Yaklaşık 1 ay kadar önce 1050ti i5 8300 Asus laptopumu sattım son 2 haftadır yeni laptop arayışı içindeyim. Geçen hafta sonuna kadar Asus Rog Strix G531 in i5 9300 GTX 1650 modelini almayı planlıyordum hem tasarımından hemde Rog Strix serisinin kalitesinden dolayı ama geçen hafta sonu araştırma yaparken HP Pavilion Gaming 15 serisinin laptopları gözüme çarptı Asus tan 100 TL daha pahalı ürün ama ekstra olarak GTX 1660TI ekran kartı ve 1 TB HDD var.
i5 9300 GTX 1650 Rog strix ve Ryzen 7 3750 GTX 1660TI HP arasında kaldım. Rog Strix gayet kaliteli dayanıklı tasarım olarak açıkcası benim çok hoşuma giden bir ürün ama aynı paraya 1660TI açıkcası çok cazip geliyor. HP ile ilgili tek sıkıntım ram 4+4 şeklinde benim rami kesinlikle yükseltmem gerekecek fakat 4+4 olması bana fazladan masraf çıkartacak gibi duruyor ayrıca HP nin hem termal kalitesi hemde genel olarak malzeme kalitesi konusunda çok şüphelerim var.
iki ürününde linki aşşağıda.
HP:
GittiGidiyor
HP Pavilion Gaming 15-EC0020NT 9ET67EA Dizüstü Bilgisayar (Laptop) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Hocam Asus hakkında sorularınız var ise cevaplayabilirim. Ryzen + 1660ti kombinasyonu benim aklımda darboğaz konusunda soru işaretleri oluşturuyor.
Açıkcası Asus ile ilgili hiçbir sorum yok cihaz çok iyi termal performansı olsun tasarımı olsun gerçekten çok güzel Asus la ilgili tek sıkıntım numpad olmaması onun dışında cihaz gerçekten çok iyi. Benim aklımdaki asıl soru 1660ti dururken 1650 alınır mı aynı paraya?
Merhabalar, ben özellikler ve diğer konularda pek bilgim yok sadece kullanıcıyım, son laptopu da alırken bu forum sitesinden faydalandım; Genel görüş şu amd ryzenden insanlar uzak duruyor nedenini anlamadım (üstelik masaüstü bilgisayarlarda çok randıman alan ve memnun kalan var) malum laptoplarda ekran kartı ve işlemci değişmediği için en iyi ekran kartını en iyi işlemciyi seçmen gerek, son olarak ben Asus rog aldım bir ay olmuyor 7000 TL ye n11 den şu an 7450 TL lerde tavsiyem ihtiyacın da hemen al bekleme indirim diye birşey yoktur güzel pazarlama vardır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hcaliskan93 -- 3 Nisan 2020; 9:16:18 >
Şu an 7800 ben 15 gün önce bunun i7 sine bütçem yetmediği için alamamıştım acele edin alacaksanız
ChechenRebel
kullanıcısına yanıt
Asus rog da mouse padin üzerine numpad geliyor bana kullanışlı geldi ve güzel de görünüyor
hcaliskan93H
kullanıcısına yanıt
Hocam merhaba,
Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Açıkcası yukarıda da dediğim gibi Rog serisi gerçekten hem malzeme kalitesi hemde tasarım açısından çok hoşuma gidiyor, hatta bence şu anda piyasadaki en iyi tasarıma sahip laptop serisi.
Siz laptopu alalı 1 ay civarı oldu diyorsunuz sizin tecrübeleriniz nasıl peki cihazdan memnun musunuz, ürünün kalitesi günlük kullanımı vs. nasıl tavsiyeleriniz var mı? açıkcası kendimi Rog almak için ikna etmeye çalışıyorum 100 TL farkla 1660TI açıkcası çok cazip geliyor ama dediğim gibi Rog tasarımı ve kalitesi ile gerçekten benim için mükemmel bir cihaz.
Tereddütsüz alın tavsiye ediyorum...
hcaliskan93H
kullanıcısına yanıt
Kesinlikle bende
Nvidia yeni yayınladı, 1660 ti ler amatör oyuncular için zirve 2060 lar felan pro gamerlar için oluyor zaten benim gibi amatörler için bayağı yeter, Asus yıllardır işin içinde TUF serisinde ramd ryzen kullanmasına rağmen ekran kartı Nvidia dan vazgeçmiyor Sıkıntı yok
Asusun bu kasasında coil whine sorunu var diyorlar, karşılaşan oldu mu hiç?
Grimwood
kullanıcısına yanıt
Ben zannediyorum ki yaşıyorum hocam. Daha önceki markalarda daha farklı ve saçma sorunlarla karşılaştığımdan bunu umursamamak istiyorum.
Bende x571gt var. Ondan da hafif hafif geliyor. Bence de takmamak lazım eğer çok ses çıkarmıyorsa. Bazılarında cidden çok ötüyor çünkü.
Aşırı bir ses çıkarmıyor hocam. Yani şu anlık. Bazılarında dediğiniz gibi fanın önüne geçebiliyor ses. Bazen ister istemez kulağınız o ses kitleniyor ama yapacak bir şeyde yok.
Aynen öyle şahsen şu günlerde de garantiyle vs uğraşamam. Online ödevler, can sıkıntısında oyun isteği vs. Çok lazım oluyor icat. Ayrıca garantiye yollasak değişim falan olsa bile aynı şey çıkar büyük ihtimalle.
Hocam emin olun değişim olsa başka bir yerde problem çıkar. Teknoloji işi şans işi demişler ya %100 hak veriyorum. Gerçektende öyle. Bugünlerde garantiyle uğraşmamak en makul olanı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme