Şimdi Ara

Asus ROG Strix X570-E Gaming

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, bu anakartı tanıyan, bilen, kullanan varmı? Deneyimi olan kardeşlerimin söyleyeceği, tavsiye edebileceği kısaca deneyimlerini paylaşabileceği herşeyi okumaya ihtiyacım var.

Not: Biraz aciliyeti var!

Lütfen tahmine dayalı, farazi, dayanağı olmayan görüşler yazmayalım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalbükücü -- 26 Ekim 2020; 23:32:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl bir bilgiye ihtiyacın var bu anakartla ilgili? Ben Mart ayından beri bahsettiğin anakartı 3900x ile kullanıyorum.

Neredeyse her konuda üst düzet ve başarılı bir anakart.

• x570-ı ve x570-e kullandım kesinlikle tavsiye etmem. x570-e biosdan boot edemeyeceği herhangi bir ayar girdiğin zaman optimal bios ayarlarına dönüp boot etmiyor kitlenip kalıyor illa iki pinli CLRTC pinlerinden kısa devre yaptırıp biosu sıfırlamak zorunda kalıyorsun. Kesinlikle 2800 TL lik bir anakart değil. Ama illa bu fiyat aralığında bir kart istiyorum diyorsan x570 meg unify'e bakmalısın. Tavsiyem illa x570 almak istiyorsan x570 tuf al geç.

• Aldım kullanıyorum. Wolwes'in bahsettiği bios konusu harici anakartın üst tarafında fan çıkışı olmaması sıkıntısı var. CPU Fan, CPU Opt ve AIO çıkışları olması lazım üstte şimdi anakart kitapçığını açıp kontrol etmedim ama kasa fanı çıkışı yok. Bende de 2 fanlı bir hava soğutma olduğu için bunuda y-splitter gibi bir kabloyla birleştirip tek kablo haline getirmediğim için (görsel olarak beni rahatsız ediyor) CPU Fan ve CPU Opt kullanımda dolayısıyla anakartın alt kısmında kalan fan çıkışlarını kullanıyorum. Çokmu büyük bir problemdi hayır, fan kablosu alt tarafa yetmediği için uzatma kablosu aldım geçtim sorun çözüldü ama üste fazladan 1 fan çıkışı konabilirdi.

Ben alırken 2.400TL'ydi, Gladius II mouse hediyesi vardı 300'e onu sattım, B550 anakart yorum kampanyası vardı 100TL para iadesi oradan geldi, Dying Light 1&2 oyun kodu geldi oyun satışa çıktığında onları satacağım fiyatları belli olunca, geçenlerde de Rate Your Gear kampanyasına ürünü eklemişler ona başvurmuştum onada onay maili geldi oradanda 100TL gelecek.

https://www.asus.com/events/promotions/tr/rate-your-gear-tr

Kısacası evet 2.800TL verilmez bence de ama neye ne kadar verilir konusu kişiden kişiye değişir tabiki. Bana uyguna geldi kampanyalarla birleştirince. Bu gibi şeyleri almak için kampanya zamanlarını beklemeniz daha iyi olur genel olarak. "İşim görülsün" anakartı almakla "ego tatmini" anakartı almak kişisel tercihtir o yüzden "bunun yerine şunu alın" demeyeceğim.

• omerf kullanıcısına yanıt

Güven ve sağlamlığı, bios ayarlarında kullanım kolaylığı var mı? Çipset üzerindeki fan rahatsızlık veren bir ses yapıyor mu? Birde ekran kartı çipset fanını boğuyor mu?

• Metalbükücü M kullanıcısına yanıt

chipset serin ve sessiz çalışıyor o konuda sorun yok aynı şekilde faz ve mosfet soğutmalarıda gayet yeterli. Bios fena değil ama MSI'ın biosunun bir tık daha iyi olduğunu düşünüyorum ama MSI larda Ace ve Unify'in altında ki modeller çok ısınıyor.

• Yoizhik kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Amacım ego tatmini gibi bir şey değil. Sağlam, güven ve uzun yıllar sorunsuz kullanım beklentim var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Nvidia 3070ti Rog Strix
    11 ay önce açıldı
    Asus ROG Strix B650E-I
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Voods kullanıcısına yanıt

Tavsiyeniz için teşekkür ederim ancak geçmiş zamanda bir arkadaşım için topladığım sistemde MSI kullanmıştım driver konusunda bana sıkıntı çıkarttı arkadaşa mahçup oldum. Ondan beri soğudum.

