Şimdi Ara

Asus p535'le alternatif olarak neler yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus P535 kullanıyorum ve bu site başta olmak üzere; internette cihazımla ilgili her tür konuya ulaşmaya çalışıyorum.

Bu forumda p535 ile ilgili olan iki büyük başlığı şöyle bir gezindikten sonra, bu başlığı açma kararı aldım. Lakin aradığım soruların cevaplarını tam olarak bulamadım.

Bu başlıkta asus p535 cihazı kullanan arkadaşların; bu aletin etinden, sütünden yararlanabilmesini sağlamak adına kendi deneyimlerimi paylaşacam. Diğer arkadaşların da bana katılması beni çok sevindirir.

• Bu aleti almak istememdeki en büyük kıstaslar:

Ofisteki bilgisayarımı uzaktan yönetebilmek,
    GPS hizmetinin faydalarından yararlanabilmek,
    Maillerimi sürekli mobile olarak cevaplayabilmek... gibi temel bazı kıstaslarım vardı.

Fakat cihazın bir çok gelişmeye açık olması; beni daha çok araştırmaya zorladı.

Kendi deneyimlerimi sizlerle paylaşmanın yanında sizlerin de katkılarını bekliyorum.

Örneğin; dediğim gibi uzaktan yönetim olayı benim için çok önemliydi ve ofisteki bilgisyarımı çok kolay bir şekilde uzaktan yönetebiliyorum. ayrıntılarla anlatmak yerine; takıldığı yerde yardım isteyen olursa daha yararlı olacağına inanıyorum...

Geçenlerde de aklıma şöyle bir soru takılmıştı:

şimdi bizim bu aletlerin içinde gps alıcı çipseti var. Bu demektir ki uydulardan tek taraflı da olsa yayın okuma yeteneğine sahibiz. Acaba diyorum; hani bilgisayardaki uydu kartları için yazılmış bazı yazılımların çalışma mantığında olduğu gibi; çengel atma yöntemiyle havada yayınlanmakta olan program, media ( mp3, film, video ), döküman, vs. gibi şeyleri direk olarak indirmemiz mümkün müdür?
    Şimdilik gps sisteminin nasıl çalıştığını araştırarak soruma yanıt bulmakla başladım.
    Sorum aslında uydudan iletişim de yapabilir miyiz şeklinde belirmişti kafamda; fakat gps alıcılarının tek taraflı çalıştığını ( uydulara hiçbir şekilde hiçbir bilgi gönderilmediğini ) öğrenmemin ardından araştırmalarım, uydudan download ' a kaydı.
    Ayriyeten; asus teknik destek 'e de bu soruyu sordum. "Açıkçası öyle bişey yapılabilir mi hiç araştırmadık; sadece asusun sunduğu yazılımlardan sorumluyuz; fakat bu telefon için üretilen programları araştırmanızda fayda var dediler.
    Ben de şimdilik araştırıyorum. Bu konuda yorum değil de eğer bazı araştırmalarınız varsa; benimle paylaşmanızı istiyorum; zira ben de şu an araştırıyorum ve bulduğum sonuçları buraya yazacağım...

Benim gibi bu tarz gereksiz şeylerle uğraşan tüm arkadaşları buraya davet ediyorum...

