Dostlar bendeki notebook t4200 olanı, 2 gb ram takılı olduğunu bir slotumun boş olduğunu gördüm. Sıkıntım şu bilgisayarın içini açtığımda rami inceledim üzerinde hiç 800 mhz yazmıyor, asus un sitede 800 mhz dediği halde ramin uzerinde 666 görebildim bir tek. Kullandığım ramin mhz ini kesin olarak nasıl öğrenebilirim ? Niyetim 2x2 = 4 gb ram yapmak.
Sıfırdan 2x2 ram mi aramalıyım yoksa herhangi 1x2gb ram alıp eklememi yapmalıyım.
ayrıca dvd yuvasına ssd koyup sistemi oraya taşıma fikrini bu notebook için değerlendirirseniz sevinirim.
teşekkürler.
cpu-z programıyla öğrenebilirsin
canbaz34C
kullanıcısına yanıt
CPU-Z gibi üçüncü parti yazılımlar yardımıyla ram modeli ve frekans hızını öğrenebilirsiniz.
Bunun haricinde ram üzerinde yazan model bilgisi veya tüm bilgileri buraya aktarabilir ya da rame ait örnek görüntü resimlerini buraya ekleyebilirsiniz.
DIMM # 1 SMBus address 0x50 Memory type DDR2 Module format SO-DIMM Manufacturer (ID) Kingston (7F980000000000000000) Size 2048 MBytes Max bandwidth PC2-6400 (400 MHz)
400 u 2 ile çarpıyoruz sanırım.
şimdi tek bi tane 2 gb mı almalı yoksa 2x2gb şeklinde mi almalıyım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme