Şimdi Ara

Asus P5QC Anakart sorunları ve Yeni anakart önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu anda kullandığım bilgisayarın özellikleri:

Asus P5QC Anakart,
    Intel Core 2 Quad Duo 2.66 İşlemci,
    Asus EN9600GT 1Gb Ekran Kartı,
    DDR2 1333Mhz Kingston 4 GB Ram,
    Samsung 2x120 GB 1 Adet te 1 TB Samsung Harddisk,
    Skystar2 Tv Kartı,
    Creative 5200 5+1 Hoparlör,
    Philips 19" 190x 2ms Monitör,
    Microsoft NX6000 Webcam
    Microsoft LifeChat ZX-6000 Kablosuz Mikrofonlu kulaklık
    HP LaserJet M1120 MFP Yazıcı
    Canon Selphy CP510 Termal Fotoğraf Yazıcısı

Anakartım dan memnun değilim 800 mhz ram kullanırken ramlerimi sattım ve 1333 mhz lik ram aldım, ama sonradan anakartın kullanım kitapçığından DD2 1333 mhz lik ramleri desteklemediğini gördüm, ama şu anda çalışıyor ramlerle ilgili bir sorun yok. Harici 160 GB harddisk te bağlı bilgisayara ve İphone telefonumuda bilgisayarda şarj ediyorum bunların hepsi bağlıdır genelde USB bağlantı noktalarının çok olması sebebi ile bu anakartı tercih ettim ama hep USB sorunları ile karşılaşıyorum, hepsi 2.0 olmasına rağmen cihazınızı 2.0 noktasına bağlarsanız daha iyi çalışır gibi yada unknow device gibi hataları aygıtınız tanınmadı gibi hataları çok alıyorum bilgisayarı kapatıp açınca sorun düzeliyor, şimdiye kadar hep asus anakart kullandım hepsinden de memnundum ama artık anakartımın markasını değiştirmeyi düşünüyorum, bana hangi marka ve hangi model anakartı önerirsiniz.

Teşekkürler.

• anakartınız hem ddr2 hem ddr3 destekleyen model değil mi? yani ddr3 1333 destekli ama siz ddr2 1333mhz şeklinde yazmışsınız; benim aklımda olan sadece team xtreme in 1300+ ddr2 model ramleri mevcuttu. İkinci olarak usb sorunu hep mi vardı yoksa yeni raminizle beraber mi başladı ?
  • Ram lerimi 1333 diye aldığımı sanıyordum ama 1066 mhz olduğunu gördüm. usb sorunları hep vardı yeni bios yazılımını da yükledim ama hala devam ediyor.
  • psu yetmeyebilir bunu da göz önünde bulundurun
  • merhaba

arkadşaım bende p5qc kullanıcısıyım allah belasını versin o kartın nereden aldım hç bitmiyor dertleri.çok heveslendim alırken ama saçımı başıı yoluyorum kingston un 1333 mhz lik modelleri destek listesinde değil falan özellile rem sorunları çok çıkıyor
  • Ben bilgisayar teknisyeniyim.
    Yazılan mesajları okudum tarihleri eski olmasına karşılık yinede okumak isteyen olursa ve bilgiye ihtiyacı olan olursa, bende şuan kullandığım Asus P5qc anakartımla ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. (Küçük bir bilgi Asus bios güncellemesinin bu kart modeli için sakıncalı olduğunu söylüyordu kendi sitesinde, ve ben güncelleme yaptıktan sonra onların bu konudaki uyarılarını kendi sitesinde gördüm, tabiki kartı aldığım anda çalışan bios versiyonuna geri dönmek zorunda kaldım, çünki bilgisayar açılmıyordu). Anakartın gizli bir bellek sorunu var, Kingston 2 adet 4 GB 800 MHZ DDR 2 belleklerim vardı, zaman zaman mavi ekran hataları oluyordu bilgisayarımda, Kingston 2 adet 8 GB 1333 MHZ DDR 3 belleklere geçtiğim zaman mavi ekran hatalarında artış oldu (bir yorumcu Kingston belleklerinin bu anakartın destek listesinde olmadığını yazmış, bu konuda bilgim yok), bios da bellek voltajı ayarlama kısmı var burada bellek voltajını biraz azalttığım zaman (1.80 volt yapıp deneyin, eğer tekrar mavi ekran hatası verirse 1.76 volt yapın) mavi ekran hatalarında belirgin bir düşüş olduğunu gördüm, şuan çok nadir mavi ekran hataları oluyor.. Bir yorumcunun USB bağlantı sorunu ile ilgili yorumuna kısmen katılıyorum, kartın sürücülerini asusun kendi sitesinden bu kart modelinin en yeni sürücülerini indirip kurarsanız böyle bir sorun olmaz diye düşünüyorum..
    Ben şuan World of Tanks online oyun oynuyorum, ekran kartım Zotac nVidia GTX 260, ve FPS düşmesi sorunu yaşıyorum, bunun ekran kartından kaynaklı olması ihtimali 99.9% ekran kartı kaynaklı, fakat bu ekran kartı aslında böyle bir sorun yapmaması gerekiyor, sebebi ise orta seviye bir ekran kartı olması. (forumların birinde online oyun oynayanlardan birinin tavsiyesi ile Ekran kartı sürücüsünden Dikey (Senk) Senkronizasyon ayarını kapattım işe yarıyor diyebilirim, ama yeni model ekran kartlarında (mesela GTX 680 gibi) FPS düşüşü olduğu zaman bunun otomatik olarak kapatıldığınıda belirtmek isterim. Açıkçası (üst seviyedir) GTX 680 almayı düşündüm ve fps düşüşü olmayacağınıda düşündüm. GTX 680 PCI 3.0, ama anakartım ise PCI 2.0 yuvasına uymayacaktır yada çalışmayacaktır, bu durumda ana kartımıda değiştirmek gerekecektir. İşlemcim ise Core 2 Quad Q9650 3 GHz. Bakmak isteyenler aşağıda verdiğim bu adreste (Specifications kısmında) kartın özelliklerine bakabilir yada (Downloads kısmından) güncel sürücülerini indirebilirsiniz. (OS kısmından işletim sisteminizi ve 32 yada 64 bit olarak seçmeyi unutmayın)http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5QC/#download

Not: Anakart tavsiyesi isteyen varsa Gigabyte tavsiye ederim tabi piyasada kaldıysa hala..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi_biri -- 30 Ekim 2012; 5:05:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhanuysal

Selam;

Şu anda kullandığım bilgisayarın özellikleri:

Asus P5QC Anakart,
    Intel Core 2 Quad Duo 2.66 İşlemci,
    Asus EN9600GT 1Gb Ekran Kartı,
    DDR2 1333Mhz Kingston 4 GB Ram,
    Samsung 2x120 GB 1 Adet te 1 TB Samsung Harddisk,
    Skystar2 Tv Kartı,
    Creative 5200 5+1 Hoparlör,
    Philips 19" 190x 2ms Monitör,
    Microsoft NX6000 Webcam
    Microsoft LifeChat ZX-6000 Kablosuz Mikrofonlu kulaklık
    HP LaserJet M1120 MFP Yazıcı
    Canon Selphy CP510 Termal Fotoğraf Yazıcısı

Anakartım dan memnun değilim 800 mhz ram kullanırken ramlerimi sattım ve 1333 mhz lik ram aldım, ama sonradan anakartın kullanım kitapçığından DD2 1333 mhz lik ramleri desteklemediğini gördüm, ama şu anda çalışıyor ramlerle ilgili bir sorun yok. Harici 160 GB harddisk te bağlı bilgisayara ve İphone telefonumuda bilgisayarda şarj ediyorum bunların hepsi bağlıdır genelde USB bağlantı noktalarının çok olması sebebi ile bu anakartı tercih ettim ama hep USB sorunları ile karşılaşıyorum, hepsi 2.0 olmasına rağmen cihazınızı 2.0 noktasına bağlarsanız daha iyi çalışır gibi yada unknow device gibi hataları aygıtınız tanınmadı gibi hataları çok alıyorum bilgisayarı kapatıp açınca sorun düzeliyor, şimdiye kadar hep asus anakart kullandım hepsinden de memnundum ama artık anakartımın markasını değiştirmeyi düşünüyorum, bana hangi marka ve hangi model anakartı önerirsiniz.

Teşekkürler.

Mesajınızı aylar önce yazmışsınız ama kesin bir cevap verilemediğini gördüğüm için size biraz bilgi vermem gerektiğini düşündüm. Mesajınızda DDR2 1333 MHZ bellek kullandığınızı söylemişsiniz, sizden duydum DDR2 nin 1333 MHZ'i varmı? Varsa beni mazur görün. Neyse asıl konuya geleyim, belleğinizin MHZ'i ne olursa olsun hemen hemen çoğu çalışır ana kartınızda ama ana kartınız mesela DDR2 800 MHZ'i destekliyorsa taktığınız bellekleride 800 MHZ de çalıştıracaktır DDR2 bellekler. Aynı şey DDR3 1333 MHZ de de durum aynıdır 1600 MHZ bellekde taksanız 1333 MHZ de çalışır DDR3 bellekler. Over clock yani hız aşırtma farklı, ve bu konu ile direk alakalı bir konu olmadığı için o konuya girmiyorum. Ayrıca yazdığınız işlemci modeli yanlıştır hem Quad hem Duo olmaz. Quad işlemcinin 4 çekirdekli oldunu, Duo ise işlemcinin 2 çekirdekli olduğunu belirten kelimelerdir, windows 7 de Ctrl-Alt-Delete tuşlarına aynı anda basıp Görev yöneticisinde Performans sekmesine tıkladığınızda üstte göreceğiniz kare pencerelerde işlemcinizin kaç çekirdekli olduğunu gösterir, yada bilgisayara sağ tıklayıp özellikleri seçerseniz işlemcinizin hangi model olduğunu görebilirsiniz, mesela 2 çekirdekli bir işlemci 2 işlemci kullanıyorsunuz gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi_biri -- 30 Ekim 2012; 5:28:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.