• http://www.youtube.com/watch?v=79xeREnZ_7Q

p535'imizde böyle bişey yapabiliyo muyuz sorusunun cevabı da bu konuda araştırılacaktır; ilginize...
  • HAVADAN YAYILAN PROGARM MP3 FAN DEDİNİZ YANİ BİZ BUNA VERİ SİNYAL YADA DATA DİYELİM BU TÜR BİR DATAYI NASIL ALIRSINIZ
    BU DATALAR ELEKTROMAĞNETİK DALGALAR HALİNDE YAYILIRLAR KISACA EMD ENÇOK BİLENEN EMD İSE RADYO DALGALARI BİLİDİĞİM KADARIYLA P535 RADYO YAYINI DAHİ ALMIYOR Kİ DİĞER RADYO DALGALARI ŞEKLİNDE YAYILAN MP3 VS BU AŞAMADA MÜMKÜN DEĞİL BENCE AMA ALICI BİR ANTEN ASUS P535 İLE UYUMLU ÇALIŞTIRILABİLİRSE OLABİLİR YANİ BİR ALICIYA İHTİYAC VAR RADYO EKLENEBİLİR DİĞERLERİNE GELİNCE BİR ARGE YAPIP ÇEVRENİZDE RADYO DALGALARI ŞEKLİNDE EN ÇOK NELER YAYINLANIYOR TAHMİN ETMELİSİNİZ ÖRNEĞİN SEMTİNİZDE WRİLESS VEYA BAŞKA MODÜLLERLE BU TÜR VERİ TRANSVERİ YAPAN İNTERNET KAFE FİLAN VAR İSE BUNA UYGUN BİR ALICI İLE ŞİFRESİZCE DATALARI TOPLAYA BİLİRSİNİZ HATA ÖYLEKİ HAYVANLARIN YAYDIĞI RADYO DALGA LARA UYGUUN EŞİK FREKANSINA SAHİP ALICILARLA BELLİ BİR MESAFE İÇİNDEKİ HAYVANLARIN YERİNİ TESBİT EDEBİLİRSİNİZ ÖRNEK DAĞA ÇIKTINIZ 5KM YARI ÇAPLI DAİRE İÇİNDE YANİ 5 KM UZAKLIKTA VAHŞİ HAYVAN VARMI VARSA BU SİNYALİ ALABİLİRSİNİZ BU İŞ İÇİN ÖNCE BİR ELEKTRONİK MÜHENDİSİNE İHTİYACINIZ VAR TABİ BU MÜHENDİS PDA YAPISINIDA AZ ÇOK KULLANICI KADAR BİLMELİ YANİ UĞRAŞ İSTER AMA YAPINCADA DİJİTAL MÜFETTİŞ GADDET OLURSUN

BU ARADA BEN P535 ARIYORUM ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM

• quote:

Orjinalden alıntı: altuu_sh

http://www.youtube.com/watch?v=79xeREnZ_7Q

p535'imizde böyle bişey yapabiliyo muyuz sorusunun cevabı da bu konuda araştırılacaktır; ilginize...

ii güzel tşk...
  • quote:

Orjinalden alıntı: altuu_sh

Bu aleti almak istememdeki en büyük kıstaslar:

Ofisteki bilgisayarımı uzaktan yönetebilmek,
    GPS hizmetinin faydalarından yararlanabilmek,
    Maillerimi sürekli mobile olarak cevaplayabilmek... gibi temel bazı kıstaslarım vardı.

Fakat cihazın bir çok gelişmeye açık olması; beni daha çok araştırmaya zorladı.

Kendi deneyimlerimi sizlerle paylaşmanın yanında sizlerin de katkılarını bekliyorum.

Örneğin; dediğim gibi uzaktan yönetim olayı benim için çok önemliydi ve ofisteki bilgisyarımı çok kolay bir şekilde uzaktan yönetebiliyorum. ayrıntılarla anlatmak yerine; takıldığı yerde yardım isteyen olursa daha yararlı olacağına inanıyorum...

Geçenlerde de aklıma şöyle bir soru takılmıştı:

şimdi bizim bu aletlerin içinde gps alıcı çipseti var. Bu demektir ki uydulardan tek taraflı da olsa yayın okuma yeteneğine sahibiz. Acaba diyorum; hani bilgisayardaki uydu kartları için yazılmış bazı yazılımların çalışma mantığında olduğu gibi; çengel atma yöntemiyle havada yayınlanmakta olan program, media ( mp3, film, video ), döküman, vs. gibi şeyleri direk olarak indirmemiz mümkün müdür?
    Şimdilik gps sisteminin nasıl çalıştığını araştırarak soruma yanıt bulmakla başladım.
    Sorum aslında uydudan iletişim de yapabilir miyiz şeklinde belirmişti kafamda; fakat gps alıcılarının tek taraflı çalıştığını ( uydulara hiçbir şekilde hiçbir bilgi gönderilmediğini ) öğrenmemin ardından araştırmalarım, uydudan download ' a kaydı.
    Ayriyeten; asus teknik destek 'e de bu soruyu sordum. "Açıkçası öyle bişey yapılabilir mi hiç araştırmadık; sadece asusun sunduğu yazılımlardan sorumluyuz; fakat bu telefon için üretilen programları araştırmanızda fayda var dediler.
    Ben de şimdilik araştırıyorum. Bu konuda yorum değil de eğer bazı araştırmalarınız varsa; benimle paylaşmanızı istiyorum; zira ben de şu an araştırıyorum ve bulduğum sonuçları buraya yazacağım...

