Şimdi Ara

ASUS ROG G550JK Kullanıcıları Klubü (Sorular & Cevaplar) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.485
Cevap
24
Favori
76.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar daha g550jk yi alamadim ama canta alicam. Ebrar da asus matte adli bir canta gordum sizce nasil ? Birde ankarada toplu alicak arkadaslar varsa ben vatanla konusurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrLacrymosa kullanıcısına yanıt
    Bu ürün şu an sadece Vatan da satılıyor. Ülkemiz de satan başka mağaza veya internet sitesi görmedim ve duymadım. Zaten bu sebeple de fiyat biraz yüksek.
  • MrLacrymosa kullanıcısına yanıt
    66.70 tl yi anlamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skuralay

66.70 tl yi anlamadım ?

Vatana akıl sır ermiyor utanmasalar "size özel %20 indirim " yazacaklar o nasıl bi indirim anlayışı . Bakkal Mehmet Amca daha insaflı bunlardan :))

Dolar düşüyor fiyat dalga geçer gibi 50-60 lira oynuyorlar :-/

Yap şunu 3300-3400 anlarım indirim derim iskonto derim de 60 Tl nedir ya !!?
    #Vata Bilgisayar

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Bu ürün şu an sadece Vatan da satılıyor. Ülkemiz de satan başka mağaza veya internet sitesi görmedim ve duymadım. Zaten bu sebeple de fiyat biraz yüksek.

Ewet çıkarcılık'da son nokta :-/

Dolar düşüyor bunlar milleti parmağında oynatıyor . Ama sabretmek gerek ve bekleyeceğim .

• Beyler biraz sabırlı olun aceleci olmayn 1 ay içinde eylül ortasına kadar teknosa vs teknomarketlere gelir. Hepsiburada, pcdepo falan geldimide fiyatı söke söke düşürür Vatan. Şu an tekelcilik yapıyorlar aynı iPhone ilk çıktığında 3.900 e satan siteler gibi, resmi olarak her siteye gelince fiyat paşa paşa 2.900 e düşüyor. Bu taktiği yemeyin beyler parnız yoksa. 3.400 e satılır bu alet en fazla.
  • Arkadaşlar,

G550 ile n550jk serileri arasında herhangi bir donanım ya da malzeme farkı yok, sadece görsel olarak farklı çizgiye sahipler. Ge60 gibi muadil olan ürünlere rekabet için ortaya atılmış da denilebilir. Özellik yönünden bakıldığı zaman fiyatının muadillerine nazaran abartı bir seviyede olduğu da aşikar. Tabii donanım konusunda doyurucu bir içeriğe de sahip olduğu söylenemez. En azından işlemci numarası ya da ekran birimi bir tık yukarıda olabilirdi, sadece rog basıp siyah metalle tasarlanıp gamer havası verilmeye çalışılmış. İkinci bir ssd ya da msata ssd yuvası da kullanılmamış. Cihazdaki mevcut 850m de ddr3 versiyonu ne yazık ki. Ürünü kötülemek gibi bir amacım yok, lakin 3600-700 gibi seviyelerde tercih edilecek düzeyde bir cihaz olduğunu söylemek de biraz mantıksız olur.
  • Hocam bir inceleme yapsanız da bizim de içimiz rahat etse aklımızda soru işaretleri kalmasa ne fotoğraf var ne video laptop sahibi arkadaşlara duyurulur
  • G550 de ekran Paneli farklı. IPS paneli. IPS panel çok mu önemli dersen evet çok önemli. Sadece oyun oynayıp, film izlemiyor aynı zamanda grafik ve fotoğraf işleme işi de yapacaksan IPS panel çok önemli.

Örneğin ben fotoğraf olayı ile çok ilgileniyorum. Fotoğraf çıktısı aldığında çıktı ile ekranda gördüğün renkler arasında azda olsa önemli farklar olur. Çekilen bir fotoğrafın yada işlem görmüş bir fotoğrafın esas renkleri de çıktı olarak aldığında karşına çıkar. Ekranlar ise renk konusunda bizi yanıltırlar. Ne kadar başarılı olsalar bile doğal yani gerçek renkleri ekran bize göstermez. Bu sebeple de istediğimiz rengi çıktıdan elde edebilmek için uğraşmak gerekir.

