Bildirim
asus r9 270x ? Evga gtx 760? (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
LoL nasıl 1 oyun bilmiyorum fakat işlemciye asılan 1 oyunsa FX6 üzerinde R9 280X'in kendini gösterememesi gibi 1 sıkıntıya sebepl olur, sen özellikle bu oyunu baz alarak 1 kart alıcaksan ve bu seviye 1 işlemciye sahipsen R9 270 tercih etmen belkide daha mantıklı olabilir, çünkü fiyatı'da diğerlerine göre baya aşağıda (500TL civarı,) boşuna diğer kartlar için 200TL ve üzeri rakamlar ödemenin 1 alemi olmaz. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Oggy20
quote:
Orijinalden alıntı: Tuoni
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kaan_1907
tamamda gtx 760'ın 4 gblık modeli kaç para ? o fiyata r9 280x alınır
evet 280x alınır doğru ama şu farklar var
1. güç tüketim değerleri
2. fanın çıkarttığı muhteşem ses
3. sü 4 gb - 3gb
4 . sü r9 280x r9 280 in overclocklanmış modelidir yani Msi GTX 760 a overclock yaparak r9 280x rahat bir şekilde geçilebilir ancak r9 280x overclocklanırsa r9 280 in maximum overclock kapasitesine çıkılabilir ve Msi GTX 760 ın soğutucusu daha kaliteli ve yapısı daha sağlam ve dayanıklı olduğundan dolayı Msi GTX 760 ın overclock ile ulaşabileceği maximum performans R9 280x in overclock ile ulaşabileceği maximum performanstan daha yüksek bir noktadadır
280x 280'in oc'lanmış hali değil öncelikle.bu başlıkta 760 ve 280x sonuç gösteren arkadaşlar var oc ile 280x'i yakalayabileceğini zannetmiyorum çünkü bu arkadaşların ikisi de oc yapmış.yardımcı olayım:
gtx760=6239 puan
280x=7706 puan
bu testin nvidia'da daha iyi çalıştığını da düşürsek gtx760 düşünmekle bence hata yapıyorsun.
http://forum.donanimhaber.com/m_105265718/tm.htm
R9 280X Vapur-X
-01 black37: (R9 280X VAPOR-X) _Skor: 1646. 1080p Skoru 1053
-02 Candance: (R9 280X VAPOR-X) _Skor: 1364
-03 Enchantedd: (Powercolor R9 280X TurboDuo ) Skor: 1317
GTX 760
-01aod.xTA26: (ASUS GTX760-DC2OC-2GD5) _Skor 1560
-02 agnr (GTX 760)_ Skor 1460
-03 WolveriNeo : (GTX 760)_ Skor 1449
-04 Oggy20: (MSI GTX 760)_Skor 1432
-05 agnr : (GTX 760)_ Skor 1387
-06 Basteryus: (GTX 760) _Skor 1351
-07 Fantastik74 : (GTX 760) _Skor 1220
kaynağı burasıhttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94344919&p=1
eski heavende geçtikten sonra yeni heavende tokat yese olur mu diyorsun yani anlayamadım ben seni.amd sevmeyebilirsin ben sana bir şey dikte etmeye çalışmıyorum ama alacak olan arkadaşı yanlış yönlendirme.senin ne tercih ettiğin seni ilgilendirir bizi de ilgilendirmez ama başlığı açan arkadaşa 280x çöptür mesajı vermeye kalkarsan orada bir dur derim.ben de sana 3dmark sky diver firestrike sonuçları gösteririm gtx760 kesinlikle 280x'ten daha hızlı bir kart değildir.kaç yıllılk gördüğümüz şeyleri unutup ha öyle miymiş diyecek halimiz yok 280x gtx770 rakibidir ama benim derdim kavga etmek diyorsan kendi haline bırakacam.
ben burada direk kanıt gösteriyorum siz direk çamur atıyorsunuz ben kimseyle kavgayı bırakın tartışma etmek istemiyorum hatta arkadaşa r9 280X çöp mesajı falanda vermeye çalışmıyorum ayrıca gtx 760 STOK hızda r9 280x ten hızlıdır DEMİYORUM overclokclu halde daha HIZLIDIR diyorum ben sadece yazdığım şeyleri kanıtlıyorum isteyen inanır isteyen inanmaz orası size kalmış
kardeş iyi de ilk kanıtı ben gösterdim ya piyasadaki en manyak grafik testi sen gidiyorsun bana nvidia'da iyi çalışan milattan kalma heaven gösteriyorsun neyin çabasındasın?overclocklu halde de daha hızlı değil canını alsan gtx760'ın 280x'ten hızlı olamaz sen yapsana benim gösterdiğim testi orada niye geçememiş peki?
benim gösterdiğim testte neden geçememiş peki ?
öncelikle benim gösterdiğim testte geçmiş ben yanılmışım gösterdiğim test baya nvidia severmiş.testi yapan arkadaşa yazdım aynı şeyleri sana da yazmayayım oradan oku.testine göre değişiyor o normal heaven testinde amd kartları niye sevmiyor ben de bilmiyorum ama gtx970-980 kullanan arkadaşlar korkunç puanlar alıyorlar shadow of mordor yapıyorsun o kadar yüzde fark çıkmıyor ama dediğinde haklısın dediğin testlerde nvidia önde ve bir GTA5 karşılaştırması yapamıyoruz maalesef.gerçi sen 2gb gtx760 savunmuyorsun karğaşadan araya kaynadı ama 4gb olanı da pahalı bence.4gb olanı 650 lira olsaydı zaten bu muhabbeti en baştan yapmamış olacaktık bir itirazım olmayacaktı.
-
-
Güç tüketim değerleri abartılıyor günümüzde 600w iyi bir psu ile high end kartları hariç tüm kartları kullabiliyoruz.
760 270x ten %8 civarı daha performanslıdır.
Bana kalırsa gidip 280 alınmalıdır 2 gb vram artık minimum seviyeye inmiş durumda. 1 gb güncel oyunlarda çoktan tarih oldu. -
ekran kartlarındaki ram miktarı nın önemini anlatan bi yazı yazabılırmısınız 2gb neden yetersiz kalıyor lol dota cs hearth stone dan baska oyun oynamıyacam ben zaten 23 yasındayım en fazla 4 sene daha oyun oynarım sonra alır çöpe atarım pc i o yaştan sonrada oynıcak halımız yok 4 sene götürmezmi gtx 760 benı 2 senedır hd 5570 kullanıyorum yayıncılık yapacak olmasam bu bıle yetıyor bu oyunlar için -
quote:
Orijinalden alıntı: haydar1912
ekran kartlarındaki ram miktarı nın önemini anlatan bi yazı yazabılırmısınız 2gb neden yetersiz kalıyor lol dota cs hearth stone dan baska oyun oynamıyacam ben zaten 23 yasındayım en fazla 4 sene daha oyun oynarım sonra alır çöpe atarım pc i o yaştan sonrada oynıcak halımız yok 4 sene götürmezmi gtx 760 benı 2 senedır hd 5570 kullanıyorum yayıncılık yapacak olmasam bu bıle yetıyor bu oyunlar için
BF4 gibi FC3 gibi oyunlarda kaplamalar vrami dolduruyor 2 gb sınırda kalıyor ve ayar kısmak zorunda kalıyorsunuz. Haliyle aslında rahat rahat oynatması gereken kart bu sefer de vram yetmezliğinde stutter ya da fps kaybı yapmaya başlıyor yani oyunun keyfi kaçıyor.
Ben de 26 yaşındayım, ilerde neyin ne getireceği belli olmaz. Tam elinizi ayağınızı çekmeye başlarsınız bir oyun ilginizi çeker devam edersiniz.
Hah LOL, DOTA 2 gibi oyunları oynayan birisi için APU bile yeterli olur ki bu tamamen kullanıcı tercihinde. Bu oyunları oynayıp da 600 700 tl ekran kartına para vermek de gereksiz olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Suppordle
quote:
Orijinalden alıntı: haydar1912
ekran kartlarındaki ram miktarı nın önemini anlatan bi yazı yazabılırmısınız 2gb neden yetersiz kalıyor lol dota cs hearth stone dan baska oyun oynamıyacam ben zaten 23 yasındayım en fazla 4 sene daha oyun oynarım sonra alır çöpe atarım pc i o yaştan sonrada oynıcak halımız yok 4 sene götürmezmi gtx 760 benı 2 senedır hd 5570 kullanıyorum yayıncılık yapacak olmasam bu bıle yetıyor bu oyunlar için
BF4 gibi FC3 gibi oyunlarda kaplamalar vrami dolduruyor 2 gb sınırda kalıyor ve ayar kısmak zorunda kalıyorsunuz. Haliyle aslında rahat rahat oynatması gereken kart bu sefer de vram yetmezliğinde stutter ya da fps kaybı yapmaya başlıyor yani oyunun keyfi kaçıyor.
