Arkadaşlar şu an sistem toplanma aşamasında ve yapılan testlerde görüldü ki Asus P5B (sade!) anakart ile Twinmos dual ddr2 1GB*2 kit uyumsuz. Sistem kararsız. Ancak corsair ile çalışıyor.
Diğer parçalar: E6600 + 250GB segate + Asus dvdwr + philips dvd rom + flopy + Aopenb600H28 kasa
Nedir bu yaw! Tonla para dökelim anakart beyefendilerine ram beğendiremiyoruz. Ram fiyatlarına gelen zamla birlikte amd sistem toplamadığım için yavaş yavaş pişman olmaya başladım. Kalan parayla da al playstation bak keyfine di mi...Neyse olan oldu.
Şimdi alternatiflerim şunlar;
1)- Corsair ın aynı 667MHZ lik dual kitini (237$+kdv) alıp işi bitirmek (BAŞKA RAM TAVSİYELERİNİZ varsa onları da ekleyin lütfen. Kingston demeyin yanına yanaşılmıyor.)
2)- Anakartı ASUS P5W DH Deluxe/WiFi-AP alıp Twinmosları kullanmaya devam etmek. Bu anakartta sorun olmuyormuş. bu arada bu anakartın fiyatı da 10$ inip 249$+ kdv oldu bilginize
1. durumda cebimden ekstra 50$ + kdv çıkacakken 2. durumda 91$+ kdv çıkacak...
Ne yapayım...Başka alternatif sunabilecek varsa sevinirim.
Overclock manyağı değilim, deluxe'un üzerindeki ekstra kekstralar hiç beni cezbetmiyor...Benim için önemli olan STABILITE!
Değerli yorumlarınız beklerim...
neden illa asus o zaman gigabyte al ayrıca twinmosun uyumsuzluğunu ilk defa duydum
"gigabyte'ı hiç önermiyoruz twinmosla sorunlu çalışıyor hatta hiç çalışmıyor" denildi bana...Var mı kullanan?
1. Kingston bikere Corsair den ucuzdur. 2.Anakartını değiştirmene gerek yok.
Ama benim anlamadığım neden twinmos çalışmasın ki gidip oem ram takmıyosun ki, ramlerinde bi sorun olabilirmi?
HILEVEL I DENE O UCUZ
dfs bilgisayara bakarsan gskill 2*1 gb ddr2-800 ramler 190+kdv görünüyor söylentilere göre gskill ramlerde kaliteliymiş birde asus p5w dh alırsan sorun yaşamazsın
quote:
Orjinalden alıntı: Thermaltake
1. Kingston bikere Corsair den ucuzdur. 2.Anakartını değiştirmene gerek yok.
Ama benim anlamadığım neden twinmos çalışmasın ki gidip oem ram takmıyosun ki, ramlerinde bi sorun olabilirmi?
Kingstonla Corsair 1gb PC25300 drr2 667mhz de 129 $ kafa kafaya eksen bilgisayarda dual kitlerde kingston biraz daha fazla. Ram piyasası da allak bullak oldu zaten. Eski stoklarında kalan firmalarda arbitraj yapıyor standart bir fiyat yok. Corsair ın 667 mhz lik kitini alacağıma G-skill'in 800Mhz lik kitini alırım 240$'a.
quote:
Orjinalden alıntı: sewger
dfs bilgisayara bakarsan gskill 2*1 gb ddr2-800 ramler 190+kdv görünüyor söylentilere göre gskill ramlerde kaliteliymiş birde asus p5w dh alırsan sorun yaşamazsın
aynen onu almazsada corsair alsın
al kingston bak keyfine corsair vereceğin parayla ekran kartı al daha ii bea haksızmıyım?
Bende Asus P5B +1 Gb DD2 667 Kingston var sorunsuz
Alabiliyosan kingston al
pildadal sana PM attım mesajlarını kontrol et.
pildadal bende de twinmos vardı ve ds3 bu ramlerle 667 mhz de stabil değildi daha sonra son bios ile bu sorun giderildi. ben asus bu sorunları bildiği için geç çıkardı anakartlarını diye düşünüyodum ama asus ta gıgabytla aynı hataları yapıyo. bişey değiştirmene gerek yok ramleri 533 çek yeni bios çıkınca sorun halolucaktır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme