Şimdi Ara

Asus N56DP Kullanıcı Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
5
Favori
8.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GORGEOUS

quote:

Orijinalden alıntı: krocker09

Benim A10 ve win7 modeli yani bi sorun yok bende ama bence temiz format atın eğer ssd hala öyleyse garantiye verin ssd yi çünkü normal değil,ssd bölümündeki arkadaşlara da danışın ama yeni güncel bi anakart böyle olmaması lazım

Sizin kullandığınız SSD modeli kapasitsi nedir? a10 modeli de aynı anakarta sahip bildiğim kadarıyla. Transcen kutusunun arkasında ATTO Benchmark için 500mb küsür yazma okuma diyor ve gerçekten de çalıştırdığımda bu değerleri alıyorum ama bu değerleri sadece ATTO'da gördüm. AS SSD de dediğim gibi şimdi yine baktım aynı yavaş değerler çıktı. Sizde AS SSD ne sonuç veriyor?

ssd yok bende hocam

• quote:

Benim A10 ve win7 modeli yani bi sorun yok bende ama bence temiz format atın eğer ssd hala öyleyse garantiye verin ssd yi çünkü normal değil,ssd bölümündeki arkadaşlara da danışın ama yeni güncel bi anakart böyle olmaması lazım

Bu arada sizin bios ayarlarınız nasıl? Secure boot ve CSM ne durumda? Ben de secure boot = disabled ve CSM = enabled. Başka türlü cihaz ssd yi tanımıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Sizin kullandığınız SSD modeli kapasitsi nedir? a10 modeli de aynı anakarta sahip bildiğim kadarıyla. Transcen kutusunun arkasında ATTO Benchmark için 500mb küsür yazma okuma diyor ve gerçekten de çalıştırdığımda bu değerleri alıyorum ama bu değerleri sadece ATTO'da gördüm. AS SSD de dediğim gibi şimdi yine baktım aynı yavaş değerler çıktı. Sizde AS SSD ne sonuç veriyor?

ssd yok bende hocam

Anladım dostum var sandım:)

• Kullanıcılar kulübüne beni de yazabilirsiniz.

Şuan itibariyle 1 haftadır gerek klavyeden gerek tasarımdan çok memnunum... Ses için çok abartıyorlar sanıyordum ama gerçekten harika bir ses sistemi var.
    Şuan için benimde hiçbir sıkıntım yok çok memnunum...

GORGEOUS eğer ssd deki sıkıntıyı çözebilirseniz ben de ssd almayı düşünüyorum...

Kullanan herkese hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıradan çinko karbon pil

Kullanıcılar kulübüne beni de yazabilirsiniz.

Şuan itibariyle 1 haftadır gerek klavyeden gerek tasarımdan çok memnunum... Ses için çok abartıyorlar sanıyordum ama gerçekten harika bir ses sistemi var.
    Şuan için benimde hiçbir sıkıntım yok çok memnunum...

GORGEOUS eğer ssd deki sıkıntıyı çözebilirseniz ben de ssd almayı düşünüyorum...

Kullanan herkese hayırlı olsun

Hoşgeldin dostum:)

Ben SSD'den çok memnunum aslında. Bunu anlayabilmen için gerçekten takıp kullanman gerekiyor. Benim sıkıntım yazma hızının düşüklüğü ama bu yazma hızına rağmen yine de sendeki hdd den en az 3 kat hızlı. :) Sonuçta notebooklarda hdd, sistemede dardoğaz oluşturuyorlar. O yüzden iyi bir performans için şart :)

• Servisini arayıp yardım istedinizmi ssd ayarları hakkında ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz aramadim ama son çare arayacağım disktendir cevabini duymak için:)

• quote:

Henüz aramadim ama son çare arayacağım disktendir cevabini duymak için:)

ssd yi aldığınız yer denemeniz için başka bir tane verebilir mi. bir sorsanız .

• Hepsi burada.com'dan aldım o yüzden o şekilde olmaz malesef. 3 gündür deniyorum dosya kopyalam hızı 70mb civarı geziyor. Okuma hızından memnunum sistemin genel performansı açısından hiç pişman değilim aksine kullanınca şart gibi geldi fakat yazma hızının niye bu kadar yavaş olduğunu çözemiyorum. ssd'nin bozuk olma ihtimali çok düşük.

Denediklerim;

Amd Sata Controller AHCI driver - Windows 8 Stor AHCI driver
    BIOS Sata mod : AHCI
    TRIM Desteği kontrolü
    Write Cache Enabled
    Windows 7 - 8 'de denendi.
  • peki bir arkadasin pc sinde deneyebilirmisiniz . asusun uygun bir uyumlu modelinde . var mı böyle bır şansınız .

