Şimdi Ara

asus prime b 350m ryzen 1600 görüntü alamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birkaç gün önce (ryzen 5 1600-asus b350m anakart-ddr4 corsair 2400mhz 8 gb ram -kasa) lı bir sistem sipariş verdim sipariş verirken olası bir arızayı önceden önlemek icin montaj ve test hizmeti satın aldım.
    Elimde güç kaynagı(corsair vs 450) ve ekran kartı gt1030(gecici olarak satın aldım)
    sistem elime ulastıgında dogru bir şekilde güc kaynagının baglantılarını ve ekran kartını taktım.
    sorun yaşadıgım kısım ise şu sistem power tuşuyla birlikte bios ekranı dahil ekrana hicbir şekilde görüntü gelmiyor burda sorunun kullandıgım monitörde olmadıgına emin olmak icin iki yöntemlede test ettim
    birincisi vga monitörüme aktif dönüştürücü kullanarak ekran kartını baglamak (görüntü gelmedi)
    ikincisi dvi-d cıkısı olan başka bir monitörle dogrudan dvi-dual link baglantısıyla deneme (görüntü gelmedi )

ben bu işlemlerle görüntü ararken ilginc bir şekilde sistemi birkaç kere resetleyince görüntü alabildim ve hemen w10 lisanslı kurulum yapıp bütün driverları yükledim ekran kartı dahil ardından ilk sistem restartımda yine başa döndük görüntü yine yok birkaç resetleme sonrası görüntü bir geliyor bir gidiyor stabil bir durum kesinlikle yok.

bu yöntemlerden sonuc elde edemeyicegimi anlayınca ekran kartını söküp başka bir sistemde denedim ve sorunsuz olarak çalıştırabildim.(sorunun ekran kartından oldugunu sanmıyorum )

ardından anakarttaki ram slotunu (tek slot oldugu icin a2 slotunda takılı) degiştirerek denemeler yaptım fakat yine sonuc alamadım

en son olarak bios pilini cıkartıp sıfırladım ve ilk denememde sistem açıldı hic vakit kaybetmeden en güncel bios sürümüne güncelledim fakat ilk restart atışıdımda yine görüntü kayboldu

suan en son aşamada bir bios restart daha yapıp windows ekranına ulaştım bechmark programları yükleyip son denemeleri yapacagım bu konuda benden tecrübeli arkadasların yardımını beklerim

son durumda bios güncelleme yapmaya veya pc restartlamaya korkuyorum en ufak yeniden başlatmada yine görüntüyü kaybedecegim bugun pazar oldugu icin firmayla iletişim kuramadım yarın geridönüş alma umudundayım durumum budur yardımcı olacaklara teşekkürler uzun oldu biraz ama :)

• Hocam problemi çözebildin mi ya da bir geri dönüş oldu mu? Problem güç kaynağı kökenli olmayabilir. Tam olmasa da benzer durumu ben işlemci ve RAM kökenli olarak iki defa yaşadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.