Şimdi Ara

Asus Rampage III Black Edition Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • özelliklerini okuyunca çok muhteşem bir kart gibi görünüyor,
    anakartla ilgili bilginiz var mı

http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-rampage-iii-black-edition-intelx58-ddr3-lga-1366-anakart/ProductDetails.aspx?productId=bd101078&categoryId=152

• X58 çipset alınmaz bu saatten sonra...

1.100 TL'ye X4 cpu ve HD6850'li kasa toplanıyor...

O anakartı alınca pc uçmuyor ya da size yemek filan pişirmiyor, 5ghz olan cpu'yu 10ghz yapmıyor yani tek başına o kadar parayı o ürüne vermek israftır tek kelime ile.

Bütçe yüksek ise, ya da performanslı sistem kurmayı düşünüyorsan;

Intel Core i7 2600K soket 1155 cpu
    Asus P8P67 Deluxe (B3 rev.)
    G.SKILL RipjawsX DDR3 1600Mhz CL8 8GB (2x4GB) 1.5v

Tabanlı sistem çok daha iyi olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 3 Haziran 2011; 12:40:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colonel GUILE

X58 çipset alınmaz bu saatten sonra...

1.100 TL'ye X4 cpu ve HD6850'li kasa toplanıyor...

O anakartı alınca pc uçmuyor ya da size yemek filan pişirmiyor, 5ghz olan cpu'yu 10ghz yapmıyor yani tek başına o kadar parayı o ürüne vermek israftır tek kelime ile.

Bütçe yüksek ise, ya da performanslı sistem kurmayı düşünüyorsan;

Intel Core i7 2600K soket 1155 cpu
    Asus P8P67 Deluxe (B3 rev.)
    G.SKILL RipjawsX DDR3 1600Mhz CL8 8GB (2x4GB) 1.5v

Tabanlı sistem çok daha iyi olur...

öyle bir cevap gelmiş ki diyecek bir şey bulamadım

eğer overclock rekoru falan denemeyeceksen ya da workstation kurmuyorsan (ki eskidi biraz rampage III workstation için de alınmaz bu saatten sonra bir iki ay beklenir daha iyi bir şey alınır) tamamen israf...

• selamlar.

ben de pc toplamaya giriştikten sonra anakart için asus rampage III black edition 'a karar kılmıştım. anakart seçimindeki kriterlerim;

1- ileri görüşlü ve bir sonraki nesil bileşenlere de (en azından bazılarına) destek sağlaması ( halk ağızıyla "sağlam baba bi ana kart alayım ki temel sağlam olsun" :D Yani paramı hem bu gün, hem de gelecek için yatırıyorum mantığındayım. )
    2- ram slotu ve hız+kapasite desteği ( bu anakartın 48gb ram'a kadar desteği olduğunu öğrendiğimde tav olmuştum :D

içeriğindeki diğer özellikler de araştırdıkça ve karşılaştırmalar yaptıkça beni daha çok çekti. şimdi burada okuyorum ki , bu kartı almaya israf demişsiniz. o yüzden bi an durup düşündüm ve bu konuyu biraz daha açıp, bana da yardımcı olmanızı rica ediyorum.

bu anakart ile beraber düşündüğüm sistem bileşenleri;

KASA: coolmaster cosmos 1000
    İŞLEMCİ: core i7 2600k
    BELLEK: (BU KİTTEN 2 ADET ALMAYI DÜŞÜNDÜM YANİ TOTALDE 16GB) CORSAIR 8GB (2*4GB) XMS3 2000MHz CL9 Dual Kit Ram ( yine de ram konusunda kesin kararımı vermedim. önerebilirsiniz)
    EKRAN KARTI: ZOTACGTX470 AMP GDDR5 1280MB 320Bit Nvidia DX11
    HDD: WD3.5" 3TB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache
    OPTİK SÜRÜCÜ: LGBH10LS30 10X SUPER MULTI BLUE LIGHTSCRIBE BLU-RAY / DVD / CD YAZICI
    PSU: olabildiğince sessiz ve kaliteli bir psu düşünüyorum. henüz marka ve model seçmedim. önerebilirsiniz

tam bi oyun manyağıyım diyebilirim fakat bu pc yi, müzik kayıtları amaçlı topluyorum. 50 kanal full plug-in li bir proje açsam da gam yemeyecek bir sistem toplamaya karar verdim biraz da sinirlenip kökünden çözeyim dedim :D

sizce düşündüğüm sistem nasıl?

• bu sisteme bu anakat hiç bir ekstra performans sağlamaz, gereksiz yatırım olur.
    ekran kartı hiç olmamış, bu saatten sonra GTX470 AMP almak anlamsız.
    HDD aynı şekilde, performans sistem kurup ona yavaş bir standart HDD almak ferrari'ye serçe lastiği takmak gibi birşey.

yukarda arkadaşın belirttiği gibi Asus P8P67 Deluxe (B3 rev.) fazlasıyla yeter.
    ekran kartı ya AMD 6950, GTX560 Tİ ya da GTX570 olmalı.
    HDD olarak da bu sisteme 120GB ve ya 240GB SSD yakışır ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 18 Eylül 2011; 10:04:34 >
  • cevap için çok teşekkürler sahafiec. şöyle söyleyeyim, tahlilleriniz çok yerinde ve katılıyorum fakat 80GB ssd bile alacak bütçem mevcut değil malesef.

bütçe dengelerimi şu mentaliteye göre kurdum;

1-) en az 1TB depolama alanına ihtiyacım olduğundan, 250gb SSD işimi görmüyor. performans ve fiyat ayrı bi konu.

2-) ssd nin ve ekran kartının vereceği performanstan ziyade, işlemci ve ram'in vereceği performans benim işim için önemli ("müzik" mixing & recording).

aslında 5.500TL bir bütçem olsa bunları konuşuyor olmazdık açıkçası. 2TB HDD VE 256GB SSD bi de 700TL den ucuz olmayan güzel bir ekran kartı modeli tercih ederdim fakat bütçe 4000TL civarı.

mümkün olduğunca sessiz çalışan bir sistem olması da şart! çünkü kasa aynı odada olacağı için, sesin enstruman/vokal kayıtlarına etkisi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moonwalk2 -- 18 Eylül 2011; 14:45:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.