Bizleri bu zahmetten kurtarmak için ise günümüz devreye en yeni ekran teknolojilerinden biri olan IPS panel giriyor. IPS panel olan ekranlar normal ekran dan daha fazla renk tonlamasına sahipler. En fazla doğal renklere sahip ekran teknolojilerinden biri. Bir ekranda görünebilecek en fazla doğal rengi gösterdiği için ekranda gördüğümüz bir fotoğrafı yazıcıdan çıktı olarak aldığımızda çıktıda gördüğümüz renk ile ekranda gördüğümüz renk arasında neredeyse fark olmamakta.

Zaten bu sebeple günümüz de grafikle ve fotoğrafçılıkla uğraşanlar bu tür ekranları tercih ediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Beyler biraz sabırlı olun aceleci olmayn 1 ay içinde eylül ortasına kadar teknosa vs teknomarketlere gelir. Hepsiburada, pcdepo falan geldimide fiyatı söke söke düşürür Vatan. Şu an tekelcilik yapıyorlar aynı iPhone ilk çıktığında 3.900 e satan siteler gibi, resmi olarak her siteye gelince fiyat paşa paşa 2.900 e düşüyor. Bu taktiği yemeyin beyler parnız yoksa. 3.400 e satılır bu alet en fazla.

Bu arada bende bunu düşünüyorum ama bugün Lenovo Y50 gördüm Ekran kartı üst model ve dah uygun !

quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

Arkadaşlar,

G550 ile n550jk serileri arasında herhangi bir donanım ya da malzeme farkı yok, sadece görsel olarak farklı çizgiye sahipler. Ge60 gibi muadil olan ürünlere rekabet için ortaya atılmış da denilebilir. Özellik yönünden bakıldığı zaman fiyatının muadillerine nazaran abartı bir seviyede olduğu da aşikar. Tabii donanım konusunda doyurucu bir içeriğe de sahip olduğu söylenemez. En azından işlemci numarası ya da ekran birimi bir tık yukarıda olabilirdi, sadece rog basıp siyah metalle tasarlanıp gamer havası verilmeye çalışılmış. İkinci bir ssd ya da msata ssd yuvası da kullanılmamış. Cihazdaki mevcut 850m de ddr3 versiyonu ne yazık ki. Ürünü kötülemek gibi bir amacım yok, lakin 3600-700 gibi seviyelerde tercih edilecek düzeyde bir cihaz olduğunu söylemek de biraz mantıksız olur.

ewet donanım konusunda Lenovo'nun yeni Y50 Dizüstü'sü daha üstüm ve uygun fiyatta .
    bence bunu tekrar düşünmeli :/ ve lenovo Y50'ye biraz daha yoğunlaşmalı...
    quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Beyler biraz sabırlı olun aceleci olmayn 1 ay içinde eylül ortasına kadar teknosa vs teknomarketlere gelir. Hepsiburada, pcdepo falan geldimide fiyatı söke söke düşürür Vatan. Şu an tekelcilik yapıyorlar aynı iPhone ilk çıktığında 3.900 e satan siteler gibi, resmi olarak her siteye gelince fiyat paşa paşa 2.900 e düşüyor. Bu taktiği yemeyin beyler parnız yoksa. 3.400 e satılır bu alet en fazla.

Bu arada bende bunu düşünüyorum ama bugün Lenovo Y50 gördüm Ekran kartı üst model ve dah uygun !

quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

Arkadaşlar,

ewet donanım konusunda Lenovo'nun yeni Y50 Dizüstü'sü daha üstüm ve uygun fiyatta .
    bence bunu tekrar düşünmeli :/ ve lenovo Y50'ye biraz daha yoğunlaşmalı...

• Arkadaslar bu notebook baska yerde satilacagina emin miyiz. Ebrari ve pcepoyu telden aradim. Boyle bir pc nin eylul ayinin sonunda gelicek listede olmadigini soylediler. Vatanla ozel bir anlasma yapmis olabilir asus. Mesela n750jk ve n550jv nin 12gb modeli magazasi olan perakendecilerden sadece vatanda satiliyordu. Bu notebookda bu tip olabilir. Ayrica stoklarida rahatca eritmisler. Ankarada her magazada en fazla 5-6 tane kalmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: tobreakuaro

Arkadaslar bu notebook baska yerde satilacagina emin miyiz. Ebrari ve pcepoyu telden aradim. Boyle bir pc nin eylul ayinin sonunda gelicek listede olmadigini soylediler. Vatanla ozel bir anlasma yapmis olabilir asus. Mesela n750jk ve n550jv nin 12gb modeli magazasi olan perakendecilerden sadece vatanda satiliyordu. Bu notebookda bu tip olabilir. Ayrica stoklarida rahatca eritmisler. Ankarada her magazada en fazla 5-6 tane kalmis.

Bende şüphelenmeye başladım bu durumdan ben yaklaşık 20 25 gün sonra almayı düşünüyorum dolardan biraz daha düşer fiyat diğer mağazalara gelince,3300 civarı alırım diye düşünüyordum ama..

• Hocam bunu dün fark ettim bir sorunmudur bilemiyorum ama BF4 e girdim klavyenin oraya kulagımı yaklaştırdım zzz diye hafif bir ses geliyor fanlar hızlanınca oluyor bu çünkü boştayken öyle bir ses yok.Herhangi bi sorun olabilirmi fanlarda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackxxS

Hocam bunu dün fark ettim bir sorunmudur bilemiyorum ama BF4 e girdim klavyenin oraya kulagımı yaklaştırdım zzz diye hafif bir ses geliyor fanlar hızlanınca oluyor bu çünkü boştayken öyle bir ses yok.Herhangi bi sorun olabilirmi fanlarda?

Anlamanın 2 yolu var :

1) bekleyip diğer kullanıcılarda olup olmayacağına bakmak

2) 20 günü gözden çıkarıp servise yollamak

• quote:

Orijinalden alıntı: MrLacrymosa

quote:

Orijinalden alıntı: BlackxxS

Hocam bunu dün fark ettim bir sorunmudur bilemiyorum ama BF4 e girdim klavyenin oraya kulagımı yaklaştırdım zzz diye hafif bir ses geliyor fanlar hızlanınca oluyor bu çünkü boştayken öyle bir ses yok.Herhangi bi sorun olabilirmi fanlarda?

Anlamanın 2 yolu var :

1) bekleyip diğer kullanıcılarda olup olmayacağına bakmak

2) 20 günü gözden çıkarıp servise yollamak

daha cihazı alalı 3 hafta felan oldu bide 20 gün servisemi yollayayım ama bişey oldugunu zannetmiyorum harddisk sesi var ya onun gibi çıkıyo duyulmuyo hatta kulagımı dayayınca hafif duyuyorum. Birde run GPU fan on full speed yapıyorum hiç ses gelmiyor zzz sesi felan gelmiyor anlamadım valla fanda problem olsa full yapınca sesi verirdi diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackxxS -- 14 Ağustos 2014; 13:40:41 >

• Kulağını yaklaştırınca o sesi duyuyorsan bence önemli bir mevzu değil. Eminim aynı şekilde kulağı yaklaştırınca diğer tüm laptoplar da öyle bir ses duyulur diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar ürün çok hoşuma gitti diğer mağazalara geldiğinde fiyat düşsün almayı düşünüyorum. Dün vatan bilgisayarda ürüne bakma fırsatım oldu. Fakat yaptığım incelemede mousepadde bir sorun olduğunu gözlemledim. Tıklama problemi var çift tıklamalarda çoğu zaman algılamıyor. Yetkililere söyledim onlarda durumu farketti, nedenini sorduğumda teşhir ürünü olduğu için olabileceğini söylediler. Kullanan arkadaşlardan bu konuda bilgi alabilirmiyim? Zaten ekstra oyun için klavye ve mouse alacağım ama yinede böyle bi durum karşısında kafamda soru işaretleri olmadı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhDamaqeSw -- 14 Ağustos 2014; 22:53:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhDamaqeSw

Arkadaşlar ürün çok hoşuma gitti diğer mağazalara geldiğinde fiyat düşsün almayı düşünüyorum. Dün vatan bilgisayarda ürüne bakma fırsatım oldu. Fakat yaptığım incelemede mousepadde bir sorun olduğunu gözlemledim. Tıklama problemi var çift tıklamalarda çoğu zaman algılamıyor. Yetkililere söyledim onlarda durumu farketti, nedenini sorduğumda teşhir ürünü olduğu için olabileceğini söylediler. Kullanan arkadaşlardan bu konuda bilgi alabilirmiyim? Zaten ekstra oyun için klavye ve mouse alacağım ama yinede böyle bi durum karşısında kafamda soru işaretleri olmadı değil.

aynen dostum benden fark ettim maus pad çift tıklamada sorunlu , ayrıca o ekran kartına o parayı şu an vermem . vermek mantıklıda değil açıkcası almış olanları tenzih ederim artık almışsınız da ne bileyim yarın G551JK der GTX860m bırakırlar 200 tl fark koyarlar onamı yanarsın fiyatına mı. Şu an Lenovo IdeaPad Y50 inceliyorum .
    Oyun için GTX860m var bu cihazda, Pad çok kullanışlı bu kez lenovo anlaşılan Y510P deki hataları düzeltmiş.
    Oyunlarda gayet başarılı sonuçları var. Tasarımıda bundan geri kalır değil . tabi Lenovo denilince bayağı bi şans lazım :) buda bi gerçek .

incelemelere dolar düşmesine ve genel oalrak her mağazaya gelmesini beklemeye dewam bence aceleye gerek yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MrLacrymosa

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhDamaqeSw

Arkadaşlar ürün çok hoşuma gitti diğer mağazalara geldiğinde fiyat düşsün almayı düşünüyorum. Dün vatan bilgisayarda ürüne bakma fırsatım oldu. Fakat yaptığım incelemede mousepadde bir sorun olduğunu gözlemledim. Tıklama problemi var çift tıklamalarda çoğu zaman algılamıyor. Yetkililere söyledim onlarda durumu farketti, nedenini sorduğumda teşhir ürünü olduğu için olabileceğini söylediler. Kullanan arkadaşlardan bu konuda bilgi alabilirmiyim? Zaten ekstra oyun için klavye ve mouse alacağım ama yinede böyle bi durum karşısında kafamda soru işaretleri olmadı değil.

aynen dostum benden fark ettim maus pad çift tıklamada sorunlu , ayrıca o ekran kartına o parayı şu an vermem . vermek mantıklıda değil açıkcası almış olanları tenzih ederim artık almışsınız da ne bileyim yarın G551JK der GTX860m bırakırlar 200 tl fark koyarlar onamı yanarsın fiyatına mı. Şu an Lenovo IdeaPad Y50 inceliyorum .
    Oyun için GTX860m var bu cihazda, Pad çok kullanışlı bu kez lenovo anlaşılan Y510P deki hataları düzeltmiş.
    Oyunlarda gayet başarılı sonuçları var. Tasarımıda bundan geri kalır değil . tabi Lenovo denilince bayağı bi şans lazım :) buda bi gerçek .

incelemelere dolar düşmesine ve genel oalrak her mağazaya gelmesini beklemeye dewam bence aceleye gerek yok :)

Aynı teşhir ürününe bakmış olabilirmiyiz ben Denizlideki şubeye baktım ;) Bu arada Gtx860M ile 850M arasında 3-5 fps değer haricinde pek bi fark olduğunu sanmıyorum. Araştırdıkça her geçen gün yeni cezbedici modeller çıkıyor. Yeterince bekledim bu üründe karar kıldım, kullanan arkadaşlardan olumlu yorumlar olursa fiyat düştüğünde alırım büyük ihtimalle.

• HiqhDamaqeSw kullanıcısına yanıt
    İki ekran kartı arasında ciddi performans farkı var. Birkaç oyunda 5 fps olabilir ancak çoğu oyunda daha fazla. Örnek aşağıda. 850 giriş seviyesi 860 ise ortalama oyuncu notebooklarında bulunuyor. Bellekleri bile farklı.

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-860M-vs-GeForce-GTX-850M

BioShock Infinite
    1920 x 1080 - Ultra preset + DX11 (DDOF)
    GeForce GTX 860M 42.5 fps
    GeForce GTX 850M 28.4 fps
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.