Şimdi Ara

Asus PG279Q vs Samsung CHC70 vs Lg 27GL850 vs Aorus AD27QD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu 4 monitör arasında kararsız kaldım. Benim için en önemli konular şunlar.
    1- 1440p 144hz olması
    2- En iyi görüntü ve renk kalitesine sahip olması
    Her türden oyun oynayan birisiyim ve genel olarak oyunlarımı karanlık ortamda oynarım. Odam gündüzleri pek ışık almaz, geceleri ise ışık kapalı oynarım.
    Her monitörün kendi artıları ve beni çeken yanları var ama karar veremiyorum. PG279Q'nun IPS panele göre yüksek bir kontrastı olması ( 1333:1 ) ve G sycn modulu olması iyi yanı, Samsungun QLED olması ve HDR kalitesinin rtings.com'a göre 1440p de 1.sırada olması, Lg'nin 1 ms tepkime süresi ve sRGB de %135 alması , Aorus'un pek özelliğini bilmiyorum ama oda 1ms 144hz IPS.

Stand ayağının büyük küçük olması önemli değil duvara monteleyeceğim. Aynı şekilde curved olmasıda önemli değil ve RGB olup olmamasıda ilgimi çekmiyor. En büyük etken bi film izlediğimde en canlı, gerçek ve güzel renkleri vermesi.

• Pg279q yu ele 8 bit banding görülme olasılığı daha yüksek ve geniş renk gamutu destekli değil yani kapsamıyor,diğer bahsettiğin modellerin hepsi 8bit+frc
    https://i.rtings.com/images/reviews/monitor/asus/rog-pg279q/rog-pg279q-gradient-large.jpg

Lg nin 27gl850g modeli ad27qd den biraz daha hızlı ama devasa bir fark yok,negatif yanı diğer ips panelli monitörlere göre kontrastı düşük

Gigabyte ad27qd nin her ne kadar lg 27gl850gye göre overshoot görülme olasılığı daha fazla olsa da daha mantıklı,ama gigabyte yeni modellerini de duyurdu eğer bir miktar daha bekleyebilirim dersen fı27q-p ve fı27q modellerini duyurdu

Şahsi fikrim Ad27qd≥c27hg70>27gl850g>pg279q eğer kontrasta daha çok önem veriyorsan va panelli c27hg70 alabilirsin ama oyunlarda ips panele sahip ad27qd ye göre daha yavaş kalıyor bunu da göz önünde bulundur

Asus PG279Q vs Samsung CHC70 vs Lg 27GL850 vs Aorus AD27QD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 17 Eylül 2019; 13:50:47 >

• arda505 kullanıcısına yanıt
    fı27q-p ve fı27q modelerini internette bulamadımda link varsa atabilirmisin dostum. Bide kontrast filan ben pek anlamıyorum hangisi dediğim kriterlerde daha iyiyse tamamdır :D
  • KarulMania K kullanıcısına yanıt
    GIGABYTE
    AORUS FI27Q-P Gaming Monitor | Monitors - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Monitors/AORUS-FI27Q-P#kf

GIGABYTE
    AORUS FI27Q Gaming Monitor | Monitors - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Monitors/AORUS-FI27Q#kf

Eğer hemen alacaksan ad27qd veya c27hg70 derim ama beklerim dersen fı27q-p modelinde ad27qd ye göre daha iyi piksel ayarlaması söz konusu olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 15 Eylül 2019; 19:55:51 >

• arda505 kullanıcısına yanıt
    fı27q-p ve fı27q modellerinin birbirinden farkı nedir ? karanlıkta oyun oynadığımı düşünürsek c27hg70 ve ad27qd arasında hangisini seçmeliyim. Yani karanlıkta hangisi daha iyi renk verir
  • Karanlik ve film yanyana ise Ips al-ma-ma-lı-sın.

Bu net arkadasim. Onceki konuda da soylemistim, sen isi bilenlerin Ips almani onermesini istiyorsun, ama senin sartlarinda, kimse sana ips onermez. İlla ips alcagim diyorsan al gec, bunu sorun yapma. Mantikli olani soruyorsan CHG70.

Al internetten ikisini de, koy karanlikta yanyana. Sevmedigini iade et o kadar kararsizsan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KarulMania K kullanıcısına yanıt
    Fı27q-p displayport 1.4 içeriyor iki modelde büyük ihtimal aynı paneli kullanacak onun dışında iki modelinde 165hz desteği gözüküyor,karanlıkta film ve hız gerektirmeyen oyunlar için va uygun tepki sürelerini önemsemiyorsan alabilirsin.

