Şimdi Ara

ASUS P7P55D-Noctua NH-D14 alacakların dikkatine!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar heyacanla aldığım Noctua NH-D14 soğutucumu hüsranla kullanıyorum...ASUS P7P55D ile pro evo kullanan arkadaşlar dikkat etsin çünkü soğutucu ekran kartına dokunuyor ve sığmıyor..ekran kartını takamıyorsunuz..ekran kartını ya ikinci slota takacaksınız (bu seferde performansı düşüyor) yada soğutucuyu çevirip yukarıya üfleyecek şekilde takacaksınız..ben şimdi 14cm lik tek fanla yukarı üfleyecek şekilde kullanıyorum..allah tan kasam büyük üsttede eksoz fanlarım var yoksa aldığıma çok pişman alacaktım..geriye yollama şansımda kalmadı malesef bu şekilde kullanmaya devam edeceğim..

• Ekran kartının performansı ısıdan dolayı mı düşüyor?Çünkü benim bildiğime göre tüm slotlar 16x.Ben de P7P55D kullanıyorum.
  • 2.slot 8x
    yakından bakınca veriyollarını görebilirsiniz
  • Hocam benim anakartta ikinci slotta PCIEX16_2 yazıyor?Yanlışınız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepunisherWZ -- 13 Eylül 2010; 17:00:41 >
  • şu linkteki http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=RBA8CzWoopUlYRFZ

şu ifade:
    1 x PCIe 2.0 x16 (single at x16)
    1 x PCI Express 2.0 x16 slots (@x4 mode, 2.5GT/s)
    2 x PCI Express 2.0 x1 (2.5GT/s)
    3 x PCI

yani tek slotu kullanırsanız 16x hız elde edebilirsiniz

2.slotta 4x hızında haberleşme mümkün

karta iyice yaklaşıp yollara bakın tam dolu olmadıgını görürsünüz muhtemelen

zaten p55 kartlar harici bir yonga kullanılmıyorsa yapısı itibariyle 2tane x16slotu sunamaz
  • 2 ayrı incelemeden bulduğum yazılar :
    "PCIe x16 yuvaları aslında tek bir x16 veriyolu ya da iki tane x8 olarak kullanılabiliyor."

"Expansion Slots : 2x PCI-E 2.0 Slots x16 (One at 16x or Two at 8×8x)
    1x PCI-E 2.0 Slot x16 (At 4x, 2.5GT/s)
    2x PCI-E 2.0 Slots 1x (2.5GT/s)"

Tek başına hangisini kullanırsanız kullanın x16 olmalı bence.
  • aslında dediğiniz gibi olması mantıklı elbette ama ekseriyetle ilk slot tam dolu iken 2.slot yarım dolu oluyor maalesef
    bu durumdada 2.slotta kullanılan kartın performans kaybı söz konusu oluyor

yinede ya gözle kontrol yada kartı farklı kanallarda deneyip gpuz programından takip etmek sonuc verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 13 Eylül 2010; 17:35:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de tam bu fanı almayı düşünüyordum ki, sizin yazdıklarınızı gördüm. Uyardığınız için teşekkür ederim.

http://www.noctua.at/main.php?show=faqs&step=2&products_id=34&lng=en#18
    Burada temas eden kısmı yalıtmaktan söz ediyor, burada yazan çözümü denemiş miydiniz?

Benim anakart P7P55D, işlemci fanı Q-fan sayesinde stress altında hatırı sayılır bir gürültü yapıyor malesef. Bu soğutucu yerine önerebileceğiniz bir şey olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

ASUS P7P55D serisinin ilk PCI-EXP slotu yerleşimi aslında tasarım hatası, zaten CPU ile PCI-EXP 1. slot arasında herhangi bir köprü olmaması nedeniyle birbirine çok yakın, üstüne üstlük arada 1x veya 4x PCI-EXP olmaması nedeniyle SILVER ARROW, archon veya armegadon gibi soğutucular takamıyorsun.