Benim gibi bu tarz gereksiz şeylerle uğraşan tüm arkadaşları buraya davet ediyorum...

uzaktan pc yönetme işini yapmaya çalıştım ama bir türlü beceremedim.
    gerçekten çok işime yarayacak bir detay aslında,
    yardımcı olabilirsen çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catay -- 15 Şubat 2008; 2:40:32 >

• tabii ki arkadaşlar;
    olayın temelinde iki tane püf nokta var:
    1- uzaktan yönetilecek makinada uzaktan yönetimi etkin hale getirip port açmak.
    2- uzaktan yönetilecek bilgisayarın ip adresini bilmek.
    3- uzaktaki bilgisayarınızı pda nızla kontrol etmek

1:

uzaktan yönetmek istediğiniz makinada bilgisayarım'a sağ tuş tıklayıp özellikler/properties e gelin. "Uzak/Remote" sekmesinde "uzak masaüstü/remote desktop" bölümündeki "uzaktan kullanıcıların bu bilgisayarı yönetmesine izin ver / allow users to connect remotely on this computer" kutucuğunu tıklayın.

böylece windowsumuzu uzaktan yönetmeye izin vermiş olduk.

şimdi uzaktan makinamızın bulunduğu ağa girebilmek için de modemimize uzaktan yönetim portunu açmak gerekecek.

bunun için modeminizin yönetim konsoluna girin. modeminizin markası modeli ne olursa olsun; port yönlendirme/ port forwarding ya da benzer bir isim altında; istediğiniz portu açık hale getirebilirsiniz.
    bizim için gerekli olan port; windows remote desktop uygulamasının kullandığı 3389 portu olduğundan; yönlendirilecek olan port sekmelerine her iki protokol tipi olan TCP - UDP protok tipinde aynı işlemi yapacaz; yani wan portlarına ve hedef wan portlarına aynı rakamı yazmamız gerekiyor.
    ( ben airties modem kullandığım için halihazırda menülerde remote desktopu direk seçtiğimzde moedem bunu otomatik olarak yapıyor)
    sonra kaydet deyip modemimizin ayarlarımızı kaydedip yeniden açılmasını beklemek; uzak bilgisayarda yapmamız gereken işlemlerin sonuncusuydu.

2:
    ip adresimizi öğrenmenin birkaç yolu var:

ip öğrenme gibi sitelerden; ipnizi öğrenebilirsiniz. ve ofisinizden/evinizden çıkmadan önce yönetilecek makinanın ipsini öğrenip bi yere not edin.

*uzaktaki makinanın bağlı olduğu modemin ülkemizdeki şartlarda ya elektrik kesilme ihtimalini ya da postaneden düşebilme ihtimalinizi de düşündüğümden; makinanızın istediğiniz zaman ipsini öğrenmenin farklı bir yolunu keşfettim; şimdi kafanızın karışmaması için bu yazıya ek olarak anlatacam.

3:

pdanızla internete bağlandıktan sonra başlat/start - programlar/programs dan; remote desktop mobile uygulamasını çalıştırın.
    ve şu bilgileri girin:

bilgisayar/computer: uzaktaki makinanın ip adresi (88.227... gibi)
    Kullanıcı adı / user name : uzaktaki makinadaki kullanıcı adı ( Administrator.. gibi )
    Parola / password: oturum açmak istediğiniz kullanıcı hesabınızın şifresi
    Domain: arkadaşlar, eğer uzaktaki makinanın bağlı olduğu ağdaki; uzaktan yönetime izin verilen sadece bir tane makina varsa; burayı doldurmanız gerekmiyor. birden fazla uzaktan yönetime açık makina varsa; makinanızın ağdaki ip adresini yazmanız gerekiyor. (10.0.0.20, 192.168.1.4... gibi)

