Şimdi Ara

ASUS P5B SORUNLU MU????? YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 gun once su sistemi topladim :
    anakart ASUS P5B,
    intel E 6400 islemci,
    XFX 7600GT xxx edt. 256mb ekran karti,
    320GB seagate 16mb cache sata II,
    512 ram 667mhz oem(gecici olarak),
    asus 350w Ta581 kasa,
    NEC 7170 dvdrw
    Samsung 19" lcd monitor

sistemi topladim ama sebebinin anakarttan kaynaklandıgını düşündündüğüm bi sorunum var. Bilgisayari yeniden baslattiğimda, biosda herhangi bi değişiklik yapip çıktığımda yada reset attiğimda monitore sinyal gelmiyo, bilgisayar açılmıyo (biras beklesem de windows başlatilma sesi çıkmıyo) fakat bütün fanlar çalişmaya devam ediyoo. Bilgisayari açabilmek için elektriğini kesmem gerekiyo.
    sorunu bi turlu çozemedim yardimlarinizi bekliyorum.
    bios update de denedim.

• anakart üzerinde güc baglantılarını kontrol et
    yine swicht baglantı noktalarını kontrol et bios ayarlarını default yap
    oc yaptıysan sistem önce kendini kapatıp kısa bi ac kapa yapar 1 sn daha kısa sonra baslar
    belki donanım cakısması olabilir ama parcalar sorun yok gibi
    sistemi dagıt yeniden tek tek tiztizlikle kontrol ederk montajı yap
    anakart üzerinde, cpu yanında yer alan 4 lü girise powerda yer alan 2sarı 2 siyah 4 lü extra güc girisini takmayıda untuma

Ram oem derken Belki ram dede bi sorun olabilir ona göre bir denem yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 16 Aralık 2006; 23:49:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

anakart üzerinde güc baglantılarını kontrol et
    oc yaptıysan sistem önce kendini kapatıp kısa bi ac kapa yapar 1 sn daha kısa sonra baslar
    anakart üzerinde, cpu yanında yer alan 4 lü girise powerda yer alan 2sarı 2 siyah 4 lü extra güc girisini takmayıda untuma

O/C yapmadim henüz ama power bağlantılari doğru, yani 4 lü (iki sari iki siyah kablo )soylediğin şekilde bağladim zaten diğeri de takılı, bios da load defaults da denedim , ekran kartindan midir diye onu da değiştirdim başka bi pci- E ekran karti ile ama yine ayni sorun devam ediyo.

swichlerden kastin nedir. biras anlattabilir misin. yani jumberlar mi yoksa dip-swich ayari filan mi??
    ANAKART sorunlu olabilir mi acaba?

yardimin için teşkr edeerm

• quote:

Orjinalden alıntı: sadicim

quote:

Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

anakart üzerinde güc baglantılarını kontrol et

O/C yapmadim henüz ama power bağlantılari doğru, yani 4 lü (iki sari iki siyah kablo )soylediğin şekilde bağladim zaten diğeri de takılı, bios da load defaults da denedim , ekran kartindan midir diye onu da değiştirdim başka bi pci- E ekran karti ile ama yine ayni sorun devam ediyo.

swichlerden kastin nedir. biras anlattabilir misin. yani jumberlar mi yoksa dip-swich ayari filan mi??
    ANAKART sorunlu olabilir mi acaba?

yardimin için teşkr edeerm

power reset swictlerinden bassediyorum ilk basta o kısımda bende bir sorun yasamıstım tam oturmamıs siyah ekranda kalıyordu
    ama bu sekilde hersey tamamsa ama calısmıyorsa
    anakart tadır sorun aldıgın yerin servisine danıs bence 7 iş günü içinde yeniden anakart alabilirsin tamit ettirmene gerek yok

• bence işlemcini çıkart tekrar tak ve yerine tam oturduguna emin ol.

bana kalırsa bütün parçaları sök sonra tekrar birleştir..

benimde pc de tuhaf şeyler oluyordu. birgün bütün parçalarını cıkartıp tekrar birleştirdim sorun bitti
  • ayni sorunlari ve daha fazlasini bende yasadim ama sadece oem ram i kingston677 ile degiştirene kadar %99 ram den kaynaklaniyor gorunuyor
  • ramini degıstır
  • bencede sorun ram baska bi ram ile dene benım denedıklerım:spectek corsair kingston elixir bunalrda sorunsuz xp boot ve kurulum denendi..
  • O zaman adam gibi bir ram bulup deneyecem. sağolun arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadicim -- 18 Aralık 2006; 22:11:18 >
  • arkadaşım bios sürücün nedir onu belirtebilirmisin ben bios 806 yı yükledikten sonra yaklaşık 1 ay bilgisayarın power tuşuna basınca bilgisayar çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyordu kasa üzerinden restat yaptıktan sonra kasa açılıyordu 3 gün önce bios 701 e döndüm şuanda herşey normal bilgin olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.