O kadar mühendis bunu hiç düşünmemiş mi, anlamak gerçekden güç bir durum söz konusu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakule15

Arkadaşlar heyacanla aldığım Noctua NH-D14 soğutucumu hüsranla kullanıyorum...ASUS P7P55D ile pro evo kullanan arkadaşlar dikkat etsin çünkü soğutucu ekran kartına dokunuyor ve sığmıyor..ekran kartını takamıyorsunuz..ekran kartını ya ikinci slota takacaksınız (bu seferde performansı düşüyor) yada soğutucuyu çevirip yukarıya üfleyecek şekilde takacaksınız..ben şimdi 14cm lik tek fanla yukarı üfleyecek şekilde kullanıyorum..allah tan kasam büyük üsttede eksoz fanlarım var yoksa aldığıma çok pişman alacaktım..geriye yollama şansımda kalmadı malesef bu şekilde kullanmaya devam edeceğim..

Neredeyse aynı sistemleri almışız

Bunu öğrendiğim iyi oldu ben de pci exp ile işlemcinin çok yakın olduğunu farketmiştim kara kara düşünüyordum ne girecek buraya şimdi diye

Sevgili kasam da sağolsun 158-160 mmden düşük yükseklikte bir soğutucu almam gerekli fakat bulamıyorum düzgün olanını bir de bu çıktı başımıza yok rame değdi yok ekran kartına

• quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak
    Bunu öğrendiğim iyi oldu ben de pci exp ile işlemcinin çok yakın olduğunu farketmiştim kara kara düşünüyordum ne girecek buraya şimdi diye

Sevgili kasam da sağolsun 158-160 mmden düşük yükseklikte bir soğutucu almam gerekli fakat bulamıyorum düzgün olanını bir de bu çıktı başımıza yok rame değdi yok ekran kartına

P7P55D ile ilgili ana konuda yazmıştım, şu an ben de NH-C14'e yönelmiş durumdayım ama onun da ekran kartı veya başka bir nokta ile ile çakışıp çakışmayacağından emin olamıyorum malesef. Noctua sayfasında bu soğutucu ve P7P55D uyumluluğu konusunda bilgi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 4 Nisan 2011; 10:42:26 >

• bende sipariş vericektim bugün.
    bende p7p55d pro kullanıyorum.p7p55d ile aynı yapıya sahip.
    hadi tamam d14 ü aldık diyelim slotu değiştiririzde ekran kartını cf yapmayı düşünüyorum o zaman ne olacak :D

Noctua U9B SE2 ve Noctua U12P SE2 hakkında bilginiz varmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fyo -- 5 Nisan 2011; 11:22:42 >
  • ebatlarını buldum.

Noctua D14 İşlemci Soğutucu
    yükseklik (fanlı): 160mm
    en (fanlı): 140mm
    derinlik (fanlı): 158mm
    ağrlık: 1240g

Noctua U12P SE2 İşlemci Soğutucu
    yükseklik (fanlı): 158mm
    en (fanlı): 126mm
    derinlik (fanlı): 95/120mm
    ağırlık: 770g

Noctua U9B SE2 İşlemci Soğutucu
    yükseklik (fanlı): 125mm
    en (fanlı): 95mm
    ağırlık: 550g

U12P SE2 ve U9B SE2 nin ebatları daha küçük normal olarak, büyük ihtimalle ekran kartı ile ilişkiye girmezler :D gerçi U12P SE2 yinede biraz büyük gibi en olarak 1,4cm fark var aralarında D14 ile bu mesafe yeterlimi ekran kartıyla problem yaşamamak için?
    performansları hakkında bilgisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fyo -- 5 Nisan 2011; 11:35:05 >
  • Noctua' lar iyide PWM kontrolleri yok.Bu nu nasıl halledeceğiz, ek bir aparatla Anakartın PWM kontrolünü kullanabilirmiyiz.
  • PCI Express 2.0 x16 girisine x4 bir kart takınca calısıyormu acaba benim sorum da bu olsun sizden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fyo

ebatlarını buldum.