bunları da yaptıktan sonra connect demeniz yeterli olacaktır.
    kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus'tan daha f/p var mı
    geçen yıl açıldı
    Hangi Asus daha mantıklı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar; mucidinin ben olduğunu düşündüğüm; patentini almayı düşündüğüm bir yöntem olan ; "uzaktan yönetilecek makinamızın ipsini istediğimiz zaman öğrenme" yolunu sizlerle paylaşmak istedim:

arkadaşlar siz de tahmin edersiniz ki; ofisinizden/evinizden ayrıldıktan sonra ülkemizde internetin kesilip yeniden gelmesi, modeminizi birinin açıp kapatması; ya da siz makinaya bağlandıktan sonra modeme reset atma ihtiyacınızın olduğu durumlarda modeminizin ipsini nasıl tekrar öğrenebilirsiniz:

şöyle ki; outlook express gibi bilgisayar tabanlı posta programları kullanıyorsanız; mesaj kurallarından; size gelen bir maile karşı otomatik olarak cevap yazdırmanız mümkün. ( aşağı da outlook express için örneğini bulabilirsiniz )

araçlar menüsünden mesaj kurallarına tıklayın ve şöyle bir kural oluşturmaya çalışın:
    -gelen mail şu kişiden geliyorsa ( buraya kendi mail hesabınızı girin )
    -içerik kısmı şu yazıyı içeriyorsa ( buraya örneğin "ip gönder" yazabilirsiniz )
    -şu kişiye ilet ( buraya da kendi mail hesabınızı girin )

ve en önemli kısmı olan; e-mail programınızın ayarlar kısmından otomatik olarak 1 dakkada bir mailleri gönder/al kutucuğunu işaretlemeyi sakın unutmayın.

bu işlemleri doğru olarak tamamladıysanız; ofisinizden/evinizden gönül rahatlığıyla ayrılabilirsiniz.

ve sonunda ofisinizden/evinizden uzaktasınız ve uzaktan yönetmeniz gereken bir makina var; bütün ayarlarınız tam olduğundan tek yapmanız gereken; yöneteceğiniz makinanın ip adresini öğrenmek.

bunun için sadece kendi mail hesabınızdan uzaktaki makinaya oluşturduğunuz kurallara bağlı bir mail yollamak; ve makinanızdan 1 dakka içinde maili alıp 1 içinde de maili size yollamasını beklemek.

kısa bir süre sonra size ofisinizdeki/evinizdeki makinanızdan gelen cevap mailini alacaksınız.
    aldıktan sonra da tek yapmanız gereken; gelen maile sağ tuş tıklayıp özellikler ya da kaynağı görüntüle/view source demek olacaktır.

özelliklerde şöyle bir satırla karşılaşacaksınız:
    Received: from unknown (HELO bilgisayarım) (mailhesabim@88.229.192.56 with login)

bu satırdaki "88.229.192.56" kısmı ofisinizdeki/evinizdeki modeminizin bağlı olduğu ip dir.
    şimdi tek yapmanız gereken bunu pdanızdaki remote desktop mobile uygulamasına yazmanız olacaktır.

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuu_sh -- 16 Şubat 2008; 16:29:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: KartezyeNX

