Şimdi Ara

ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080'e Corsair H60 bağlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni topladığım sistemde biraz gaflete düştüm ve şova kaçtım. Thermaltake p900 kasa almak yerine Gamemax FC-9200G aldım. O ara 1 günün ardından Asus Strix x99 anakartım işlemciye güç iletmedi, servise verildi. Beklemek istemeyip tekrar aynı karttan aldım. Bu kadar aceleci olunca da ilk bakışta evimde önceki kasamdan kalan Corsair H100'ü bağlamayı düşündüm ama acele işe şeytan karışır hesabı uyumlu olmadığına karar verdim. Şuan kasada hem H60 hem de H100 kullanacak yere sahibim hatta cuk diye de oturacaklar. H60'da 2 fan H100'de 4 fan kullanmayı düşünüyorum. H100'ü işlemcime, H60'ı da ekran kartıma bağlamak var aklımda. İnternetten baktığımda komple custom sistemler için uyumlu bloklar buldum hortum girişleri olan. Fakat incelediğimde aşağıdaki linkteki ürünün sökülebilir parçalarının altında aynı anakartın işlemci kısmındaki vidaları gibi vida girişleri olduğunu gördüm. bu vidalara direkt olarak bir bağlantı kurup termal macunla kapatabileceğimi düşünüyorum ama emin değilim. Maksat H100'de H60'da işime yarasın. Ekran kartı aslında gayet iyi soğutuluyor fakat bu işlemle hem su soğutma hem de hava soğutma olacak ekran kartında.

Düşünce ve önerilirinizi paylaşırsanız sevinirim.
    https://www.scan.co.uk/products/ekwb-ek-fc1080-gtx-strix-waterblock-acrylic-glassplusnickel-plated-for-asus-strix-geforce-gtx-1080-1

• Hocam kartınız referans kart olsa olabilir derdim ama zaten soğutması ve ses seviyesi çok iyi bi kartı kullanıyorsunuz.

Bu işlem için 500 civarı para harcayacaksınız üstüne kartı açıp garantisini bozacaksınız.

Bu parayı sisteme harcamak istiyorsanız tavsiyem h60ı satın blok için harcayağınız 500tlnin üstüne koyup 1080ti almya zorlayın ya da paranız cebinizde kalsın hiç kurcalamayın güzelim kartı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: one1r

Hocam kartınız referans kart olsa olabilir derdim ama zaten soğutması ve ses seviyesi çok iyi bi kartı kullanıyorsunuz.

Bu işlem için 500 civarı para harcayacaksınız üstüne kartı açıp garantisini bozacaksınız.

Bu parayı sisteme harcamak istiyorsanız tavsiyem h60ı satın blok için harcayağınız 500tlnin üstüne koyup 1080ti almya zorlayın ya da paranız cebinizde kalsın hiç kurcalamayın güzelim kartı.

ya açıkçası ben de h60'ı satıp h100'le devam etmeyi düşündüm ama eski h100'ün bazı vidaları eksik. orjinal vidaları yok yani arayıp bulmak lazım o yüzden. sizce böyle satsam alıcı bulunur mu? daha 1-2 haftalık bi alet. garantisi herşeyi mevcut.
  • Hocam vidadan bol ne var satarsınız tabi hatta bulun vidalarını kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın somek,

Öncelikle yeni sisteminiz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
    Rica etsem Frisby-9200G ile ilgili yorumlarınızı buradan paylaşabilir misiniz.

İyi çalışmalar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: OK_Comsis

Sayın somek,

İyi çalışmalar,

Merhaba,

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Aslında Thermaltake 900 model kasayı almayı planlıyordum ama Cevizlibağ Vatan Bilgisayar'da alışverişimi yaparken bu kasayı gördüm. Görüntüsü çok ilgimi çekti ve bunu almaya karar verdim. Thermaltake kasa açıkta yoktu teşhir olarak ama bu vardı sanırım en büyük etkisi bu oldu. Thermaltake'in kasasını daha önce birebir görmemiştim. Kasa gayet büyük, iç hacmi başarılı, görüntüsü heybeti vs gayet tatmin edici. Ama açıkçası aldıktan sonra keşke thermaltake alsaydım dedim. Hatta arada bir elden çıkarıp Thermaltake'e geçmeyi düşünüyorum fakat fiyatından ötürü alıcı bulamayacağımı düşünerek vazgeçiyorum hep. Sebebi de thermaltake'in kullanışlı oluşu. Kullanış derken bu kasanın da iç hacmi vs çok güzel ama thermaltake görüntüsü kadar kullanılabilirliğe, pratikliğe de önem vermiş ve buna göre tasarlamış. Bu kasa daha şov işi kaçıyor. Mesela sıvı soğutma kullanmak isterseniz radyatör konusunda biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Hem montajını yapacağınız yer biraz uğraştırabiliyor hem de estetik olarak radyatör diğer fanların arasında sırıtıyor. Bir de klasik fizik kuralları var tabi. Kasa belli bir açıyla durduğu için hava çıkış yönünü biraz etkiliyor. Bildiğiniz üzere sıcak hava yukarıya doğru yükselir ve bundan dolayı egzoz fanını yüksek bir konuma koymayı tercih eder kullanıcılar. Şahsi görüşüm thermaltake'in kasası extreme setuplar için daha uygun. Hem görüntü hem de kullanış açısından. Örneğin bu kasada DVD-Rom veya fan kontrolcü takmak için uygun bi yer yok. Yaratıcı davranmak zorundasınız. Ayrıca kasayla birlikte gelen led aydınlatmalı fanların sadece 6 tanesi RGB (neden gerçekten anlamadım.) diğer 4 tanesi RGB değil yani sadece kırmızı yanıyor ve ışığı kapatamıyorsunuz. Ayrıca ışıklı olmalarının haricinde çok da bir esprileri yok. Çok daha iyi performans ve az ses alabileceğiniz fanlar var piyasada.

Umarım açıklamalarım size yardımcı olmuştur. İyi günler.

• https://www.nzxt.com/products/kraken-g12-white
    firmaya sorun almadan önce H60'la uyumlumu diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoizhik -- 4 Temmuz 2017; 3:56:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: somek

quote:

Sayın somek,

İyi çalışmalar,

Merhaba,

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Aslında Thermaltake 900 model kasayı almayı planlıyordum ama Cevizlibağ Vatan Bilgisayar'da alışverişimi yaparken bu kasayı gördüm. Görüntüsü çok ilgimi çekti ve bunu almaya karar verdim. Thermaltake kasa açıkta yoktu teşhir olarak ama bu vardı sanırım en büyük etkisi bu oldu. Thermaltake'in kasasını daha önce birebir görmemiştim. Kasa gayet büyük, iç hacmi başarılı, görüntüsü heybeti vs gayet tatmin edici. Ama açıkçası aldıktan sonra keşke thermaltake alsaydım dedim. Hatta arada bir elden çıkarıp Thermaltake'e geçmeyi düşünüyorum fakat fiyatından ötürü alıcı bulamayacağımı düşünerek vazgeçiyorum hep. Sebebi de thermaltake'in kullanışlı oluşu. Kullanış derken bu kasanın da iç hacmi vs çok güzel ama thermaltake görüntüsü kadar kullanılabilirliğe, pratikliğe de önem vermiş ve buna göre tasarlamış. Bu kasa daha şov işi kaçıyor. Mesela sıvı soğutma kullanmak isterseniz radyatör konusunda biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Hem montajını yapacağınız yer biraz uğraştırabiliyor hem de estetik olarak radyatör diğer fanların arasında sırıtıyor. Bir de klasik fizik kuralları var tabi. Kasa belli bir açıyla durduğu için hava çıkış yönünü biraz etkiliyor. Bildiğiniz üzere sıcak hava yukarıya doğru yükselir ve bundan dolayı egzoz fanını yüksek bir konuma koymayı tercih eder kullanıcılar. Şahsi görüşüm thermaltake'in kasası extreme setuplar için daha uygun. Hem görüntü hem de kullanış açısından. Örneğin bu kasada DVD-Rom veya fan kontrolcü takmak için uygun bi yer yok. Yaratıcı davranmak zorundasınız. Ayrıca kasayla birlikte gelen led aydınlatmalı fanların sadece 6 tanesi RGB (neden gerçekten anlamadım.) diğer 4 tanesi RGB değil yani sadece kırmızı yanıyor ve ışığı kapatamıyorsunuz. Ayrıca ışıklı olmalarının haricinde çok da bir esprileri yok. Çok daha iyi performans ve az ses alabileceğiniz fanlar var piyasada.

hocam açık konuşayım frisby çok daha güzel ve gösterişli, thermaltake direk ucube olmuş. Bence frisby'in kullanışsızlığına katlanılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryzen

quote:

quote:

Sayın somek,

İyi çalışmalar,

Merhaba,

hocam açık konuşayım frisby çok daha güzel ve gösterişli, thermaltake direk ucube olmuş. Bence frisby'in kullanışsızlığına katlanılabilir.

http://www.overclockers.com/forums/attachment.php?attachmentid=186310&d=1482506341
    http://www.overclockers.com/forums/attachment.php?attachmentid=186311&d=1482506344
    https://pbs.twimg.com/media/C1ZTyIiWEAAJpMX.jpghttp://cdn.overclock.net/5/5d/5d552624_rvvJFwG.jpeg
    http://www.funkykit.com/wp-content/uploads/2016/12/IMG_1727.jpg

şu kasaya ucube demek biraz abartı değil mi?
    gayet sıradışı ve göze hitap eden bir kasa hele ki içini nasıl dolduracağınızı bilirseniz. frisby de güzel görünümlü bir kasa elbette ama sonuçta biz high-end kullanıcılar görüntü kadar işleve de önem veriyoruz. kasaya fan doldurmak değil güzel bir sirkülasyon sağlayacak şekilde fanla donatmak/fan bölümleri yapmak daha önemli bence. thermaltake'in diğer bir güzel yönü de kasayı odacıklara ayırmış olması. böylece hem bölümler birbirlerinin ısısından etkilenmiyor hem daha toplu bir sistem oluyor hem de görüntü kirliliği engelleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somek -- 4 Temmuz 2017; 4:52:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ryzen

quote:

quote:

Sayın somek,

İyi çalışmalar,

Merhaba,

http://www.overclockers.com/forums/attachment.php?attachmentid=186310&d=1482506341
    http://www.overclockers.com/forums/attachment.php?attachmentid=186311&d=1482506344
    https://pbs.twimg.com/media/C1ZTyIiWEAAJpMX.jpghttp://cdn.overclock.net/5/5d/5d552624_rvvJFwG.jpeg
    http://www.funkykit.com/wp-content/uploads/2016/12/IMG_1727.jpg

şu kasaya ucube demek biraz abartı değil mi?
    gayet sıradışı ve göze hitap eden bir kasa hele ki içini nasıl dolduracağınızı bilirseniz. frisby de güzel görünümlü bir kasa elbette ama sonuçta biz high-end kullanıcılar görüntü kadar işleve de önem veriyoruz. kasaya fan doldurmak değil güzel bir sirkülasyon sağlayacak şekilde fanla donatmak/fan bölümleri yapmak daha önemli bence. thermaltake'in diğer bir güzel yönü de kasayı odacıklara ayırmış olması. böylece hem bölümler birbirlerinin ısısından etkilenmiyor hem daha toplu bir sistem oluyor hem de görüntü kirliliği engelleniyor.

hocam kasayı zaten biliyorum overclock.net ten de takip ediyorum custom yapıları ve rigleri, ama nacizane görüşüm elinize imkan varsa ortaya daha güzel şaheser çıkarabilirsiniz frisby ile, ve böyle bir custom kurabilecek seviyedeyseniz bence kasayı kesip biçerek thermaltake ile aynı işlevsellik seviyesine getirebilirsiniz. Örneğin Zalman Z11 ler çok güzel ancak içi facia, ben bu faciayı önlemek için hdd ve 5.35 leri tamamen perçinlerinden söküp o kısmı komple yok edip, alttaki psu bölümünden kasanın diğer ucuna uzanacak şekilde metal plaka koyarak yok etmiştim. Modifikasyon bölümünde sizin de bu frisby ile güzel bir custom yaptığınızı görmek muhteşem olurdu

• somek kullanıcısına yanıt
    Sayın somek,

Paylaşımınız ve yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederiz.
    Her ne kadar işlevsel olmadığı yönündeki eleştirinize katılmasak da bu kasanın görsel açıdan çok farklı olduğunu söylememiz gerekiyor.
    Haziran ayında gerçekleşen Computex/Tayvan fuarında edindiğim izlenim, benzer hatta çok daha uçuk kasa modellerine hazır olmamız yönünde.
    Saygılarımla,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.