Şimdi Ara

Asus N61JQ i7-720QM HD5730 640 gb Tıkırtı-Ses Problemi ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 hafta filan oldu alalı aydın vatan notebook açılış mağazasından %20 indirimli 2.027 TL iyi fiyata aldım.ürün güzel ama ,640 gb olan sonuç :
    Arkadaşlar touchpad yan (sağ) tarafından tıkırtı sesi geliyordu.Diğer arkadaşımızda buna dikkat çekmiş Bunu anlamanın en iyi yolu sessiz bir ortamda mesala gece (tabi oyun yada müzük dinlemeyin,boşta olsun pc)o ses bariz bi şekilde duyuluyor.Neyse vatana götürdüm izmir vatana anlattım olayı hdd kontrol ettiler programla.Israrla sessiz bir ortama geçin hiç bişe yapmayın pc boşdayken 15-20 sn aralıklarla bazende 2dk sonra gelen bir tıkırdama sesi olduğunu söyledim.Ve baktılar bişe yok dediler neyse kavga gürültü yenisini verdiler eve geldim.Yenisindede aynı sorun var . şimdi ne yapacağımı şasırmış bir haldeyim gerçekten can sıkıcı oldu soğudum notebooktan . Kardeşimde aynı ürünü aldı geçen bende çıkmaz dedi hop aynı sorun ondada var. 3 tane notebook 3 de hdd tıkırtı (kafa atma sesi mi desem) gibi ses devam ediyor. Bence vatandaki 640 gb olanlarda üretim hatası gibi bişe var alan arkadaşlar bi kontrol sağdaki etiket kısmının tam oraya bi kulak verin. Kafayı yadirtcek bu ses bana.Değişim yaparken bir daha değişim yapmıcaklarını söylediler.Zatan baya servisle tartıştım.Ne yapayım zaten yenisinide verseler ondada çıkar tekrar ediyorum 3 tane notebookdada bu sesin gelmesi şans olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbapsinan -- 27 Mayıs 2010; 14:48:04 >

• O zaman ara seagate firmasını sor ne bu ses kardeşim de. :) Tıkırtı var diye notebooktan soğunulur mu yav. HDD bu mekanik sonuçta tıkırtı olması çokta anormal değil.
  • her hddden tıkırtı gelir.bazısında boşken gelmez ama sonrasında illaki gelir.sonuçta içinde mekanik kafa var.çıkmazsa garip olur
  • 3 bilgisayarda d aynı sorun varsa bu bilgisayardaki hdd'deki normal çalışma şeklidir. Önemli olan bu sesin fazlalık derecesi. Bütün HDD'lerde buna benzer sesler olur.
  • Malesef bu sorun çoğu HDD'de var Seagate'nin yeni nesil diski var elimde tıkırtı çok çok az şansımdan iyisimi denk geldi bana bilmiyorum ama :) Bildiğim kadarı ile Samsung ve Seagate'de bu sorun mevcut.

Western Digital kullanan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.