Şimdi Ara

Asus r9 390x görüntü alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün yurt dışından gelen ekran kartımı pcı express 3.0 yuvasına takıp driverlarını kurdum call of duty modern warfare'a girdim 15 dk oynadıkdan sonra kasa kendini kilitledi. Kapatıp açtıktan sonra ekrana görüntü gelmemeye başladı. Kasa ve ekran kartında inanılmaz derecede sıcaklık vardı ancak yanık vb bir koku yoktu. Kasayı çalıştırdığımda ekran kartının 8 pin üzerindeki ışıklar ve kendi markasının yazdığı ışıklar sorunsuz yanıyor. 3 fandan 2 si 30 saniye çalışıp duruyor 3. Fan çalışmaya devam ediyor. Sorun ne olabilir acil yardımlarınızı bekliyorum. Gecenin köründe kafayı yemek üzereyim. Ge force 9500 gt ekran kartı ile test ettim sorunsuz görüntü aldım slotlardan.

Sistem :
    Corsair 16 gb ram
    High power 750 w psu
    İ7 3770 işlemci
    Gıgabyte ga-z77m-d3h anakart
    1 tb samsung hdd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Leon10Rhyme kullanıcısına yanıt
    psu amper olarak da yeterli gözüküyor eğer bu isehttps://www.technopat.net/sosyal/eklenti/smtjtkx-imgur-jpg.39261/ kablo bağlantılarlınızdan emin olun, bios pilini kullanarak biosu sıfırlayın yine işe yaramzsa görüntü alacak şekilde çalıştırıp anakartın biosunu güncelleyin. bunlar işe yaramazsa garantiye gitmesi gerekebilir.
  • Isı sorunu gibi kasanızın havalandırması iyimi arkada ve üstta egzoz fanlar önde içe hava üfleyen fanlar ve ekran kartı hizasında yan kasa kapağında hava girebilecek delikler varmı?

• Dün başka bir konuda da aynı ekran kartına sahip birinin de fanları dönmüyordu 30 saniye çalışıp duruyordu onun kart 88 dereceye gelince kendi görüp kapatmış.Herhalde sizdede böyle bir sorun oluştu fakat nasıl sorunu cozebileciginiz konusunda bir fikrim yok.Kart belki iyice soğuyunca açılır.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    ekran kartı bozuk olabilir garanyiye geri yollaman gerekir
  • Şimdi tekrardan test edip deneyeceğim kartı. Diğer bir yandanda hiperia arkadaşımın dediklerini uygulayacağım gelişmeleri yazarım mutlaka.

• Kart üzerinden bıos switch yapıp açmayı deneyin.

• Bios switch seçeneği yer almıyor malesef arkadaşlar ürünün arazıla olduğunu nasıl anlayabilirim ?

• Kasada sıcaklık vardı demişsiniz r9 390x gibi güçlü bir kartı uyduruk bir kasaya taktınız gibime geliyor kapak açıkken denedinizmi?

Fanların çalışmaması ekran kartının özelliği 1 tanesi açık kalıp güç ünitelerini soğutuyordur yük altında değilken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 14 Ocak 2016; 19:43:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leon10Rhyme

Bios switch seçeneği yer almıyor malesef arkadaşlar ürünün arazıla olduğunu nasıl anlayabilirim ?

Ekran kartını anakarttan söküp donanımsal olarak(pil jumper) BIOS sıfırlaması yapın tekrar takıp deneyin.

Eğer başka bir pci-exp slotu varsa ona takıp deneyin.
  • Hulux sistem gereksinimlerimi konuda yazdım sende değerlendirirswn sevinirim. Bios sıfırladım ancak çözüm olmadı ekran kartını komşumun kasasında denedik ilk başta ondada görüntü gelmedi ardından power suplynin arkasındaki statik enerjiyi aldık görüntü geldi. Kart çalışıyor ancak komşumjn ssdsi görmemeye başladı biosta bu sefer. Biostan ssdyi tanıtmak zorunda kaldık tekrar. Kendi kasamdaki statik enerjiyi almama rağmen görüntü gelmemekte hala. Birde biosta başlangıç olarak pcı seçeneği seçip kaydettiğimde yeniden otomatik seçeneğe geri dönüyor. Komşuma bendeki bios problemini anlattığımda bi güncelle belki kart biosa bişeyler yapıyordur bilemiyorum dedi. Sizin alternatif çözüm ve görüşlerinizi beklemekteyim hala. Cevap ve ilginiz için teşekkür ederim.

Edit : Kinetik enerjiden kaynaklı bir sorunmuş. Sonunda tekrar eden denemelerimden sonra enerjiyi boşaltıp ekran kartını çalıştırabildim. Ancak kasanın içerisi oyun oynarken inanılmaz ısınıyor buna en yakın zamanda çözüm bulmam lazım gibi görünüyor Sağlam bir işlemci soğutu ve kasa içi fanlar artık şart oldu. Cevaplarınız için tekrardan teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon10Rhyme -- 15 Ocak 2016; 0:28:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.