PC Monitorsyoutube
    Samsung C27HG70 (CHG70) Review
    https://www.youtube.com/watch?v=CXGpu4kAdTc&t=30m29s

PC Monitorsyoutube
    https://www.youtube.com/watch?v=CXGpu4kAdTc&t=31m46s

PC Monitorsyoutube
    https://www.youtube.com/watch?v=CXGpu4kAdTc&t=32m42s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 16 Eylül 2019; 3:20:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AD27QD aldım arkadaşlar şansıma ölü piksel çıkmadı ışık sızmasıda yok. Yarım eden herkese teşekkür ederim
  • Monitörü nasıl buldun? Renkler oyunlardaki tepki hızları falan ghosting falan gördün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda505

Fı27q-p displayport 1.4 içeriyor iki modelde büyük ihtimal aynı paneli kullanacak onun dışında iki modelinde 165hz desteği gözüküyor,karanlıkta film ve hız gerektirmeyen oyunlar için va uygun tepki sürelerini önemsemiyorsan alabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=CXGpu4kAdTc&t=30m29s

https://www.youtube.com/watch?v=CXGpu4kAdTc&t=31m46s

https://www.youtube.com/watch?v=CXGpu4kAdTc&t=32m42s
    Bu iki monitörde, tepki sürelerini baz alırsak uygulamada gözle görülür,ciddi farklar çıkar mıdır dersin? Yani, aynı şartlarda Chg70 ile Aorus'u online fps oyununda yarıştırsak net olarak bu hız farklı görelebilir mi? Arkadaşın kriterleri tam benim kriterlerle aynı aslında. Zamanın da Acerxb271hu'da bir süre deneyimim olmuştu. Monitör gayet iyiydi ama "Ips glowlar" beni çok rahatsız etmişti. Ne karanlık film sahnelerin de, ne de korku oyunlarında beklediğim o saf siyahlığı alamamıştım. Ips aldım renkler canlı olur demiştim ama malesef Ips si,siyahlarda başarılı değil. Işık sızması belki monitörün paneline müdehale ile aşılabilirken, Ips glow hiçbir şekilde kalkmıyor.
    Chg70 Va panel olması açısından tam benlikti, sadece Gsync yoktu, zaten Gsync Compatible olayı gelince oda önemini yitirdi. Lakin o monitörde, bulutlanma ve Va glow ve Va panelin ghosting olayı yüzünden yine yaklaşamıyorum doğrusu...İşin özü, ben offline ağırlıklı oyun oynayan ve film, diziyi sadece pc izleyen birisi olarak ortası bir monitör bulamıyorum. Ha online da oynuyorum, ama öyle turnuva oyuncusuymuş, hardcore fpsciymiş falan değilim. Lakin Battieldfield'dan tutta,Pubgdi, Rainboxdu falan oynayan birisiyim. İşte burada Va panel bana ciddi bir köstek olur mu ona karar veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 21 Eylül 2019; 13:16:10 >

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Rahat fark ediliyor hareket ederken veya mouse çevirdiğinde bulanıklaşma durumu kendini gösteriyor yer yer ghosting görülüyor şahsen katlanamıyorum her ne kadar overdrive arttırsanda bana mısın demiyor ve karanlığın ağırlıkta olduğu sahnelerde-içeriklerde va panellerde göze çarpan smearing olayı emin ol çok daha sinir bozucu bu yüzden siyah gösterim konusunda bana göre başarılı değil çünkü siyah kalitesini+hızı bir arada sunamıyor oyunlarda olay sadece siyahları verebilmek gösterebilmekle bitmiyor aynı zamanda bunu yaparken tutarlı performans da göstermesi gerekiyor ve gösteremiyor sadece iş kaliteli siyah görmekle bitmiyor çünkü oyunlarda görüntü kalitesi+hız bir arada lazım ve bu aradaki fark hissediliyor onun dışında backlight strobingde rahatsız ediyor kullanılacak gibi değil benim beklentilerimi artıları eksileri düşündüğümde ips karşılıyor daha çok film izlerim çok sıkı oyun oynamam arada giriyorum film ağırlıklıyım izlerim dersen o zaman va al derim çünkü filmlerde başarılı siyah gösterimi yeterli filmi izlemek sonuçta performans gerektirmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 21 Eylül 2019; 22:54:29 >

• Bugün Gigabyte almaya gidecektim. Kararsız kaldım :(
  • Yazan arkadaş sanırım o olumsuz şeyleri Samsung monitör için yazmıştı. Gigabyte ın monitörünü alanlar çok memnun olduklarını söylüyorlar. Eğer sen gidip mağazadan alacaksan monitörü açtırıp önce bir çalıştır. Youtube açtır ve dead pixel test diye video açtır oradan ölü piksel var mı ona baktır. Ardından siyah bir ekran olan video açtır ışık sızmalarını falan kontrol et. Biraz olacaktır ama aşırıysa alma.
  • Monitörden genel olarak memnunum, benim için renkleri gerçek dünyada gördüğüm gibi “ doğru “ bir şekilde vermesi çok önemliydi ve bunu çok iyi yapıyor. Ghosting konusu şöyle eğer overdrive modunu speed yaparsanız ghosting oluyor ama balance ve quality ayarlarında olmuyor, ben şahsen balance ayarında kullanıyorum en tatlısı bana balance gibi geldi. Maalesef 10 bit desteğini 144 hzde alamıyoruz ama zaten bende rtx 2080 var ama yinede oynadığım oyunlarda fps aralığım 70-110 arası değişiyor ( şuan witcher 3, batman arkham knight, gta 5 ve ac odyssey oynuyorum), yani 120 hzde 10 bit çok daha iyi 144 hz 8 bit’e göre. 10 bit gerçek 10 bit olmasada farkı çok hissettiriyo sanki videonun içerisindeki renk değişimleri daha pürüzsüz gibi geliyor. Gsync kesinlikle sorunsuz çalışıyor. Aim stabilizer güzel bir özellik ama açmak için freesync kapatmalısınız o açıdan biraz kötü. Bu arada bende ölü piksel çıkmadı.

