Şimdi Ara

Asus Rampage Formula`da ısı sensörleri çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Rampage Formula anakart ve E8400 üzerine kurulu bir sistem var. Diğer bileşenler sorunda gereksiz gibi ama gene de yazayım, belki bir alakası vardır.

Asus Rampage Formula
    E8400 (ZEROTherm Nirvana)
    2x2Gb OCZ ReaperX HPC
    MSI 8800GTX
    600W Tagan BZ
    Vista 64Bit
    (tüm anakart sürücüleri yüklü ve güncel.)

Sorun şu; öncelikle anakart işlemciyi tanımadı. Fakat F1 ile devam edip sistem açıldı ve sorunsuz çalışıyordu. Tabi işlemciyi tanımadığı için de ısı sensörlerini göremedi ve fiks 100 derece gösterdi işlemci ısılarını.

Daha sonra işlemci desteği için bios güncellemesi yaptım. En son biosu yükledim ve işlemci desteği sorunsuz geldi. Fakat biosda da, sistem açıldığında da hiçbir şekilde ısı sensörlerini hiçbir uygulama veya programla göremiyorum. Everest fiks 43 derece olarak görüyor ve sabit öylece duruyor. Sistemi zorladığımda da değişmiyor sıcaklıklar. Core Temp ile de görünmüyorlar. O da 33 derecede gösteriyor tüm çekirdekleri. Asus probe yükleyip kontrol etmek istedim, 64bit vista uyumlusunu kurmama rağmen hata verip çalışmadı. AI suite de yükledim, o da hata veriyor.

Hata açıklamaları şöyle:
    PC Probe II nin çalışmayıp verdiği hata şu:
    "Access violation at address 00000000. Read of address 00000000."

Aisuite nin verdiği hata da:
    "EAccessViolation."

Sistem sorunsuz çalışıyor. Mavi ekran veya farklı bir sorunla karşılaşmıyorum. Tek sıkıntı yukarıda anlattıklarım. Bu sorun neden olur? Kartta bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkcası; öyle olsa başka bir yerden de sorun verirdi. Farklı bir bios sürümü deneyeyim diyorum ama bu da gereksiz geliyor. Zira en son bios sürümü, bir öncekilerin updatelerini de içeriyor bildiğim kadarıyla.

Açıkcası sistemin çalışmasına engel bir durum değil ama normal bir durum da değil. Kafayı sıyırmak üzereyim. Kuzey ve Güney köprülerine ait sensörler sorunsuz çalışmakta. İşlemci sensörleri çalışmıyor sadece.

E hadi işlemci sensörleri çalışmıyor bi şekilde diyelim. Peki Probe II ve Aisuite programları neden hata verip çalışmaz? Defalarca kaldırıp yeniden kurdum ama sonuç aynı... Bu programların çalışmamasının biosla alakası olabilirmi diye düşünüyorum, olamaz diyorum kendi kendime...

Son olarak, "ahanda sorun bu" diyebileceğiniz bir başka ayrıntıyıda vereyim ama kanımca bu sorun olmamalı... Sistemde daha önce Asus P5Q vardı. Mobo değişiminden sonra yeni sistem kurmadım. Sadece yeni mobonun sürücülerini yükledim. Bu işlemin ısı sensör veya asus uygulamalarının çalışmamasına neden olacağını sanmıyorum ama yinede işin uzmanlarının yorumlarını duymak istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

• Sorun kısmen de olsa çözüldü. Sorun eski anakartı çıkarıp yeni anakartın takılmasından dolayı oluşan sürücü veya kaynak (pek emin değilim) v.s. çakışmasından kaynaklanıyordu. Zira kapsamlı bir temizlik yapınca; tüm sürücüleri ve kayıt anahtarlarını silip, detaylı bir registry kayıt temizliği yaptıktan sonra düzeldi. Sensörleri okuyabiliyorum artık fakat yine de Asus'a ait AISuite ve PCProbe programları aynı hataları verip çalışmamakta ısrar ediyorlar. Ama eminim ki bir sonraki sıfırdan sistem kurulumunda sorunsuz çalışacaklardır. Temennim bu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.