Şimdi Ara

ASUS P5B ve İNTEL COREDUO2 E6320 Overclock yapabilirmiyim ustalar...! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben onu 35ytl aldıgım akasa cpu sogutucu ıle gunluk 3.0ghz calıstırıyordum. gercekten ıyı oc olan bır ıslemcı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baho8282

ben onu 35ytl aldıgım akasa cpu sogutucu ıle gunluk 3.0ghz calıstırıyordum. gercekten ıyı oc olan bır ıslemcı.

sen nerdesin kardeşim o zaman valla seni davet edeyim ist de isen benim şu makinaya bakyaw şaka maka arkadaş işlemciden hiç memnun değilim anakarttanda ne yapacam bilmiyorum keşke diyorum amd mi alsaydım ne zaman bi amd mikanaya otursam hayran kalıyorum çok seri birisi bana yalan olduğunu söylesinde şu işlemcimi adam ediversinler lütfen ama
  • ben o ıslemcıyı sattıgımda cevremdekı herkes cok surat yapmıstı bana nıye vermedın dıye. asus un oc menusunu ezberden bılsem sana degerlerı sıralayacamda ben o ıslemcıyı gıgabyte anakartla kullanıyodum ıstersen ona gore sıralayayım ben sen asusa gore duzenlersın.
  • quote:

ben o ıslemcıyı sattıgımda cevremdekı herkes cok surat yapmıstı bana nıye vermedın dıye. asus un oc menusunu ezberden bılsem sana degerlerı sıralayacamda ben o ıslemcıyı gıgabyte anakartla kullanıyodum ıstersen ona gore sıralayayım ben sen asusa gore duzenlersın.

s.a valla kardeş sana diyeceğim tek şey allah razı olsun olur aklıma başka bişeyde gelmiyo giga anakart ile asus p5b aynımıki verirsende çok çok makbule geçer sana mail adresimi verim hemen belki not düşersin kervanplakcilik@hotmail.com valla eklersen sevinirim ve seni bekliyorum kardeş
  • Sonuçları lütfen burdan yaz. Gelecek cevapları ve senin yazacaklarını çok merak ediyorum. Çünkü bende de Asus P5B-VM anakart , E6320 cpu , 2 gb ram , 400 watt Silverpower güç kaynağı var. Hayatımda hiç OC yapmadım. Artık başlangıcı yapmak istiyorum. Bilgisayar açıldığında bios'a giriyorum ama OC hakkında herhangi bir menü bulamadım. Voltaj vermek bana riskli geliyor. Voltaj vermeden nasıl oc yapılır ? Hangi menüden hangi ayarı ne yapmam lazım ki , hızım 1,86 ghz.'den en azından 2,2 ghz'e falan çıksın ?
    Not:
    * Pc'mde şimdiye kadar hiç bi sorun çıkmadı. Gayet mutlu ve huzurluyum ama dediğim gibi ilk defa OC yapmak istiyorum.
    * Cpu'mda normal stok fan var. OC için masrafa girmek istemiyorum. Yani ekstra cpu soğutucu yada yeni bir güç kaynağaı alamam.
    * O zaman niye OC yapacaksın ? Diye sorarsanız 2 sebebim var. Birincisi , ilk defa OC deneyimi yaşamak , ikincisi , 3DMark06 'da cpu'um 1629 puan alıyor ve toplamda 8000 puan alıyorum. Aynı ekran kartını kullanan diğer arkadaşlar en az 10.000 alırken , 8000 almak beni huzursuz ediyor.
    * Cpu sıcaklığım speedfan ile baktığımda , görünen sonuç aşağıda olduğu gibidir.

ASUS P5B ve İNTEL COREDUO2 E6320 Overclock yapabilirmiyim ustalar...!

• quote:

ben o ıslemcıyı sattıgımda cevremdekı herkes cok surat yapmıstı bana nıye vermedın dıye. asus un oc menusunu ezberden bılsem sana degerlerı sıralayacamda ben o ıslemcıyı gıgabyte anakartla kullanıyodum ıstersen ona gore sıralayayım ben sen asusa gore duzenlersın.

S.A kardeş hala haber bekliyorum valla ayarları gönderecen diye hayırdır bir problemmi oldu
  • Bende P5B-Deluxe, E6300, Geil 2x1GB DDR2 800MHz ve Intel'in stok fanı var. Günlük 2,4GHz kullanıyorum şimdilik. Düzgün bir cpu soğutucusu olmadığı için fazla yüklenemiyorum. İstersen ayarları yazabilirim.
  • Yaz kardeş yaz. Anakartlarımız birebir aynı değil ama setup'larımız büyük bir ihtimalle aynıdır. Resimli olarak ayarlarını koyarsan çok sevinirim.
  • Aşağıdaki ayarlar benim donanımıma uygun ayarlardır. Bu ayarları yaptıktan sonra doğacak sorumluluk kullanıcıya aittir.

Eğer ayarlarımda bir eksik varsa lütfen düzeltin.

- Advanced
    - JumperFree Configuration
    - AI Tuning : MANUAL
    - CPU Frequency : 345
    - DRAM Frequency : DDR2 - 863 MHz
    - PCI Express Frequency : 100
    - PCI Clock Synchronization : 33.33MHz
    - Spread Spectrum : Auto
    - Memory Voltage : 2.10V (Bu voltaj değeri normalde yüksektir. Fakat ramlerim kaldırdığı için böyle kullanıyorum!!!)
    - CPU VCore Voltage : 1.3250 V
    - FSB Termination Voltage : Auto
    - NB VCore : Auto
    - SB VCore (SATA,PCIE) : Auto
    - ICH Chipset Voltage : Auto

- Chipset
    -North Bridge Configuration
    - Memory Remap Feature : Disabled
    - Configure DRAM Timing by SPD : Disabled
    - DRAM CAS# Latency : 4
    - DRAM RAS# to CAS# Delay : 4 DRAM Clocks
    - DRAM RAS# Precharge : 4 DRAM Clocks
    - DRAM RAS# Activate to Precha : 12 DRAM Clocks
    - DRAM Write Recovery Time : 6 DRAM Clocks
    - DRAM TRFC : 35 DRAM Clocks
    - DRAM TRRD : 10
    - Read Write to Read Delay : 10
    - Read to Precharge Delay : 10
    - Write to Precharge Delay : 11
    - Static Read Control : Auto
    - Initiate Graphic Adapter : PEG/PCI
    - PEG Force x1 : Disabled
    - PEG Link Mode : Auto
    - ASUS C.G.I. : Auto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx20001 -- 12 Mayıs 2008; 23:23:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fx20001

Aşağıdaki ayarlar benim donanımıma uygun ayarlardır. Bu ayarları yaptıktan sonra doğacak sorumluluk kullanıcıya aittir.

Eğer ayarlarımda bir eksik varsa lütfen düzeltin.

- Advanced
    - JumperFree Configuration
    - AI Tuning : MANUAL
    - CPU Frequency : 345
    - DRAM Frequency : DDR2 - 863 MHz
    - PCI Express Frequency : 100
    - PCI Clock Synchronization : 33.33MHz
    - Spread Spectrum : Auto
    - Memory Voltage : 2.10V (Bu voltaj değeri normalde yüksektir. Fakat ramlerim kaldırdığı için böyle kullanıyorum!!!)
    - CPU VCore Voltage : 1.3250 V
    - FSB Termination Voltage : Auto
    - NB VCore : Auto
    - SB VCore (SATA,PCIE) : Auto
    - ICH Chipset Voltage : Auto

- Chipset
    -North Bridge Configuration
    - Memory Remap Feature : Disabled
    - Configure DRAM Timing by SPD : Disabled
    - DRAM CAS# Latency : 4
    - DRAM RAS# to CAS# Delay : 4 DRAM Clocks
    - DRAM RAS# Precharge : 4 DRAM Clocks
    - DRAM RAS# Activate to Precha : 12 DRAM Clocks
    - DRAM Write Recovery Time : 6 DRAM Clocks
    - DRAM TRFC : 35 DRAM Clocks
    - DRAM TRRD : 10
    - Read Write to Read Delay : 10
    - Read to Precharge Delay : 10
    - Write to Precharge Delay : 11
    - Static Read Control : Auto
    - Initiate Graphic Adapter : PEG/PCI
    - PEG Force x1 : Disabled
    - PEG Link Mode : Auto
    - ASUS C.G.I. : Auto

kardeş şimdi bendeki donanım asus p5b anakart intel e6320 core duo2 1.86mhz işlemci 3 gb 800mhz kingston ram 1 er cigabayttan sparkle 8600 gt ekran kartı ben şimdi bunları yapıyorum değilmi yalnışlık yok _?

• Ayarlar benim ayarlarımdır. Aynı ayarlar sen de çalışır mı bilemem, denemen lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.