Ben de 26 yaşındayım, ilerde neyin ne getireceği belli olmaz. Tam elinizi ayağınızı çekmeye başlarsınız bir oyun ilginizi çeker devam edersiniz.
Hah LOL, DOTA 2 gibi oyunları oynayan birisi için APU bile yeterli olur ki bu tamamen kullanıcı tercihinde. Bu oyunları oynayıp da 600 700 tl ekran kartına para vermek de gereksiz olur.
lol ve dota oynarken bu oyunlarda klasmanım yuksek oldugu ıcın ogretıcı yayınlar yapacam goruntu kalıtesını en dusuk 480 den yapmam gerekır bu yayınları ve aynı azamanda oynayacagım ıcın fps nın lımıtı kaldırdıgımda 100 un altına ınmemesı gerek fps lımıtı nı 60 a sabıtledıgımdede 60 kalması gerkır 59 bıle olsa kasma yapıyor anlaşılıyor yani dıkkatlı bırı bunu anlayabılır
-
Testi paylaştığım'da, konudaki mesajları detaylı okumamışım, okuysaydım mesaj fln yazmayabilirdim en azından yaptığım testi paylaşmazdım.
Bu kartlar'ı alıcak kullanıcı, system'ine takıp oyunlara dalıcak, herkes o.c yapacak yada o.c. işin'de ehil olucak değil ve 2 kartın F/P durumu ortada, GTX 760, o.c. de 280'e yürüyebilir ancak r9 280X ile kapışabilmesi'nin imkanı yok. nvidia, bazı istisnai oyunlar'da performace olrk rakibine karşılık gelen modellerinden iyi durumda olabiliyo ama bunlar 1 kaç oyunla sınırlıdır.
F.F. testi nvidia kartlara optimize edilmiş ama buna rağmen gtx 760 ile, r9 280X'in aldığı skoru alabilecek 1 gtx 760 kullanıcısı daha oucağını sanmıyorum, başka 1 durum'da heaven testlerin'de AMD'nin rakibinden düşük skorlar alması, oyunlarda'da aynı seviyede düşük olduğu anlamına gelmiyo, zaty oyun testleri'de bu durumu AMD lehine destekliyo v.s.
Konu sahibinin'de nedendir bilinmez r9 270X ile gtx 760 kıyası sorması abest olmuş, çünkü fiyat farkları bile çok yüksek, ben olsam bu fiyat farkı varken böyle 1 kıyasa girmez dfirek 270&X alırdım, hatta 280 ile kıyaslansa dahi F/P oranıyla 280'de direk tercih edilebilir.
Firestrike testim yüklü değil ama yükler koyarım fakat daha önce yapmıştım, maximum o.c ile GF.test 1 ; 41fps. GF.test 2 ; 36fps. phy test 30fps gibi değer'ler aldığımı hatırlıyorum, ama bunun için bile GPU hızı olrk 1300Mhz. üzerinde gezmek, her gtx 760'ın ve her kullanıcı'nın işi'de değil ve @.45ACP skorundan geride olduğu kesindir.
Uzun lafın kısası gtx 760'ı, R9 280X ile performance olrk kıyaslamak küllüyen yanlış ve 760 ile 280X'i oyunlar'da, geçtim/geçecem/geçerim bak heee diyen yada o.c de kapışır 1 şekilde geçerim diyen taş olur herhal.
@.45 ACP
Hocam F.F testi için systemini zorlamanın'da hiç gereği yok, nvidia destekli olduğu net olan 1 test'te, kartının aldığı skor bana göre gayet yüksektir, çünkü ben kullandığım hızlar'da ve 1 kaç ayar ile gtx 770 ile kapışabiliyorum, bu 100'den şunu net olrk söyleyebilirim'ki o test'te nvidia destekli olmasına karşın gtx 770 skorunu rahatlık'la görmüşsün belkide aşmışsın.
Edit : Öylesine test aldığım için işlemciyi o.c. yapmadım, bu sebeple physx'te fps 25 te kalmış, 3.85ghz de fln 30~31fps fln oluyo ama işlemciye o.c de yapsam, zaty çok 1 şey değişmez ve skorunu geçebiliceğimi sanmıyorum, geçerse belki B.M.W'nin 960'ı geçer herhal.
Hızlar: 1317 / 7216mhz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 2 Mayıs 2015; 1:58:03 >
-
eline koluna saglik fikir benden cikmadi malum ama gencler gorsun bu kart karsilastirma isi testine gore degisir ustelik kullaniciya karta gore de degisebilir gibi bir mesaj verelim birbirlerini kirmasinlar. -
Bu nedir yahu, gtx 760 la r9 280X e dalan birisi var, bu ölçüsüz cesaretin aslında bir adı varda söyleyip ayp etmiyim, fakat arkadaş şaka gibi yada trollmü diyorsunuz onlardan gibi geldi bana, çünkü gerçek bir kişi olduğuna inanmak bile istemiyorum, bende acaba bazen çokmu ileri gidiyorum diye düşünüyordum, artık düşünmiycem. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Salvoo
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kaan_1907
tamamda gtx 760'ın 4 gblık modeli kaç para ? o fiyata r9 280x alınır
evet 280x alınır doğru ama şu farklar var
1. güç tüketim değerleri
2. fanın çıkarttığı muhteşem ses
3. sü 4 gb - 3gb
4 . sü r9 280x r9 280 in overclocklanmış modelidir yani Msi GTX 760 a overclock yaparak r9 280x rahat bir şekilde geçilebilir ancak r9 280x overclocklanırsa r9 280 in maximum overclock kapasitesine çıkılabilir ve Msi GTX 760 ın soğutucusu daha kaliteli ve yapısı daha sağlam ve dayanıklı olduğundan dolayı Msi GTX 760 ın overclock ile ulaşabileceği maximum performans R9 280x in overclock ile ulaşabileceği maximum performanstan daha yüksek bir noktadadır
Sen ne satiyorsun ya? Neyin kafasını yaşıyorsun? 280x 280 in oc yapılmış haliymişmiş. Shader değerlerine baksan gene arada ki farkı anlarsın. 280x in rakibi gtx770 dir ki 770 den de performanslıdır. Sen kalkmış 760, 280x den daha performanslı dıye sacmalıyorsun. Deli oluyorum senin gibi insanlara kendinde ne kart varsa en iyisi en güçlüsü triplerine giriyorlar. Sende 280x olsaydı bu sefer de gtx970 den daha iyi diyecektin çünkü siz hep böylesiniz her zaman sizin aldığınız kart en f/p olanıdır. Bir de kendini avutuyor yok müthiş fan sesiymiş :D yemin ediyorum böyle bir cahillik yok ya. Senin aldığın msi, asus yada gigabyte in özel tasarimli modelleri AMD için üretilmiyor mu? Yani msı gaming 280x yok mu? Var diyorsan o olmayan beyninle bir düşün bakalım senin 760 kartına takılan gaming soğutucu blogu ve fanlarıyla 280x e takılanlar farklı mı diye. Gerçekten acınacak haldesiniz görmemişin bir kartı olmuş tutmuş fanini neyse
e tamam ben enayiyim gidip 4 gb lık gtx 760 aldım ayrıca şu konuyada bakmanızı rica ediyorum r9 270 e oc yapılıyor ve r9 270x i geçiyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_105294399/tm.htm
bu konuya bakın lütfen sonra gelip yorumunuzu yapın
araştıramdan gelip yorum yapıyorsun diyor cahilsin diyor bir gidip şu konuya bakmadan laf ediyor
yanlış bilgilerin arasından da şunu düzelteyim.
270, oc ile 270x'i geçiyor. çünkü bu kartlar aynı gpu'ya sahip. sahip. ünite sayıları falan aynı. sadece frekans farkı var.
buradan çıkıp 280 oc = 280x sonucuna varmak olmaz. gidip önce bir özelliklere baksanız güzel olurdu. çünkü bu kartların birim sayıları falan farklı.
-
Lol canlı yayın veya video kaydı yapacaksanız GTX750Ti gibi bir kart alın.Paranız cebinizde kalsın.Nvidia ait yazılımla oyun videolarını performans düşmeksizin kayıt edebiliyor.Yalnız daha performanslı bir kart lazımsa F/p olarak R9 270 var.Gpu ve bellek hızını arttırarak 270X yakalar veya geçersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 2 Mayıs 2015; 19:23:46 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X