Şimdi Ara

ASUS R9 280X ARTİFACT SORUNU HALA VAR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • asuslarda devam ediyor hatta bi arkadaşım 2 tane birden yolladı iksinide iadeye çekmişler sappırhe toxic kullanıcısı olarak gayet memnunum gürültü felanda yok saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

quote:

Orijinalden alıntı: TECHNOCOP

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TECHNOCOP

quote:

280X TwinFrozr al ne ses ne soğutma sıkıntısı var tertemiz ekran kartı

msi'ın modeli çok ısınıyordu sanırım oc performansıda düşüktü o yüzden o modele pek sıcak bakmıyorum

TwinFrozr mı çok ısınıyor?

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_280x_twinfrozr_gaming_oc_review,9.html şu siteye bi bak istersen

dh incelemesinde gpu sıcaklığı 90 derecelere kadar varıyordu birde technopowerupda da incelemeye baktığımda sonuçlar gene aynıydı o yüzden biraz tırstım

Doğru baktığına emin misin? DH'de 280x TwinFrozr incelemesi yok bir de TechPowerUp'daki incelemede OC profilinde 94C gormus ki hayvan gibi OC yapmışlar karta

http://www.techpowerup.com/mobile/reviews/MSI/R9_280X_Gaming/30.html

eminmisin dh'de incelemesi var gaming adı altında eğer gaming ile twinfrozr ayrıkartlar ise bilemicem yalnız vrm'in de sorun vardı sanırım üstelik o imcelemede zaten normal yük altında 87-88 derecelere kadar çıkmış asus da ise en fazla 71-72 derecelere kadar çıkmıştı arada 10 dereceden fazla fark var ki,ona da bios güncellemesi yapıldıysa sorun çözülmüştür herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Bugüne kadar kullandığım kartlardan hiç birine bios atmadım.

sizin ekran kartınız hangi model,sanırım bu r9 280x modellerinin çoğu sorunlu

• TECHNOCOP T kullanıcısına yanıt
    Çok menfi düşünüyorsun. Bunun sebebini anlamakta zorluk çekiyorum.
    1 tanesi Powercolor TurboDuo, 6 tanesi Sapphire Toxic, toplam 7 tane 280X ile 1 tane de Sapphire 7970 Dual-X kullandım ve sorun yaşamadım.

Yukarıda birisi yazmış. Bazı Asus'larda sorun vardı, o da giderildi. Aynı durum, MSI'nin VRM ısınması sorunu için de geçerli. Yani o sorun da giderildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 27 Haziran 2014; 9:36:16 >
  • quote:

Çok menfi düşünüyorsun. Bunun sebebini anlamakta zorluk çekiyorum.
    1 tanesi Powercolor TurboDuo, 6 tanesi Sapphire Toxic, toplam 7 tane 280X ile 1 tane de Sapphire 7970 Dual-X kullandım ve sorun yaşamadım.

Yukarıda birisi yazmış. Bazı Asus'larda sorun vardı, o da giderildi. Aynı durum, MSI'nin VRM ısınması sorunu için de geçerli. Yani o sorun da giderildi.

sanırım sapphire bu seride en iyisi ama fanları çok sesli sırf bu yüzden asus düşünmüştüm onunda v2 modeli gelmezse sapphire veya msi tercih edicem

Bak hâlâ menfî (çakma deyişle kötücül) düşünmeye devam ediyorsun. Sapphire'lerin fanı sesli olan da var, sessiz olan da. 2 fanlı alırsan ses sorunu olmaz ama 3 fanlı alırsan biraz olur. Lâkin kafa ütüler derecede bir ses değil bu. 2 fanlıya göre sesli sayılır sadece.
  • bende vardı bios update yaptım düzeldi.
  • quote:

Bak hâlâ menfî (çakma deyişle kötücül) düşünmeye devam ediyorsun. Sapphire'lerin fanı sesli olan da var, sessiz olan da. 2 fanlı alırsan ses sorunu olmaz ama 3 fanlı alırsan biraz olur. Lâkin kafa ütüler derecede bir ses değil bu. 2 fanlıya göre sesli sayılır sadece.

kesinlikle kötücül düşünmüyorum sadece aralarında en sesli olanın sapphire vapor-x modelinin olduğunu söylüyorum yoksa ben bir markaya sıkı sıkı sarılan fanboylardan değilimdir sadece sessiz olanı bulmaya çaışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TECHNOCOP -- 27 Haziran 2014; 11:17:18 >
  • Bak bu da yanlış. Nerden öğreniyorsunuz bunları, anlamıyorum ki? En sesli dediği kart, en sessizlerinden biri. Sesli olanlar Toxic gibi 3 fanlı modeller. Powercolor TurboDuo da çok sessiz bir kart.
    Asus ve MSI'nin ses durumunu bilmiyorum. Kullananlar yazarsa iyi olur.
  • quote:

Bak bu da yanlış. Nerden öğreniyorsunuz bunları, anlamıyorum ki? En sesli dediği kart, en sessizlerinden biri. Sesli olanlar Toxic gibi 3 fanlı modeller. Powercolor TurboDuo da çok sessiz bir kart.

valla bu videolarda 7 tane r9 280x serisinden kartların ses oranlarını gösteriyor,tamam hepsinin fan hızı 100% ama en sesli olan vapor-x,toxic modeli de fena değil ama o daha pahalı bütçeyi aşar
    http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-280x-third-party-round-up,3655-6.html

• quote:

Bak bu da yanlış. Nerden öğreniyorsunuz bunları, anlamıyorum ki? En sesli dediği kart, en sessizlerinden biri. Sesli olanlar Toxic gibi 3 fanlı modeller. Powercolor TurboDuo da çok sessiz bir kart.

760 TwinFrozr kullanıyorum incelemelerde dendiği gibi yuk altında kart max 14desibelde çalışıyor ki bu sesi hissedemezsiniz bile

• 280X ile aynı sonucu verir mi bilmem ama fikir açısından belirteyim yine de. Bendeki ASUS R9 270X DCUT ve %70 e kadar fan sesini çok fazla duymuyorum. Ondan sonrası sesli çalışıyor. Ama o bile fazla değil. GTX260 ın sesinden sonra bu pek sıkıntı olmuyor
    O videolara kaale alma. Çünkü günlük kullanımda hiçbir zaman fanlar % 100 devirde kullanılmaz. Çoğu kişi otomatik kullanır hatta ve kullandığı kasasının da içindeki hava sirkülasyonu iyiyse, karta binen yük çok artmadığı sürece kartın sesini de duymaz bile. Duysa da az duyar.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    mürsel hocam katılıyorum.
  • quote:

O videolara kaale alma. Çünkü günlük kullanımda hiçbir zaman fanlar % 100 devirde kullanılmaz. Çoğu kişi otomatik kullanır hatta ve kullandığı kasasının da içindeki hava sirkülasyonu iyiyse, karta binen yük çok artmadığı sürece kartın sesini de duymaz bile. Duysa da az duyar.

peki sadece bu sorun sadece asus modelindemi var,yoksa tüm r9 280x ler de var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TECHNOCOP -- 27 Haziran 2014; 12:47:39 >
  • Artifact sorununun en çok Asus 280X DCII Top modellerinde görüldüğünü duymuştum.
    Bios update ile sorunun düzeldiğini yazmışlar bazı yerlerde.
    Tüm bunlara rağmen alıp denemeye değer olduğunu düşünüp almıştım. Mayıs ayından beri kullanıyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı görmedim.
    Ürünü inventus.com.tr den aldım, ürün Boğaziçi Bilgisayar garantili. Belki revize bir bios'la gelmiş olabilir.
    Şu ana kadar denediğim oyunlar BF3, BF4, Crysis 3, Sleeping Dogs, Dota2, Starcraft 2.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Şehir efsanesi...

Her kartta olacak bir durum yok zaten. Önceki kullandığım MSI 280x twin frozer soğutmaya sahipti. Oyunlarda hem serin sessizdi. Şuan da Power Color var 280x turbo duo, o bile sessiz çalışmakta. Isı konusunda kasa içi hava sirkülasyonu şuan için kötü olduğundan dolayı ve memleketten ötürü sıcaklık 76C ler de gezinmekte.
    Msi r6950 tf3 pe oc kullanmis biri olarak soyluyorum; 6970'e modladim ve 950-1450 olarak kullanıyordum. O kadar oyun oynadim 65 dereceyi gectigini gormemistim. Tf serisi guzeldir ama 7970 ve üstü modellerde nasildir bilemiyorum. Forumda su an Sapphire r9 280x vaporx cilginligi var, ama haklilar. Su an vaporx serisi en sorunsuz ve en serin seri diyebiliriz
    Konuda gereken her şey yazılmış...
  • quote:

Bende ikiside mevcut.ikisi arasında pek fark hissetmedim.Yüksek devirde oyundayken ikiside sesli.Bariz hissediliyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.