Laptop özelliklerine göre gayet iyi bir fiyata sahip (yada bana öyle geliyor çok teknik detay bilgim yok). Şimdi aklımda ki soru şu; son zamanlarda Tn ve Ips ekran farkını hatta ve hatta bu ekranların varlığından yeni haberdar oldum ( oha der gibisiniz neyse geç olsun güç olmasın). Ips de gerçekten çok iyi bir görüntü kalitesi var o yüzden TN panellerden soğudum. Şimdi bu laptop da hangi panel kullanılmış hala öğrenemedim ama tahminimce TN falan ama umarım değildir bilen, kullanan bilgilendirsin ama bunun yanında 17'3 inç olması da çok çok iyi benim için. Çizim falan yapıyorum 15' küçük kalıyor.Ayrıca haliyle oyun amacım da var.Yani demek istediğim şu ki Gtx 1060 ve ötesini alamam malesef ve masaüstü içinde müsait değilim.(dizüstü 1050 ye eşek yükü ile para verip masaüstü 1080 alamamak çok koyuyor harbiden). Hem çizim yapabileceğim, dizi/film ses ve görüntü bakımdan üst seviye de izleme ve güncel oyunlarda bu laptop un bana vericeği performans kalitesi nasıldır? (Darksouls, Warhammer vb birkaç sistem gereksinimi yüksek olan oyunları oynamak istiyorum) Linkte burdadır buyrun .Saolun şimdiden;https://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-rog-gl753ve-is74-gaming-notebook-fiyati,252265.html
Eylül ayından beri Asus Rog GL753 kullanıyorum ve Paneli IPS dir. Ancak bu modelin değişik türevleri var bu sebeple panel farkı olabilir.
İlki bende ki IPS Panelli model ikincisi senin linkini paylaştığın model
Asus ROG GL753VD-GC024T
Asus ROG GL753VE-IS74
Senin almak istediğinde panel ne bilgi verilmemiş. Netten baktım 1-2 yere orada da bilgi göremedim.
quote:
Orijinalden alıntı: Noctivagant
Eylül ayından beri Asus Rog GL753 kullanıyorum ve Paneli IPS dir. Ancak bu modelin değişik türevleri var bu sebeple panel farkı olabilir.
İlki bende ki IPS Panelli model ikincisi senin linkini paylaştığın model
Asus ROG GL753VD-GC024T
Asus ROG GL753VE-IS74
Senin almak istediğinde panel ne bilgi verilmemiş. Netten baktım 1-2 yere orada da bilgi göremedim.
Biraz bahsedebilir misin? Ürün tek fanlı, soğutma açısından yeterli olabiliyor mu? Yüksek oyunlarda tek fanlı soğutmanın başarılı olamayacağını düşündüğüm için mesafeliyim bu ürüne.
Ebay da aynı cihazdan satılıyor orda display şu şekilde tanımlanmış ' 17.3" 1920 x 1080 Anti-Glare Display ' kendi sitesinde ise wide-view, matte, FHD panel olarak yazmışlar.Dediğin gibi farklı modelleri mevcut ama benim söylediğim modelde piyasaya da çok yok biraz garip bir durum.
Dragonite737
kullanıcısına yanıt
Turbo fan desteği var. Ben genel de %50 ile %70 arasında çalıştırıyorum ve oyunlar sırasında sıcaklık ortalama 60-70 derece arasında oluyor. Hatta bazı oyunlar sırasında ortalama 60 derecelere iniyor. Yani fan yeterli. Oyun oynarken dizüstü bilgisayar için bunlar ideal dereceler. Hiç bir dizüstünün 60 derecenin altında olması zaten mümkün değil.
Çift fanlı dizüstüler bile zaten bu dereceleri görüyor diye biliyorum. Fanı otomatikte bırakırsam ise oyunlarda ısı biraz yüksek oluyor. Yalnız bir oyun serisi var ki o seriyi oynarken fanı otomatikte bırakıyorum yani hiç ayarlara dokunmuyorum.
Wolfenstein serisi piyasada ki tüm oyunlar içerisinde en az ısınmaya yol açan seri. Wolfenstein I ve Wolfenstein II: The New Colossus oynadım. İkisinde de fana hiç ayar yapmadım çok nadiren 80 dereceleri görmesine rağmen genelde 65-70 derece ısındı ekran kartı. Hatta 54-58 derecelere düştüğü oldu.
Fan tek ama çift fanlı dizüstülerde olan fanlar dan biraz daha büyük. Aynı fan dan iki adet olsaydı tabi daha iyi olurdu ama o zamanda optik sürücü olmazdı. Ben genelde menmunum. Kasa metal olduğundan ısındığı kısımda ısığı hissediyorsunuz onu biraz kötü ama metal kasalı her bilgisayarda olan bir sorun o.
Noctivagant
kullanıcısına yanıt
Rog uygulamasından fan hızını maksimum kaç rpm yapabiliyorsun? Bir de hiç zorlayıcı bir oyunu very high veya ultra ayarlarda denedin mi?
Dragonite737
kullanıcısına yanıt
RPM şeklinde değil % (yüzde olarak ayarlayabiliyorsun). %100 çıkarabilirsin ama hiç gerekmedi. Ben oyunları genelde en üst ayarla açıyorum. En son çıkan oyunlardan Wolfenstein II: The New Colossus oynuyorum bu aralar ve Fan hızına hiç dokunmadım. Otomatikte bıraktım. %0 da bırakırsan otomatik oluyor zaten. Bu oyun sırasında zaman zaman ekran kartı sıcaklığı 80-82 derecelere çıksa bile genelde 75 ve altı oluyor. Otomatik fan ayarında gayet iyi değerler. Oyunu da baya üst ayarlarda açıyorum. Hatta dün bazı ayarları über ayarına aldım. Über dediğim ultra ayarında üstü ve değerler pek değişmedi. Hatta gariptir daha önce 60 fps aldığım bazı yerlerde fps daha da yükseldi. Düşer diye tahmin ederken.
Ha şu var Wolfenstein II: The New Colossus oyunu örnek vermek ne kadar doğru o tartışılır çünkü oyunu yapanlar oyuna gayet iyi adapte etmişler sistemlere. Optimasyon konusunda diğer oyunlar bu oyunun yanına bile yaklaşamaz. Ama diğer oyunlar sırasında ki daha fazla ısınma bilgisayarın değil oyunların kendi sorunu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme