Arkadaşlar selam; asus p535 kullanıcıları topiğinde benim gibi zamanı olmayan diğer arkadaşların da aradıkları ya da takip etmeye çalıştıkları problem ve çözümler için çok zaman ayırmak zorunda kaldıklarını bildiğim için; kesin problem olan konuların ayrı başlıklar altından takip edilmesi sanırım çok faydalı olacaktır. Lakin; böyle devam ederse p535 kullanıcıları başlığı bir çöplüğe dönüşecektir. Moderatör arkadaşlardan yardım beklemenin yanında ben de bişeyler yapmak istedim.
Bu problem hakkında arkadaşlardan problem çözümüne ilişkin olan önemli mesajları:
quote:
Orjinalden alıntı: Rechtsanwalt
şu smily message problemini çözen var mı ??
gelen sms için içinde smily varsa smily sms dio ve yanıtla ya bassanız bile yanıtla ekranı gelmio baştan rehberden girmeniz gerekiyo
quote:
Orjinalden alıntı: MertSener
Merhaba,
Smile Msj sorunu sanırım Türkçe WM06'dan kaynaklanıyor.. İlk defa bugün hard reset attım ve Türkçe yüklendi ardından da bu sorunu bende yaşadım. İngilizceye çevirip tekrar bilgi vericem.
İyi forumlar
Saygılarımla, MERT ŞENER
quote:
Orjinalden alıntı: Hazar
Smiley Message sorunu telefonun ROM'unda SmileySMS isimli bir programın yüklü gelmesinden kaynaklanıyor. Bu programın daha yeni sürümünü kurarak kısmi çözüme ulaştım fakat hoş değil (mesajların başında bazı karakterler çıkıyor.) Kısaca tam çözüm bulunamadı diyelim.
Videodaki gürültünün malesef çok daha kötü bir açıklaması var. Bu donanımsal bir problem ve tüm P535ler için geçerli. LCD arkaplan ışığını söndürüp video kaydettiğinizde o gürültünün yok olduğunu göreceksiniz. LED parlaklığını ayarlamak için kullanılan PWM tekniği, malesef gürültü olarak kayıtta kendini gösteriyor. (PWM kısaca, parlaklık ayarlaması için kullanılan tekniktir. Aslında ışığı kıstığınızda ışık tam güçle yanmaktadır fakat darbeli bir şekilde yanar. Darbelerin genişliği (duty cycle) ne kadar artarsa ışık o kadar parlak "görünür".)
Kamerayla birşey çekerkenki dijital bozulmaları ben de yaşadım. Bu da bir problem, ama bu sürücü problemi. Kamera sürücüsünü yazanlar işini iyi yapamamış. Tahminen initialization kısmında bir problem oluyor. Çözüm, kamerayı kapatıp tekrar denemek.
Ek olarak GPS factory resetten sonra sanki TTFF hızı azaldı gibi (bu iyi birşey).
bilemiyorum bu konuyu kaç kişi takip ediyor ama; smiley message probleminin tek çözümü windows mobile 6.1 e geçmek arkadaşlar. ilgili link için burayı tıklayabilirsiniz... kolay gelsin...
vallahi arkadaşlar ben de asus p526 var. ben de yeni aldım. bendeki sürüm v6.1.8 ama bende de smiley mesaj problemi var bu gün ne yaptım bilmiyorum ama bir ara smileyler surat olarak diil de noktalama işaeti olarak gelmeye başladı.sevindim ben de bi ayarı vardır dedim. bu durumda cevap verilebiliyordu.ama sonra ne olduysa gene o mesajlar smiley mesaj olarak gelmeye başladı:( bişe değil smiley mesaj geldiği zaman yanıt ver tuşu aktif olmasına rağmen yanıt veremiyorum.iki saat uğraş kayıtlı başka mesaj yoksa:D yani 6.1 de de bişe yok. çok eksiği var windows mobile nin