U12P SE2 ve U9B SE2 nin ebatları daha küçük normal olarak, büyük ihtimalle ekran kartı ile ilişkiye girmezler :D gerçi U12P SE2 yinede biraz büyük gibi en olarak 1,4cm fark var aralarında D14 ile bu mesafe yeterlimi ekran kartıyla problem yaşamamak için?

Fyo naptınız karar verebildiniz mi? Bu arada NH-C14 ile NH-D14 arasında olası ekran kartı uyumsuzluğu yönünden bir fark gözükmüyor, çünkü bu düzlemde her ikisi de 14cm. Kasam geniş olsa (benimki 20cm) en uygun seçenek U12P olacak ama onu da alamıyorum malesef.

Ben hala şu noktada karasız kaldım; Noctua sitesinde der ki, P7P55D ile bu 14cm'likler uyumsuz değil ama arkası kalın ekran kartlarında fanı tutan klipsler ekran kartına temas edebilir. Karakule15 direkt uyumsuz deyince kafam karıştı, fanın klipsleri mi temas ediyor, yoksa hiç bir şekilde takılamıyor mu? Sadece fan klipsleriyle problem, bir bandla izole edemez miyiz önerdikleri gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 12 Nisan 2011; 18:34:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

Orijinalden alıntı: Fyo

ebatlarını buldum.

Fyo naptınız karar verebildiniz mi? Bu arada NH-C14 ile NH-D14 arasında olası ekran kartı uyumsuzluğu yönünden bir fark gözükmüyor, çünkü bu düzlemde her ikisi de 14cm. Kasam geniş olsa (benimki 20cm) en uygun seçenek U12P olacak ama onu da alamıyorum malesef.

Ben hala şu noktada karasız kaldım; Noctua sitesinde der ki, P7P55D ile bu 14cm'likler uyumsuz değil ama arkası kalın ekran kartlarında fanı tutan klipsler ekran kartına temas edebilir. Karakule15 direkt uyumsuz deyince kafam karıştı, fanın klipsleri mi temas ediyor, yoksa hiç bir şekilde takılamıyor mu? Sadece fan klipsleriyle problem, bir bandla izole edemez miyiz önerdikleri gibi?

linkteki fanı aldım taktım ekran kartımıda taktım yanına bi sıkıntı yok şu an :D

http://www.turkchip.com/soutma/229-swiftechpolaris120.html

aldığım fanın 135mm genişliği var. ekran kartı ile fan arasında 2-3mm boşluk kaldı. Noctua D14 140mm hesabını sen yap o yüzden Noctua U12P SE2 al derim.
    bide kasamın genişliği 20 cm diyosun 158mm yüksekliği var Noctua U12P SE2'nin onada dikkat et tam üstüne gelen yerde fanın varsa sıkıntı yaşayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fyo -- 12 Nisan 2011; 21:27:35 >

• Arkadaşlar iyi okuyun ...

ben de aynı anakart var Asus P7P55D Pro. Ve Resimde Gördüğünüz yalıtım olayını hallettim bir sapphire amblemiyle :) yalıtkan birşey olsun yeter izole bant bile olabilr. Yalıtkanlığı sağlayın soğutucu klipsleri altına yapştırın sorun olmaz ^^ almak isteyenlerin fikrini değiştirmesine neden olmayın lütfen. sizden ricam noctua nın resmi sitesine girip orada uyumlu modellerde uyarılar var onları okumanız link veriyorum
    http://www.noctua.at/main.php?show=faqs&step=2&products_id=34&lng=en#18 Yalıtımla ilgili uyarılar.

http://www.noctua.at/main.php?show=compatibility_gen&products_id=34&lng=en#LGA1155_Asus buradan inceleyebilrsinz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.