Şimdi Ara

ASUS ROG G752VS OC Edition

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2500$'a bu cihazı almayı düşünüyorum.Sizce almışken bu ürünmü yoksa 5300 Tl'ye ASUS ROG GL502VS-DB71 modelini mi alsam.arasında 1500 TL fark var ama almışken en iyisi olsun isterim uzun süre gitsin.

https://www.amazon.com/gp/product/B01K1JW5DY/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

• Bence şu aşağıdaki modeli al, 2500 dolarlık olanla aynı sayılır, işlemciler arasında performans farkı yok denecek kadar az, 32 yerine 16gb ram var, 16 da uzun süre yeterli olur zaten, 256 gb ssd yok bir de, arada 500 dolar fark var bence değmez, ssd yi siz alır takarsınız sonradan

https://www.amazon.com/Asus-G752VS-G-Sync-Gaming-Windows/dp/B01KB0W57O/ref=sr_1_13?s=pc&ie=UTF8&qid=1474115107&sr=1-13&keywords=gtx+1070+laptop

• quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

Bence şu aşağıdaki modeli al, 2500 dolarlık olanla aynı sayılır, işlemciler arasında performans farkı yok denecek kadar az, 32 yerine 16gb ram var, 16 da uzun süre yeterli olur zaten, 256 gb ssd yok bir de, arada 500 dolar fark var bence değmez, ssd yi siz alır takarsınız sonradan

https://www.amazon.com/Asus-G752VS-G-Sync-Gaming-Windows/dp/B01KB0W57O/ref=sr_1_13?s=pc&ie=UTF8&qid=1474115107&sr=1-13&keywords=gtx+1070+laptop

Bunu yeni gördüm hocam teşekkürler.Peki sizce MSI VR Ready GT72VR Dominator Pro-015 bu model mi yoksa sizin gönderdiğiniz Asus cihaz mı?Msi garantisi Tr'de 1 yıl geçiyor diye duydum Asus geçer mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ysn61 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de g752vt kullaniyorum, ayni kasanin 970m modeli olani. Almadan once cok arastirdim asusun bu kasasi 20-25 bin tl lik extreme modeller haric paranin alabilecegi en iyi kasa. Yurtdisinda butun inceleme siteleri de aynisini soyluyor. Msi da oyunda bariz fan sesi var. Bu asusun oyunda dahi oldukca dusuk seviyede ses cikariyor hatta nerdeyse sesi cikmiyo, zaten normal kullanimda sifir ses sifir sicaklik. Suan disardayim eve gecince detayli yazarim ama asusun bu kasasi secenekler dahilindeyse digerlerini dusunme bile derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysn61 kullanıcısına yanıt
    Hocam asusun garantisi de türkiyede geçerli, telefonla arayıp seri numarasından teyit ettirmiştim, ben aldığım zaman msi ın garantisi burda geçmiyordu, değişmiş demekki
  • quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

Hocam ben de g752vt kullaniyorum, ayni kasanin 970m modeli olani. Almadan once cok arastirdim asusun bu kasasi 20-25 bin tl lik extreme modeller haric paranin alabilecegi en iyi kasa. Yurtdisinda butun inceleme siteleri de aynisini soyluyor. Msi da oyunda bariz fan sesi var. Bu asusun oyunda dahi oldukca dusuk seviyede ses cikariyor hatta nerdeyse sesi cikmiyo, zaten normal kullanimda sifir ses sifir sicaklik. Suan disardayim eve gecince detayli yazarim ama asusun bu kasasi secenekler dahilindeyse digerlerini dusunme bile derim

Hocam beklemeye karar verdim dahada ucuzlar gibi
  • Asus g752vs bulamadım hiç bir yerde. Bir de bu modelin ekranı kaç hz bilen var mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Captain Sword C kullanıcısına yanıt
    Bugün hepsiburadada 7600tl'ye satılıyor 1070 ekranl kartlı olarak.

• Asus G752VS-GC165T modelini aldım. Alana kadar iyiydi ama aldıktan sonra aklıma geldi bu laptopun ekran kartı yükseltilebilir mi Msi gibi? Mxm mıdır yoksa entegre miidir anakarta? Bilgisi olan varsa yazabilir mi?

• Bende yaklaşık 2 ay kadar önce G752VS-GC006TC aldım gayet memnunum. Ekran yenileme hızı 75hz, g-ysnc ile tüm oyunlarda sabit 75 fpsde oynatıyor. Soğutması iyi gibi; herşey en yüksekte ortalama 50 fps 2-3 saat gta 5 ile cpu 80 derece civarı gpu ise 85-90 derecelere geliyor. Bazı detaylardan da bahsedeyim. Cpu-z den öğrendiğim kadarıyla 4 adet ram slotu var ancak bunlardan sadece 1 inde tek 16gb 2400mhz samsung ram mevcut. Asusun siteside 64gb'a kadar ram yükseltebilirsiniz yazıyor. Bunların dışında arka ambiyans aydınlatmaları çok hoş, klavyesi falan o taraflar cpu, gpu 80-90 derece olsada gayet rahat kullanılabiliyor.
    Gelelim kötü taraflarına