• amd a8 işlemcili hb kampanyası ile aldığım notebook özellikle işlemcinin performansı konusunda tereddütlerim vardı arkadaşımın asus k53sv i5 2430m işlemcili notebook u ile sadece işlemci performansını baz alarak kendimce ufak bir karşılaştırma yaptım sadece işlemci performansını baz alarak nasıl bir test yapacağımı bilemedim ama en azından bir fikir versin diye
    cpu speed programı ile performans testi, aynı taşınabilir hdd üzerinde tekli ve çoklu kopyalama, aynı taşınabilir hdd üzerinde çoklu winrar sıkıştırma ve çıkarma işlemi yaptım
    iki notebook un da antivirüs ve firewall unu kapattım net bağlantısını kestim arka planda çalışan bir program olmadan ve prize takılı vaziyette yüksek performans ı seçip değerlendirmeye başladım
    notebook ların hdd yazma okuma hızı devre dışı bırakma amacıyla taşınabilir hdd üzerinde denedim cpu testlerinde winrar sıkıştırma ve açma işlemi kullanıldığı için en basitinden böyle bir yol izledim
    2,5 gb boyutunda 4 adet mkv film dosyasını aynı anda winrar ile arşivleme işlemini yaptığımda a8 4500m işlemcide yaklaşık 23 dk da işlem tamamlanırken
    i5 2430m işlemcide yaklaşık 30 dk sürdü
    sıkıştıraln dosyaların aynı hdd üzerine çıkartma işleminde yine a8 i5 e göre yaklaşık 3-4 dk daha kısa sürede tamamladı
    aynı hdd üzerinde dosyların kopayalama işlemini her iki işlemci de hemen hemen aynı sürede tamamladı
    bununla beraber cpu speed programında i5 86 sn de işlemi tamamlarken a8 135 sn kadar sürdü
    kopyalama ve winrar sıkıştırma işlemlerinde a8 daha başarılı iken cpu speed de neden bu kadar hantal kaldı anlamadım bir yerde hata yapmış olabilirim bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

• Genede harika degerler bende 11 gb lık bir oyun attım harddiske acayip hızlıydı. yani acikcası bu kadar beklemiyordum . günlük kullanım diye aldık , yapamadigimiz bir şey olmadi daha

• Bende a8 li modeli aldım. Aldığım gıbıde servise gonderdim. Normal kullanımda, ısınma vardı özellikle toucpad etrafında. Ve elektrik kaçağı mevcut. Ayrıca ekranın sol üst köşesinden sağ alt köşesi boyunca 1 cm lik bi renk problemi var. Ama servis sorun yok dedi ve ürünü olduğu gibi göndereceklermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suuat

Bende a8 li modeli aldım. Aldığım gıbıde servise gonderdim. Normal kullanımda, ısınma vardı özellikle toucpad etrafında. Ve elektrik kaçağı mevcut. Ayrıca ekranın sol üst köşesinden sağ alt köşesi boyunca 1 cm lik bi renk problemi var. Ama servis sorun yok dedi ve ürünü olduğu gibi göndereceklermiş.

benim eski n55sf notebookumda da benzer bir elektrik kaçağı vardı notebook tuşlarına dokunurken hafif bir akım var bu n55sf lerin birçoğunda hissediliyordu
  • Arkadaşlar memory maksimum 16gb dsteği var değil mi? Bugün 8gb aldım 4 + 8 = 12gb yapacağım henüz paketi açmadım Vatandan aldım emin olmak istedim. Resmi sitesinde var diyor ama kesin emin olan arkadaşlardan bilmek isterim.

Bu arada Transcend ssd'nin performansından memnun olmadığım için değişim yaptım ve Corsair force gs 128gb aldım. Bunu da henüz açmadım. Aldığım yerde 120gb Intel 330 serisi vardı. Hatta 40tl daha uygundu, kararsız kaldım Corsair'i aldım. Ürüne hiç dokunulmadığı için yine de değiştirme şansım var. Öneriniz var mı?
  • quote:

Arkadaşlar memory maksimum 16gb dsteği var değil mi? Bugün 8gb aldım 4 + 8 = 12gb yapacağım henüz paketi açmadım Vatandan aldım emin olmak istedim. Resmi sitesinde var diyor ama kesin emin olan arkadaşlardan bilmek isterim.

Bu arada Transcend ssd'nin performansından memnun olmadığım için değişim yaptım ve Corsair force gs 128gb aldım. Bunu da henüz açmadım. Aldığım yerde 120gb Intel 330 serisi vardı. Hatta 40tl daha uygundu, kararsız kaldım Corsair'i aldım. Ürüne hiç dokunulmadığı için yine de değiştirme şansım var. Öneriniz var mı?

corsair 128 daha iyi deneyin bence. artı 8 gb ram aldım diyorsunuz içinde zaten 8 gb ram var . 16 eder 12 ?

• quote:

Orijinalden alıntı: suuat

Bende a8 li modeli aldım. Aldığım gıbıde servise gonderdim. Normal kullanımda, ısınma vardı özellikle toucpad etrafında. Ve elektrik kaçağı mevcut. Ayrıca ekranın sol üst köşesinden sağ alt köşesi boyunca 1 cm lik bi renk problemi var. Ama servis sorun yok dedi ve ürünü olduğu gibi göndereceklermiş.

ürünün ekran resmini bir cekermisiniz geldiğinde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hardday

quote:

Arkadaşlar memory maksimum 16gb dsteği var değil mi? Bugün 8gb aldım 4 + 8 = 12gb yapacağım henüz paketi açmadım Vatandan aldım emin olmak istedim. Resmi sitesinde var diyor ama kesin emin olan arkadaşlardan bilmek isterim.

corsair 128 daha iyi deneyin bence. artı 8 gb ram aldım diyorsunuz içinde zaten 8 gb ram var . 16 eder 12 ?

Merhaba. 4*2 den birine veda edecegim icin 4 + 8 = 12 malesef:)

Corsair umarim beni uzmem transcendin uzdugu kadar. Hala aklim intelde.:s

Kontrolcu farklari nedir acaba?

• quote:

quote:

quote:

ssd yi acmadiniz degilmi daha

• quote:

quote:

quote:

quote:

ssd yi acmadiniz degilmi daha

Hayır açmadım dostum. Ve iş çıkışı kararımı vermiş omam gerekiyor, ona göre değiştirmeye gideceğim. Dediğim gibi Intel 8gb daha az ve 40tl daha ucuz ama benim için bu durum önemli değil. Önemli olan performansı, uyumluluğu.

Bu arada cihaz max 16gb ddr3 1600mhz destekliyor değil mi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.