Şimdi Ara

ASUS NVIDIA OPTİMUS SORUNLARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
5.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 259.19 sürümünü indir yukle sorun duzelır
  • bnde de aynı sorunlar var guncellestırmelerı falan yaptım hata verıor baska bı yerde daha okumustum asusa yuklenen 425m lerde bi sorun varmıs yarın vatan bılgısayara goturmeyı dusunuorum pes 2011e en dusuk sevıyede gırıorum orta veya ust duzey ıcın vıdeo kartı ozellılerı yetersız gıbı bırsey dıor olcak ıs degil:(((
  • Burda söylenilen her şeyi yaptım ama çözemedim.Ne optimusmuş arkadaş.Her foruma her siteye baktım ettim ama yok.Artık en kısa sürede servise götürmeyi düşünüyorum.
  • bu dediginiz driverleri ,sürücüleri yüklerken önceki surücünün üstüne mi yüklüyorsünuz yoksa öncekini silip yenisini mi yüklüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakturkc51

Burda söylenilen her şeyi yaptım ama çözemedim.Ne optimusmuş arkadaş.Her foruma her siteye baktım ettim ama yok.Artık en kısa sürede servise götürmeyi düşünüyorum.

F9'dan format attım.Sorunum çözüldü.Kafam rahat keyfim yerinde:D
    Sürücü falan güncellemem bundan sonra pes 11 de diğerleri de sorunsuz çalışıyor.
  • Bakın beyler Ben asus N61Jv kullanıcısıyım.Bende de nvdia optimus teknolijisi var.Nvidia optimus anlamı şudur:

Pc de 2 tane ekran kartı var demektir.Biri işlemciye entegre (İNTEL HD GRAFİK) olan diğeri ise nvida ekran kartıdır.Asus'un N61Jv serisinde bu teknoliji kullanılmaktadır.(Sadece N61Jv de değil,diğer Markalarda ve Modellerde de vardır.

Herkesin acı çektiği nokta oyun oynarken asıl ekran kartına geçmemesidir.Yukardaki yorumlarda anlatıldığı gibi Pes 2010 vb oyunlarda setting ayarlarına girildiğinde ekran kartı bölümünün 64 mb gibi boktan bi rakamla gösterilmesi insanın mralini bozuyor.Hiç korkmanıza gerek yok.Çözüm şudur ve %100 garantisini veriyorum:

Masaüstüne girip sağ tuş yapıyoruz nvidia denetim masası yazıyor ona tıklayıp giriyoruz. masaüstüne sağ tıkladğınızda yoksa denetim masasından ulaşabilirsiniz.sonra ayarlda 3D Ayarları vardır.oraya girip Gelişmiş 3D ayarlarını kullan diyoruz.Hemen aşağıda 3D ayarlarının yönetilmesi var,ona girip Yüksek performaslı nvida işlemcisini seçiyoruz.(CPU YU seçersek ekran kartına geçiş olmaz...... Dikkatt!!!)

Burası çok önemli :
    PhysX Yapılandırmasına giriyoruz.
    Orda asıl ekran kartını seçiyoruz.(Bende Nvdia GT 325 m)

Ve işlem tamamdır.%100 Çzüm budur.Ayarları kaydedip çıkıyoruz.

Age of Empires bile oynarken hatta film izlerken bile Asıl ekran kartını kullanacaksınız.GTA 4 bile pc nize bebek oyuncağı geleicektir. Emin olabilirsiniz.

• Asus N61Jv modelinin Sistem özellğine girildğinde Puanı 4.3 ve 4.6 arası değişir,Windows aero performansı içindir.Herkes N61Jv de 1 gb lik ekran kartı var niye bu dkr az diye soruyorlar.Cevabı:
    Windows aero için masaüstü performasını entegre olan İntel HD Grafik yönetir.Aşağıda 3B oyun performası 6.3 veye 7.0 arası değişir,İşte burayı asıl ekran kartı(GT 325 M) yönetir.Yukarda anllatığım ayarları yaparsanız her zaman GT 325 kullanır pc niz.(GT 325 m geçtiğinde sağdaki ışıklar beyaz olur.!!!!)
    Özellikler
    4GB Ram
    core i5 430m işlemci
    1 gb ekran kartı(GT 325 M)

Bir önceki yorumum da ki amacımız asıl ekran kartına yüklenmektir.GTA 4 VE Call of duty Black ops (7) aynı anda açıyorum.Gerisini siz düşünün.
  • usta bendede gt520m ekran kartı var ve baş belası optimus var .. dediğin herşeyi yaptım pes 2011 de de 2012 de de aynı sorunla karşılaştım settingse girdiğimde gpu-yu gt520m görüyo fakat vram:128 mb diyo bu ne saçmalık kaç para verip laptop alıyoz . pes i yüksek ayarda açmıyo çıldırcam aynı sorun gta 4 dede var . gta 4 e girdiğimde yetkililerin sölediğine göre geçmesi lazım ama bunun geçtiği falan yok manuel olarak sağ tıklayıp yüksek performanslı gpuyla çalıştır diyorum yine intel hd graphics le açıyo kafayı yıcem bi yardımcı olun sürücü problemimi var bendede ..?
  • gt550m ne yapcagız
  • Asus n53jf n53jf sx210v laptop var. Önceden bilgisayarın performans ve derecelerine baktıgımda en dusuk puan 4.6 ile grafiklerdi . Laptopu lcd ye hdm ıle bagladıgm cıkardım bu puanları tekrar aldıgımda 4.3 e dustu. Bunu eski haline nasıl getirebiliriz bilgisi olan varsa sevinirim.
  • öyle zannediyorum ki çok eski oyunlarda optimus çalışmıyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.