Bildirim
asus p7p55d ile i5 750 oc
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
everets sistem kararlılık testini uygulayabilirsin hocam,vaktin varsa en az bir saatlik bir test uygula derim,sıcaklıklarıda kontrol etmeyi unutma,güzel bir değer yakalamışsın inş bi sorun çıkmaz stabilitede -
@torque89
occt v3.1.0 programı indirip testi baslattim bakalim bir stabilite sorunu cikmazsa bu sekilde kullanacagim. -
Ben sana direk stabil olacak değerleri söyleyim, uğraşma;
DOCP
FSB 200
RATİO 21
REM FREKANSI 1600mhz (200 FSB Yapınca 2000mhz olacak sen onu listeden 1600MHZ düşürcen. Eğer böyle yaparsan remleride aşağı çekmemiş olacaksın.)
VCORE Voltage 1.355v (Bende 1.352v voltajda stabil fakat aynı anakart ve cpu olsa bile farklılık gösterebilir ondan 1.355v gir sonra düşürürsün.)
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1041769
4.3 o soğutucu için cok fazla, fazla gözünü yükseklere dikme.
Prime95 stabilite programı.
O koyduğunda rem resmi birşey ifade etmez Memory kısmı önemlidir.
BİOS Güncellemesi yapmadan 4.2'de hiçbir türlü stabil kullanılmıyor, en son BİOS'u yüklemen gerek. ASUS Update programı ile win'den update yapabilirsin.
Sorun varsa PM at.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Şubat 2010; 22:38:49 >
-
hocam ramlerin 1600mhz değil 2064 mhz de yanlış görmediysem ,nasıl gidiyor stabilite,ben pek geçeceğini sanmıyorum ama bu frekansla -
FSB: Artırırsan hem cpu frekansı hemde diğer bileşnlerin frekansı artar.Bunlar dram, pci, qpi , ht hızları gibi.(Bunlar içinde dikkat etmen gerek rem frekansıdır, her bir fsb de 10mhz remler artar , buna dikkat etmelisin cunku cpu ocu kaldırsada remler kaldırmaz. Eee o zaman nasil işlemciye oc yapacam dersen altta anlattım ! )
raito (multipler - carpan) : sadce cpu frekansı artar.
Voltaj Auto'da kalsın cogu anakart otomatik veriyor. Ama normalden fazlada verebiliyor en iyisi manuel olarak girmek,işlemcinin voltaj istemesinin nedeni ne dersen cekirdeklerin frekansı kaldırmıyor ve stabilite sorunu yaşıyorsa voltaj vermen gerekebilir.
NOT: FSB ile oc yapacaksan remleri bir alt mhz seviyesine al (rem frekansını düşür yani). Öyle fsb artırmaya basla. Bunun nedeni remler oc'u kaldırmayabilir ve işlemcin oclu halde oldugu halde remler stabil olmayabilir, pc acılmayabilir, donabilir kısaca oclu işlemcinide kullanamazsın. Remin oc potansiyeli güzel ise rem frekansını düşürmek gerekemez, yinede fazla bir fsb yüksetilmesini oclu ile remler kaldırmaz.
Öyle birşey yapaaksınki fsb ile remin default iken kac mhz iken ona getireceksin sonra ratio ile oc yapcaksın.Bu sayede hem fsb ile işlemciye oc yapmıs hemde remler seni kısıtlamamıs olucak. ( Örnek vermek gerekirse 1600mhz remin varsa 200fsb 2000mhz olur. Bunu 2000mhz olunca rem frekans listesinden 1600mhz cekeceksin sonra ratio ile oc yapacaksın -21 ratio x 200 fsb : 4200mhz BU SAYEDE REMLERE HİÇ DOKNUNMAMIŞ OLURSUN örnegin-)
Ayrıntılı bilgi google.com ve youtube.com...
O rem frekansında stabil olma gibi ihtimal yok.
