Arkadaslar forumda okuyabildigimkdari ile okudum. Biliyorum P535 daha hizli, daha yeni ve gps i var. GPSe ihtiyaci olan biri degilim ama olursa alip vazgezilmezimde olabilir
Benim amacim mumkun oldugu kadar fazla kurcalayabilmek telefonu
P525i sifir bulabilirmiyim bilmiyorum. Bugun Hizli Sistem magazasina baktim Bursa KoruParkta ve bi tane gordum ama demo urunmus. 720 ytl fiyati vardi. Ve bayramdan sonra getirtcez dediler siparis vermisler ama ben uretimden kalkti diye biliyorum ve bana inandirici gelmedi. P535 de en ucuz vatanbilgisayar da 970 ytl. arada 250 ytl fark var. ama bana bitek gps farki varmis gibi geliyor. Ayrica P525de klavye olmasida beni acayip cezbediyor. Klavyesi olmasa hic dusunmem bile. Klavyesiz ama gpsli ve hizli islemcili ve pahali p535 mi yoksa klavyeli gpssiz ucuz ve bence anladigim kadari ile yeterli islemci gucune sahip p525mi kararsiz kaldim.
Bu aletle film izleyip, muzik dinleyip, wireless internete girip, oyun oynayip, chatlesip, skype kullanmayi oncelikli olarak istiyorum.
Her iki urundede edge ve 3G yok. ondan aradaki fark beni dusunduruyor. Ayrica P525i sifir bulamazsam zaten boyle bir secenek kalmiyor. yeni cikicak teleonlari bekleyin demeyin cunku onlar ciktimi 1300ytleden az olmaz ve o kadar para veremem. Hep P535 iyidir gucun yetiyorsa onu al diye yorumlarda bulunulmus. kabul ediyorum p535 guzel ve daha iyi ama iste tek elle kullanamamak benim icin eksi ozelligi. P525i elime aldim ve tek elle kullanabilirim gibi geldi. Bu arada p525 de joystick var ama p535de yon tuslari var. buda bence p525e arti puan kazandiriyor.
Sizlerin yorumu nedir arkadaslar ne almaliyim?
Tesekkurler... ve iyi bayramlar herkese....
P535'in işlemcisi 520 mhz, dahili belleği 256 mb, wireless b ve g mevcut, gps var(müthiş birşey), türkçe wm6 var.
P525'in işlemcisi 416 mhz, dahili belleği 128 mb, wireless b var(bazı modemlerde sorun çıkabilir.), wm6 var ancak yasalmi bilinmiyor.
Bir p535 kulanıcısı olarak uzun süreli kullanım istiyorsan bence p535 al hem fazla sorun çıkmaz hemde ekstra özellikleri hoşuna gider. Tuş takımı sorun mu dersen bir süre sonra sanal klavyeye alışır rahat edersin. Numara çevirmek için büyük tuşlar çıkıyor zaten ekranda. Onun dışında çoüunlukla kalem kullanmak gerekebilir. P525'in daha büyük olduğunu unutma p535 bile bazen bana büyük gelebiliyor.
Sonuç olarak daha fazla hız daha fazla özellik yeni işletim sistemi daha yeni olması ve uzun süreli kullanım için bence p535 al rahat et.
Çok güzel yorumlamışsın. Daha fazla birşey yazılabileceğini sanmıyorum :)
quote:
Orjinalden alıntı: husnuweb
P535'in işlemcisi 520 mhz, dahili belleği 256 mb, wireless b ve g mevcut, gps var(müthiş birşey), türkçe wm6 var.
P525'in işlemcisi 416 mhz, dahili belleği 128 mb, wireless b var(bazı modemlerde sorun çıkabilir.), wm6 var ancak yasalmi bilinmiyor.
Bir p535 kulanıcısı olarak uzun süreli kullanım istiyorsan bence p535 al hem fazla sorun çıkmaz hemde ekstra özellikleri hoşuna gider. Tuş takımı sorun mu dersen bir süre sonra sanal klavyeye alışır rahat edersin. Numara çevirmek için büyük tuşlar çıkıyor zaten ekranda. Onun dışında çoüunlukla kalem kullanmak gerekebilir. P525'in daha büyük olduğunu unutma p535 bile bazen bana büyük gelebiliyor.