HAVADAN YAYILAN PROGARM MP3 FAN DEDİNİZ YANİ BİZ BUNA VERİ SİNYAL YADA DATA DİYELİM BU TÜR BİR DATAYI NASIL ALIRSINIZ
    BU DATALAR ELEKTROMAĞNETİK DALGALAR HALİNDE YAYILIRLAR KISACA EMD ENÇOK BİLENEN EMD İSE RADYO DALGALARI BİLİDİĞİM KADARIYLA P535 RADYO YAYINI DAHİ ALMIYOR Kİ DİĞER RADYO DALGALARI ŞEKLİNDE YAYILAN MP3 VS BU AŞAMADA MÜMKÜN DEĞİL BENCE AMA ALICI BİR ANTEN ASUS P535 İLE UYUMLU ÇALIŞTIRILABİLİRSE OLABİLİR YANİ BİR ALICIYA İHTİYAC VAR RADYO EKLENEBİLİR DİĞERLERİNE GELİNCE BİR ARGE YAPIP ÇEVRENİZDE RADYO DALGALARI ŞEKLİNDE EN ÇOK NELER YAYINLANIYOR TAHMİN ETMELİSİNİZ ÖRNEĞİN SEMTİNİZDE WRİLESS VEYA BAŞKA MODÜLLERLE BU TÜR VERİ TRANSVERİ YAPAN İNTERNET KAFE FİLAN VAR İSE BUNA UYGUN BİR ALICI İLE ŞİFRESİZCE DATALARI TOPLAYA BİLİRSİNİZ HATA ÖYLEKİ HAYVANLARIN YAYDIĞI RADYO DALGA LARA UYGUUN EŞİK FREKANSINA SAHİP ALICILARLA BELLİ BİR MESAFE İÇİNDEKİ HAYVANLARIN YERİNİ TESBİT EDEBİLİRSİNİZ ÖRNEK DAĞA ÇIKTINIZ 5KM YARI ÇAPLI DAİRE İÇİNDE YANİ 5 KM UZAKLIKTA VAHŞİ HAYVAN VARMI VARSA BU SİNYALİ ALABİLİRSİNİZ BU İŞ İÇİN ÖNCE BİR ELEKTRONİK MÜHENDİSİNE İHTİYACINIZ VAR TABİ BU MÜHENDİS PDA YAPISINIDA AZ ÇOK KULLANICI KADAR BİLMELİ YANİ UĞRAŞ İSTER AMA YAPINCADA DİJİTAL MÜFETTİŞ GADDET OLURSUN

BU ARADA BEN P535 ARIYORUM ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM

selamlar; öncelikle ilginiz ve teknik açıklamalarınız için teşekkürler.
    şöyle ki; asus p535 cihazımızda zaten hali hazırda bir gps sinyali alıcısı var.
    ve bilgisayarlarında uydu alıcısı / receiver kartı olanlar bileceklerdir ki; o karta uygun yazılımlar sayesinde çengel atma yöntemi denilen bir yöntemle; aranılan dosyanın/verinin uydudan birileri tarafından download edilmesi halinde; istediğiniz dosyayı çooooook hızlı bir şekilde siz de bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.

ben de diyorum ki; bizim p535 lerde de hali hazırda bir alıcı olan gps alıcısı bulunmakta. acep diyorum biz de aynı işi bizim alıcımızla yapamaz mıyız?¿

• Bu gereksiz soru p 535 kullanıcıları forumunda soruldu ve teknik bir biçimde yanıtlandı... Daha aynı soruyu sorup p 535 ile ilgili, anlamsız forumlar açmak yerine lütfen diğer forumu okuyun. isterseniz size bir soru da ben sorayım. evimizdeki tv seyrettiğimiz uydu alıcılar da uydularla bağlantı kuruyor. o zaman küçücük aleti kurcalamak yerine evdeki uydu alıcısını rahat rahat kurcalayı deneyin. eğer siz o aletle bulunduğunuz konumu öğrenebilirseniz p 535 de uydudan veri alır ( Allahtan ümit kesilmez)
  • hmm evet; işe yarayan bir yöntem; umarım işine yaramıştır arkadaşım.

arkadaşlar; p535'inizle gitar çalabilir, gitarınıza akor yapabilir aynı zamanda da p535inizi bir metronom olarak kullanabilirsiniz. buradan indirebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuu_sh -- 18 Şubat 2008; 6:45:26 >
  • arkadaşlar,

p535'inizi son derece profesyonel (bana göre) bir sonar cihazı olarak kullanabilirsiniz. tamamen ücretsiz olan bu yazılımı; buradan indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuu_sh -- 18 Şubat 2008; 6:46:10 >
  • arkadaşlar;

p535'imizi internetteki smartcode tipi akıllı barkotları okuyan bir barkot okuyucu olarak da kullanabiliyormuşuz. ilgisini çeken arkadaşlar buradan indirebilirler : buradan

bu okuyucuya sahipseniz; aşağıdaki resmi görüntülediğinizde; cihazınız size "forum.donanimhaber.com" a gitmek isteyip istemeyeceğinizi soracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuu_sh -- 18 Şubat 2008; 6:47:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.