Senin yapacağın iş şu: DOCP SEÇ FSB 200 RATİO 21 REM 2000MHZ OLDU REM FREKANS LİSTESİNDEN 1600E ÇEK, VCOR 1.355 VERECEN BU KADAR. (BİOS Güncel olmak zorunda !)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Şubat 2010; 22:40:26 >
-
Ben 1.375v ile occt nin 5.dksında hata alıyorum.200 fsb ratio 21 olarak ayarlı.Prime 95 ise 20dk sonra hata veriyor.Bunun nedeni ney acaba?Sıcaklıklarım en fazla 70 oldu Real Temp ile baktığımda.Biosum güncel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grizzle -- 26 Şubat 2010; 0:10:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: sboz61
Ben 1.375v ile occt nin 5.dksında hata alıyorum.200 fsb ratio 21 olarak ayarlı.Prime 95 ise 20dk sonra hata veriyor.Bunun nedeni ney acaba?Sıcaklıklarım en fazla 70 oldu Real Temp ile baktığımda.Biosum güncel.
büyük bi ihtimal ram 2000 mhz de stabil değil voltaj istiyo olabilir birde occt nin verdiği hata ne yuksek ısımı vb..? -
Ram 1.65v ile stabil çünkü bu rami forumda 1.55v la kullanıyo arkadaşlar.Sadece error detected yazıyo.Isıdan dolayımı bilmiyorum. -
hocam ram frekansların yüksek,1.65v yetmez o frekansa,voltaj artırırsanda ısınır,iyi bir soğutma lazım olur,ram frekansını düşürmeyi dene bence hocam -
arkadaslar bendede .7 860 var p7p55-m anakart var BLCK frequency en fazla 160 a kadar cekılebılıo anakarttanmı kaynaklanıyor acaba :(:(:( -
hocam bendeki sistem i serisi olmadığı için bişe diyemicem ne yazıkkibirşeyler bilsem mutlaka paylaşırdım ama .... -
Şuan prime95 ile 1 saatten fazla kastırdım 4,0 da 1.376v ile hata vermedi.Ama occt linpack hata veriyo işte.1.65 kesinlikle yeter hocam yapmayın.Millet i7 860lı sistemle bu ramlari 1,55 çalıştırıp 2000mhzde linpack alıyo 1 saat.Benim sorun başka bi yerde.Cpu soğutucum imzamda yazıyo zaten.Soğutma konusunda kesinlikle problemim yok.Neyse sen dedin diye aha basıyroum voltajı1.7ile deniycem.Bakiyim nolacak. -
tmm hocam ama ben ram soğutmasından bahsetmiştim işlemci soğutucusundan değil -
Yok hocam anladım ramlerden bahsettiğinizdenBen sadece işlemcinin sıcaklığı engellemiyor demek istedim testi bitirmemi başka yerde problem var demek istedim. -
tmm hocam -
merhaba arkadaslar
sistemi son 24 saattir dunki yaptigim ayarlarda kullaniyorum su ana kadar kilitlenme, resetlenme vs. karsilasmadim prime 95 1 saat calisti sorun yok. Bu sekilde kullanmamın bir sakıncası varmıdır ? yoksa dusureyim mi ayarlari?
@Mert AYAN
usta Biosun en son sürümünü yükledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expert_umit -- 26 Şubat 2010; 21:55:03 > -
Prime95'de zaten reset atmıyor, kutucuklar stop oluyor. -
yok hocam olmuyor yine occt ile hata veriyor.bu voltajla 4.0da stabil prime95te fakat 4.2de stabil değil ve prime95in ilk dk.snda hata alıyorum.Yardimci olacak kimse yokmu?Acaba sıkıntı nerde? -
quote:
Orijinalden alıntı: sboz61
yok hocam olmuyor yine occt ile hata veriyor.bu voltajla 4.0da stabil prime95te fakat 4.2de stabil değil ve prime95in ilk dk.snda hata alıyorum.Yardimci olacak kimse yokmu?Acaba sıkıntı nerde?
1.3700 ver.
200x21 yap remleri bir alt frekansa çek tekrardan dene.
Benzer içerikler
- saf su nerede satılır
- porçöz ile radyatör temizliği
- ses geçirmeyen duvar kağıdı kullananlar
- plastik neyle boyanır
- cpu opt nedir
- overclock nasıl yapılır
- termal macun önerisi
- undervolt nedir
- sıvı metal macun
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X