Merhaba arkadaşlar; Elimizde bir kasa var Anakart p4v8x-x Hdd: samsung Sata 80 gb (yeni)
4 gün önce yeni hdd almıştım fakat önceki hddim ID idi 40 gb oldugu için artık SATAya geçmeyi düşündüm anakart üstünde Sata soketleri vardı ve çalıştırdım hdd çalışıyor dönüyor Biosta görmüyor fakat anladım bu raid disketi ile çalışıyor. Anakart biosu son güncelli. Çipseti "Via" Biosu karıştırdık ama içinde ne sata görebildim nede raid görebildim. Sata raid disketi oluşturdum farklı farklı VIARAID220d içinde>DriverDisk>MakeDisk ile disketide oluşturdum. ve dier pc ye geçtim ve cd-yi taktım windows f6 scsı yada raid sürücüsü yüklemek icin tıkladım ve önüme aygıt belirle: s geldi bende S ye bastım ve Disketi takın dedi bende disketi taktım ve içindeki dosyaları buldu ve önüme <Via serial ata raid controller(işletim sistemleri)> Geldi ben Windows Xp olanı seçtim ve S aygıt belirleye geri döndü ve ben tekrar S ye bastım tekrar aynı işlemleri yaptım bu sefer geri dönmedi dediki Windowsun aşağıdaki kullanılan sürücü halen var " Via serial ata raid controller " yazdı entere bastım ve windows cdsi içindekilerini ilerletti. ve yüklemeye gelirken sabit Disk bulunamadı diyor.
hdd sağlam başka pcden denendi Anakartda sağlam.
Sizce yapabilecek ne var fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim;)
IDE SATA DÖNÜŞTÜRÜCÜ TAK BENDEDE AYNI SORUN VARDI BİOS GÜNCELLEDİM NLİTE İLE XP'YE SATA ENTEGRE ETTİM YİNE GÖRMEDİ EGER İLLA SATA KULLANMAK İSTİYORSAN IDE/SATA DÖNÜŞTÜRÜCÜ TAK.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme