Şimdi Ara

Asus R7 265 ekran kartı sürücü yüklernirken görüntü gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus R7 265 ekran kartımın sürücüsünü yüklerken görüntü gidiyor. Farklı sürücülerle de denedim sonuç aynı. Sürücüsüz iken görüntü veriyor. Sorun ne olabilir ?
    Yükleme devam ederken vga ile bağlayınca görüntü resimdeki gibi bozuluyor, hdmi ile bağlıyken tamamen gidiyor. Hdmi ile bağlıyken yüklemenin başında, vga ile bağlıyken daha ortalarında görüntü gidiyor. Bu tür durumlarda gpu ramin arızalı olabileceğini okumuştum bir yerde sizce öyle midir?
    Asus R7 265 ekran kartı sürücü yüklernirken görüntü gidiyor

• Muhtemelen vram arızalı, başka bir PC'de de deneyin aynı sorun olursa yeni kart almanız gerekecek.
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Bugün vramleri test edebilmek için yine taktım daha masaüstüne gelmeden görüntü gitti. Eski gt 9500 kartımı taktım pcye sıkıntısız çalışıyor. Sorunun kartta olduğu kesin gibi. Yine de fırsat bulursam başka bir pc de deneyeceğim.
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    ha bir de vram arızalarının onarım ücretleri ortalama ne kadardır bilginiz var mı ?
  • kısa süreli görüntü kaybı mı oluyo? çünkü benim r9 280 i güncellerken 5-10 saniye gidip geldiği olmuştu
  • kısa süreli değil bir daha gelmemek üzere yükleme esnasında gidiyor görüntü. bugün tekrar taktığımda daha masaüstüne gelmeden gitti
  • restart atınca geri geliyorsa önceki grafik driverları sil, sonra tekrar kurmaya çalış. Yine öyle olursa yanmış olabilir ekran kartı
  • farklı sürücüler ve farklı görüntü çıkışları ile de denedim sonuç hepsinde aynı
  • Yakma metodu vardı sanırım grafik fırınlama deniyor. Onu deneyin isterseniz olmadı geçmiş olsun.
  • Muhtemelen ekran karti gitmis. Zamaninda HD6790 kartımda aynisini yaşamıştım.
  • onu duydumda yeni ekran kartı almak istiyorum satarım bunu büyük ihtimal. zaten kalıcı bir çözüm olacağını da zannetmiyorum
  • mehmedhann kullanıcısına yanıt
    siz sorunu kesin olarak tespit edebildiniz mi ? ekran kartı belleği mi sorunluydu ?
  • arkadaşım zamanında yapmıştı ilk yaktığında 5 ay ikinci yaktığında 3 ay gitmişti. Sonra da ekran kartı yok olmuştu desem yeridir
  • Bellek sorunu değil direk chip sorunudur o, sürücü yüklendiğinde chip devreye giriyor haliylke görüntü alamadığına göre chi,p ile ilgili 1 sıkıntı, bellek olsa masaüstü gelir ama görüntüde sıkıntılar yaşardın çizgiler rengarenk birbirine girmiş görüntü v.s. gibi ama chip gittiğinde resimdeki gibi 1 görüntü veya direk siyah ekran gibi durumlar olur.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    anladım hocam sizce ne kadar tamir masrafı olur ?
  • o giden kartta asus ürünümüydü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mo-tu

anladım hocam sizce ne kadar tamir masrafı olur ?
    tamiriyle uğraşmana değmez, yapacak yer zaten çok yok, yerine forumda 2. el bölümü veya letsgo, sahibinden v.s gibi 1 yerden 2. elini hatta bütçene göre daha iyisini dahi bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 26 Ağustos 2019; 13:26:45 >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    zaten yeni ekran kartı almak istiyorum da cuzi bi miktara olursa belki yaptırırdım neyse artık arızalı diye satıp yenisi içim kaynak yaratırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.