Sonuç olarak daha fazla hız daha fazla özellik yeni işletim sistemi daha yeni olması ve uzun süreli kullanım için bence p535 al rahat et.
Teşekkürler arkadaşlar. Sanırım bugün Vatan Bilgisayardan alıcam P535'i.
Bence biraz bekle p 527 cıkacakmıs radyolu tuş takımlı küçük boyutlu gps li...
Valla p535 alacağına ,P525 al hiç olmazsa tuş takımı var, işlemciside gayet uygun ve hızlı. Başka bir diyeceğim ise işlemcinin fazla hızlı olması fazla pil ömründen götürür ki, hiç gerek yok. Ayrıca çok önemli bir durum. Hangi PPC alırsan al klavyeli veya tuş takımlı olsun!. 5 tane değiştiren biri olarak tecrübelerimden söylüyorum. En basit örnek, otobüste gidiyorsun mesaj yazmak istiyorsun, stylus ile mesaj yazmak bir ölüm.
Ayrıca p535 aman aman diyecek bir ppc değil, dizayn ve kullanılan malzeme olarak P525 tek geçerim asuslar da
quote:
Orjinalden alıntı: kartal_07
Valla p535 alacağına ,P525 al hiç olmazsa tuş takımı var, işlemciside gayet uygun ve hızlı. Başka bir diyeceğim ise işlemcinin fazla hızlı olması fazla pil ömründen götürür ki, hiç gerek yok. Ayrıca çok önemli bir durum. Hangi PPC alırsan al klavyeli veya tuş takımlı olsun!. 5 tane değiştiren biri olarak tecrübelerimden söylüyorum. En basit örnek, otobüste gidiyorsun mesaj yazmak istiyorsun, stylus ile mesaj yazmak bir ölüm.
Ayrıca p535 aman aman diyecek bir ppc değil, dizayn ve kullanılan malzeme olarak P525 tek geçerim asuslar da
offffffffff offffffffffffffffff bu yazını neden 7 gün önce yazmadın. geçen hafta 7 ekim de bende gidip bir tane p535 aldım ama çok da memnun degilim. şunu anladımki ben daha çok telefon özelligi olan bişi almalıymışım. öncelikle tuş takımının olmaması berbat bişi. ne otobuste ne arabada nede ayakta gezinirken nede elimde herhengibi poşet yada paket varken telefonu kullanamıyorsun. mutlaka iki elimde boş olması lazım. tamam büyük tuşlu telefon menüsü var ama bana rehber lazım. rehberde isim bulup arama yapabilmem için mutlaka stulus u elime alıp rehberden bulmam lazım ve mesaj yazmak içinde mutlaka stulusu elime almam gerekecek araba,otobus,yaya durumlarını düşününce mesaj yazmada imkansız hale geliyor.. şu aralarda avea nın 5000 beleş mesaj hediyeleri oldugu için günde en az 10 mesaj atan biri olarak. benım için berbat bi durum. ayrıca birde MSN kullanımı içinde tuş takımının olmaması büyük problem.
ayrıca bu üründe telefon özelliklerine pek fazla özen gösterilmemiş. sim rehberini telefona istedigim gibi kopyalayamıyom ve tel rehberini sim e istedigim gibi kopyalama yapmıyor. rehberdeki kişileri gruplama yapamıyom ve toplu mesaj gönderimleri ve grup mesaj gönderimi yapmak ölüm hatta yapamıyon öylebi özellikyok. ayrıca sim deki türkçe karakterleri tanımıyor "ü-ö-ş" gibi harfler oldumu sorun oluyor. ve düzeltmek istediginde sim hatası veriyor yani düzelttirmiyor. GPS modulu o kadar ahım şahım bişi degil. olmasada olurmuş. bulundugun şehrin heryerini biliyom zaten. şehir dışına çıkan biriside olmadıgım için. GPS modulünü nerde kullanacam bilemiyom. zaten uyduya baglanıp sinyal alması bayabi vakit alıyor ve sinyalide yakaladımı devamlı kopuyor.
Wİ-Fİ ile internet explorer kullanmak istediginizde mobile baglantı türünü desteklemeyen sitelere girmek zaten imkansız oldugu için. explorer da pek fazla ise yaramıyor. sitelere girseniz bile sayfanın açılması bayabi vakit alıyor.