri, servisin ve satan firmanın sizinle ilgilenmediğini dilekçenizde belirtin. Dilekçenizde değişim veya para iadesi isteyin. Para iadesi isterseniz faizi ile birlikte istemeyi ve değişim veya para iadesi durumunda ne olursa olsun dava masraflarının karşı taraftan talebini istemeyi unutmayın. Önününzde uzun bir süreç olacak. Büyük ihtimal bilirkişi incelemesi isteyeceklerdir. 1 sene içinde 4defa servise gittiği için ürün tam randımanlı şekilde çalışsa bile bilirkişi üründe gizli ayıp olduğunu belirtecek ve buda sizi haklı duruma getirecektir. Gelişme oldukça güncelleyin elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. İyi forumlar.

Edit: Eklemeyi unutmuşum. Mahkemeye vereceğiniz firma; satıcı firma olmalıdır yani vatanbilgisayarı mahkemeye vereceksiniz. Vatanbilgisayar avukatı cevap dilekçesinde biz sadece satıcıyız, servisle ilgimiz bulunmamaktadır diyerek kendini savunacaktır. Siz bu durumda 4077 sayılı kanundan alıntı yaparak; Satıcı firmanın başta olmak üzere ithalatçı firma vs vs müteselsilen sorumlu olduğunu belirteceksiniz. O aşamaya geldiğiniz taktirde bana tekrar yazarsanız daha detaylı bir şekilde size tekrar yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FakirHerif -- 19 Ekim 2013; 20:43:50 >

• Ilgin icin cok tesekkur ederim. Pazartesi gunu son defa vatanbilgisayar araciligi ile urunu gonderecem 1 yil icinde 4 toplamda 5 defa servise gitmis olacak. Urun degismezse mahkemeye verip para iadesi talep edecegim. Bu konuyu acik tutacagim baska arkadaslarada insallah yardimim dokunur.
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba, son olarak ürün 1 yıl içinde 4 defa, toplamda 5 defa servise gitti, ürün vatanbilgisayarda ısrarla değişim yada para iadesi yapmadılar, bende kendilerini tüketici hakem heyetine verdim, çıkan karar lehime oldu, tabiki karar delil niteliğinde, vatanbilgisayar savunma olarak ürün 4 defa arızalanmamıştır diyor, servis fişlerinden birisinde arıza bulunamadı genel bakım yapıldı yazıyor, arızayı saklıyorlar, ürünün tam 7 parçası değişti, vatanbilgisayarın 15 günlük itiraz süresi geçti, ne yapmam gerekiyor tüketici mahkemesine en baştan dava açıp delil olarak hakem heyeti kararınımı koymalıyım, yoksa hakem heyetinin kararının onanması talebi ilemi dava açmalıyım ? Yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serzeni$te -- 22 Mayıs 2014; 18:20:01 >
  • Hocam daha önceden de belirttiğim gibi hakem heyetinin belli bir miktar ücret sınırı var. Konuştuğumuz kadarıyla sen bu sınırı geçmiştin. O karar bağlayıcı niteliklte olmayıp, işleme alınmayabilir, vatanbilgisayar o karara uymak zorunda değil. Delil niteliğindedir. Tüketici mahkemesin de dava açıp, bütün faturaları, servis fişlerini ve hakem heyeti kararını ekte delil olarak sunmanız gerekecek.
  • FakirHerif kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim yardımın için şimdi ilginç bir sorunla karşı karşıyayım, benim hakem heyeti kararım mart ayında çıktı, 15 gün geçti itiraz etmedi vatanbilgisayar, yalnız kararda soyadım dahil olmak üzere, fatura tarihimden tutun ürünün seri nosuna kadar herşey yanlış hatalı ( maddi hatalı) yazılmıştı, bende dilekçe verdim hakem heyeti kararı hatalarının düzeltilip yeniden kararın bana verilmesini talep ettim, mayıs ayında hakem heyeti mart ayındaki kararın ek düzeltme kararı çıktı. ve kararda yeniden 15 gün içerisinde itiraz hakkı saklı kaymak kaydıyla diye bir ifade var? Şimdi 15 gün en baştan beklememmi gerekiyor, yoksa 15 gün mart ayında zaten beklendimi? Davayı ne zaman açmam gerekiyor ? :)
  • Hocam vatanbilgisayar itiraz etmese bile fiyat sınırını geçtiğin için o karar bağlayıcı nitelik taşımıyor zaten. İstediğin zaman davayı açabilirsin 15gün beklemene gerek yok. Adliyeye gidip tüketici bölümüne uğrayıp başından geçenleri anlat onlar da sana yardımcı olacaklardır zaten.
  • Erenim bende bu hafta gidip monster a basıyorum parayı, bende de asus vardı saolsun 100 derecenin altına inmiyor ;) kurtulma zamanı geldi
  • n55SF 3 yıl önce tükenmedimi bunun satış zamanı sen nasıl oldu da öyle bir hata yapıp 1.5 yıl önce aldın ? benim bildiğim 1.5 yıl evvel N56 serisi vardı piyasada. büyük ihtimal sana onarımdan ve değişimden gelen ürünleri kampanya geyiğine itelemişler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