1- Yapamadığım bir realtek ses yöneticisi bilmem ne sorunu açıklayayım;
    Bilgisayar açılıyor kullanıyorsunuz masaüstünde ses seda yok sessiz sessiz çalışıyor falan bişey yok 1-2 dk geçiyor internete bağlanıyorsunuz ve oda ne fanlar birden kontağı çevirilmiş gibi çalışmaya başlıyor görev yöneticisini açıyorsunuz realtek %40 cpu kullanıyor. Hemen görevi sonlandır diyorsunuz fanlar yavaşlıyor duruyor pc soğuyor ancak pc'de hiçbir değişme yok realteği kapatmamıza rağmen seste falan hiçbir şeyde bir sorun yok gayet iyi. İşte bunu bilgisayarınızı her açışınızda aynısı oluyor. Gerek realteğin sitesinden sildim geri yükledim gerek asus'un bu pc'ye özel realtek ses şeyini sildim yükledim ancak hiçbir değişme olmadı her defasında aynısı oluyor.

Çözdüğüm sorunlar:

1- Klavye ışığının yanmaması:
    Sağ altta yukarı ok işaretinden asus live updateden update yaptım ve düzeldi.

2- Asus rog center'e girdiğinizde cpu, gpu kullanımı vs. Bilgileri veren kısım çalışmıyor hepsini 0 veya kapalı gibi gösteriyor:
    İntel extreme tuning uygulaması görev yöneticisden arkaplanda çalışanlardan kapattığınızda böyle oluyor. Onun hep çalışması lazım arka plandan.

3- Hoparlörden az ses gelmesi:
    Pc'i ilk hoparlörden bir şey açtığınızda sesi 100 de yapsanız az geldiğini fark edeceksiniz yine sağ alttaki yukarı oka basıp ordan sonic studio yu açın orda movie, gaming diye profiller var ordan seçseniz bile sesin ekosu yankısı falan değişecektir ses yine az gelecektir. Orada ekolayzır default'un yanında 3 tane ok gibi ayar tuşu var ona tıkladıktan sonra çizgileri ortadan azcık yukarı çekin hoparlörden çok daha fazla ses geldiğini duyacaksınız böyle yapınca ses 100 de bayağı ses geliyor baş ağrıtacak kadar neredeyse.

Bende ekran kartı yükseltilebilirmi diye merak ediyorum malum nvidia artık masaüstüyle aynı çipte falan ekran kartı yapıyor, ufak değişiklikler var tabii ama mesela yeni gtx1170 çıktı diyelim onun leptop için olanını alıp takabilirmiyiz?

• Selam ben de g752vs-gc006tc modelinden aldım. Ilk açılışta pembe ekrana çizgili bir anlık ekran geliyor. Rog forumda aynı şikayetten makineyi 4-5 kere değiştirenler var ama yine oluyor diyorlar. Demek ki hepsinde var. Ses yükseltmeyi deneyeceğim. Intel wifi beni sinir ettiydi ama intelden sürücü indirip güncelleyince düzeldi gibi. Ileride ekran kartı malesef değişmiyor ama thunderbolt porta takılan gpu kutularından ileride bağlanılabilir. 165t modelinden bulamayınca bunu aldim ama bluray yok yerine 75hz ekran var 165t de bluray var ama 60hz ekran. Arada başka 900tl fiyat farkettirecek ne var çözemedim. Sanırım kur farkı olunca model numarasını değiştirip gazlıyorlar.

• Laptop'a birşeyler oldu ve ekranı 4k 75Hz olarak açılabiliyor artık. Nasıl olduğunu daha çözemedim ,1080p de ki kadar net değil ama açılıyor. Oyunlarda 3840X2160 çözünürlük seçimini görünce uyandım :)

Bu ara doom oynuyorum ultra nın yanına bir kaç ayar nightmare oluyor artık ne varsa açıyorum. 4k da nightmare dahil her şey ultra 60 fps oynatıyor. Neden 60 çözemedim. 1080p de 75 fix zaten gsync den dolayı.
  • Bende de asus g752vl 965m modeli var, Euro truck simulator 2 de ani fps kayiplari yasiyorum. 60-70 fps oynarken birden 30-40 fps ye iniyor ve o sirada takilma meydana geliyor tekrar 60-70 fps ye geri donuyor. Nedendir acaba..

• Occt programını kurup bir stres testi yapın , termal throttle a giriyor olabilir. Asus bazı modellerde anakarttaki parçaları korumak için aşırı yüklenilen durumlarda prochot komutuyla frenleme yaptırıyor. Bu yüzden misal ben Asus g74sx bilgisayarımda bunu önlemek için modlu bios kullanıyorum.

Güç ayarlarından yüksek performans modu yerine dengeli ya da entertaintment (power gear hybrid yükluyse) modunda bir deneyin. İşlemci çok ısınıyorsa undervolt yaparak deneyin. Olmadı performans ayarlarından en yüksek işlemci durumunu %99 a getirip ayarlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordSkeletor -- 3 Ocak 2017; 14:55:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.