Kötü yanlarından bahsedecek olursam monitörün fabrika çıkışı kalibrasyonu berbat, tftcentralin kalibrasyonu bence gayet iyi ( 10 saat renk ayarı yapmaya uğraştım bana güvenebilirsiniz ) ama tabikide her insanın gözü renkleri farklı tonda görüyor yani bir kişinin kalibrasyonu öbürüne kötü gelebilir. HDR konusunda açıkcası ben HDR ile hayatımda ilk defa bu monitör ile tanıştım, sevdim mi derseniz hiç beğenmedim kapalı kullanıyorum. Sanki görüntüye yapaylık geliyor. Ama araştırmalarım sonucu HDR ın düzgün çalışabilmesi için HDR 600 ve yukarısı gerekli. Bunun için samsung chg70 bildiğim tek hdr600 destekli 1440p 144hz monitör. Hdr 600 den vazgeçip çok daha şık ve daha iyi renk veren bir monitör seçtim. Ips glow var ama çok değil normal bir derecede, şahsen bu konunun abartılmış birşey olduğunu düşünüyorum saatlerce oyun oynuyorum film izliyorum ekranın simsiyah olduğu tek an sahne geçişleri oluyor, ordada parlasın biraz umrumda değil şahsen. Zaten bu bir hata değil ips panelin doğası böyle.

NOT: MONİTÖRÜ ALDIĞINIZDA AORUS WEB SİTESİNDEN FİRMWARE GÜNCELLEMELİSİNİZ YOKSA HİÇBİR ÖZELLİK DÜZGÜN ÇALIŞMIYOR ( güncelleme işlemlerine başlamadan önce osd yazılımını indirin ve windows dilinizi ingilizceye çevirin)

Genel olarak baktığımızda şunu söyleyebilirim. Benim aslında takıntım var eğer bir elektronik eşya parça cihaz alıcaksam piyasadaki bütün modelleri çok fazla araştırırım. Aşırı detay şeylere dikkat ediyorum. Genel olarak baktığımızda bu monitör renk canlılığı, tasarım, ergonomi, yenileme hızı ve tepki süresi olarak çok çok iyi bir monitör. Rtings.com a göre en iyi 1440p 144 hz monitör.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ha bide F08 indirmeyin monitör kafayı yiyor F07 indirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg 27GL850 piyasada yok zaten, onu denkleme niye soktun anlamadım. Ben bu modeli almaya niyetliydim ama UW tarafına kaydım. Bir süredir 27" QHD kullanıyorum, artık birazda UW kullanmak istiyorum. Asus XG35VQ şuan uygun diyebileceğimiz oda 5.400TL, monitörün bir numarasıda yok 100Hz VA panel monitör. IPS değil, 144Hz değil, HDR yok vs. Gönlüm Alienware AW3418DW'den yana ama o Türkiye'de satılmıyor. LG 34GK950F-B'ye kaydım oda piyasada yok. Bu LG ve Dell'i anlamak mümkün değil, iplemiyorlar açıkçası TR piyasasını. Sağolsun Asus pahalı mahalı ama en azından çıkardığı modelleri ülkemize getirme zahmetine giriyor.
  • samsung samsung LC27HG70QQMXUF monitörü n11.com dan indirim kuponu gameextra ile beraber 2722 tl ye aldım bazı arkadaşlar n11 deki ucuz olanlar bozuk ölü pixel filan var demişler hepsi yalan ürünü almadan önce açıklamalarını okuyun öyle bişey varsa açıklamalarında belirtiyorlar.ölü piel ışık hüzmesi coolor bandig v.s gibi hiçbir sorunla karşılaşmadım monitör tertemiz geldi çok şükür.msı da kronik sorun çok olduğu için eledim.yıllardan beri asus kullanıcısı olarak şunu diyebilirimki samsung çok büyük bir iş başarmış gerçekten çok güzel bir oynanabilirlik ve görsel şölen sunuyor.şuan HDR oynanabilirlik en iyi görselliği bu monitör sunuyor.bu fiyata bu monitör kaçırmayın derim kesinlikle pişman olmayacaksınız tek eksi yanı ayaklarının büyük olması ufak masalarda yer bırakmıyor :)) aynısını burayada yazıyorum 2 oldu :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.