n55SF 3 yıl önce tükenmedimi bunun satış zamanı sen nasıl oldu da öyle bir hata yapıp 1.5 yıl önce aldın ? benim bildiğim 1.5 yıl evvel N56 serisi vardı piyasada. büyük ihtimal sana onarımdan ve değişimden gelen ürünleri kampanya geyiğine itelemişler..

Ürünü türkiyeye gelir gelmez aldım vatandan, 2 sene olmuştur belki garantisi bitmesine 30 gün kala sorunlar iyice arttı bende dava filan açtım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1NoFear1

Erenim bende bu hafta gidip monster a basıyorum parayı, bende de asus vardı saolsun 100 derecenin altına inmiyor ;) kurtulma zamanı geldi

Askeriyede içtima kolluk bende derdik burda, asus monster serdar nolcak bizim halimiz devrem :D
  • Konu guncel. Yurtdisinda oldugum icin konuyi guncelleyemedim elimdeki hakem heyeti karari ve diger delillerle beraber avukat vasitasiyla vatanbilgisayara para iadesi kanuni faizi dosya masrafi ve vekalet ucreti talebiyle dava acildi.

• Temel Dosya Bilgileri
    Mahkeme
    Mersin 3. Tüketici Mahkemesi
    Dosya Yıl/No
    2014/318
    Dosya Türü
    Hukuk Dava Dosyası
    Açılış Tarihi
    28/08/2014
    Dosya Durumu
    Açık
    Dava Türü
    Hizmetin Ayıplı Olmasından Kaynaklanan

Taraflar Adı Soyadı / Kurum Adı Taraf Rolü Vekilleri
    EREN xxx Davacı
    VATAN BİLGİSAYAR SAN VE TİC LTD ŞTİ Davalı

dava açılmıştır, konu güncellenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serzeni$te -- 26 Eylül 2014; 1:27:38 >
  • Son durum, tüketici mahkemesinde nihai karar verildi DAVA REDDEDİLDİ, sebep olarak yeni çıkan tüketici yasasından dolayı mahkemeye değil, 3000 tl ye kadar olan şikayetlerde tüketici il hakem heyetine başvurmam zorunluymuş artık. Artık 3000 Tl üzeri olan ürünlerde mahkemeye başvurabiliyormuşuz nihai karar tebliğ edildikten sonra gelişmeleri aktaracağım.
  • Yılan hikayesine dönmüş yahu!
  • Son durum: dosya tuketici il hakem heyetinde karar bekleniyor. Tahminimce cikan karara vatan tekrar itiraz edecek tekrar mahkemeye gidecek bense orda faiz talep edecegim insallah itiraz ederler kurtuluslari yok 30 sayfa delil verdim makinanin bozuk olduguna yapilmadan geri gonderildigine dair.

• Uzun zamandan sonra konuyu guncelliyorum seneler sonra ( cok sukur ) tuketici il hakem heyeti para iadesine karar verdi bilir kisi raporu lehime verdi, 15 gun vatanbilgisayarin itiraz hakki var umarim itiraz ederlerde tuketici mahkemesinde faiz dahil her ucreti onlara yuklerim 😊 Asus n55SF Tuketici mahkemesi hk.
     Asus n55SF Tuketici mahkemesi hk.

• Günaydın, Vatan Bilgisayar beklediğim gibi dosyayı mahkemeye taşıdı, mahkeme 2 duruşma sürdü 2 duruşmada da mazeret dilekçesi verdiler, 2. duruşmada mazereti kabul etmediğimizi beyan ettik, hakim dosyayı kontrol etti ve kararı açıkladı vatanbilgisayarın itirazını reddetti, gerekçeli karar elime 1 ay içinde ulaşacak, 3 senelik mücadelede böylece olumlu sonuçlandı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.