• Msi x570 Unify da düşünülebilir. Bios güncellemesi konusunda en iyi firmalar arasında msi.

• işlemci model ve kullandığınız ram frekansları nedir yazarsanız sevinirim. Ben 7 3700x ve 3600 mhz cl16 düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalbükücü -- 27 Ekim 2020; 22:30:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

x570-ı ve x570-e kullandım kesinlikle tavsiye etmem. x570-e biosdan boot edemeyeceği herhangi bir ayar girdiğin zaman optimal bios ayarlarına dönüp boot etmiyor kitlenip kalıyor illa iki pinli CLRTC pinlerinden kısa devre yaptırıp biosu sıfırlamak zorunda kalıyorsun. Kesinlikle 2800 TL lik bir anakart değil. Ama illa bu fiyat aralığında bir kart istiyorum diyorsan x570 meg unify'e bakmalısın. Tavsiyem illa x570 almak istiyorsan x570 tuf al geç.

Bahsettiğiniz sorun bios güncellemesi ile düzeltilebilir gibi görünüyor. Siparişi geçtikten sonra konuyu açtım ama cihaz gelsin 14 gün iade hakkını kullanabilirim belki. Kullandığınız işlemci ve ram frekanslarını paylaşabilir misiniz?

• Voods kullanıcısına yanıt

İlgili anakartın driverlarını kendi sitesinde vermeyecek kadar alakasız olmamalı bence!

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalbükücü

İlgili anakartın driverlarını kendi sitesinde vermeyecek kadar alakasız olmamalı bence!

Hocam siz kafanıza göre alın 

Bambaşka dünyalardayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voods -- 27 Ekim 2020; 21:45:6 >
  • x570 almak isteyenler varsa 1900 lira civarina msi tomahawk x570 en mantikli secenek. Termal performansini konusmaya gerek yok internerte yeteri kadar testleri mevcut. Tabi ki asus x570 e de cok iyi bir anakart. Bu biraz da anakarttan beklentiye göre de degisir. cmos jumper benim icin sorun degil ama kimisi icin büyük bir kolaylik.. gece gündüz oc eksperimenti yapan arkadaslar icin ihtiyac.. Ben fiyat konusunda optimal olan tercihi yapardim. b550 ile x570 arasindaki farklari arastirin, eger size yaramayan özelliklere fazla para verdiginizi düsünüyorsaniz, tercihinizi b550 den yana kullanabilirsiniz. bazi durumlarda x570 tercih etmek tabi ki mantikli olabilir. asus x370 c6h ve msi b550 gaming edge wifi anakartlarina sahip biri olarak bunlari söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 27 Ekim 2020; 23:56:36 >
  • Metalbükücü M kullanıcısına yanıt

3600x 4.4ghz 1.300v, CMW32GX4M4C3600C18 1,35v 4200mhz cl19 'da kullandım, değerler belki biraz daha iyi olabilirdi ama uğraşmadım bu şekilde bir süre kullandım. Şuan x570-ı ya geçtim son olarak psu yuda sattıktan sonra sf750 ye ve mini itx kasaya geçicem. Overclock olayı tamamen şans işi ilk üretim ryzenler overclock konusunda vasat geçtiğimiz birkaç ayda üretilenlerin overclock potansiyeli biraz daha yüksek, anakartla pek ilgisi yok bu durumun x570 de 4.4-4.5 e çıkabilen işlemciyi çıkarıp b450 ye taksanızda hemen hemen aynı frekanslara çıkıyor sadece x570 lerin güç yönetimi daha iyi ve pcie 4.0 destekliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 28 Ekim 2020; 0:4:11 >
  • Uzun süre sorunsuz kullanayım dersen ben tavsiye ederim. yakın arkadaşım bu modeli kullanıyor ve performansından çok memnun. Bileşenlerle uyumlu çalışıyor ve soğutması da başarılı.

• Merhaba

ben bu anakartı 1 yıldır kullanıyorum. argb leri ayarlayan armoury create diye bir program var anakartın. Bu program son zamanlarda ( son 1 aydır ) son güncellemelerinde sıkıntı yaşadım. Asus teknik destek ile görüştüm sağolsunlar çok hızlı dönüş yapıyorlar. Yaşadığımım sorunun windows güncellemeleriyle alakalı olduklarını söylediler ve windows güncellerken dikkatli olmamı ve her güncellemeyi yapmamam gerektiğini söylediler. format attım düzeldi aydınlatmalar ( argb ) fakat program ara ara hata mesajı veriyor.( neyseki hata mesajı verse de argb ışıklar düzgün yanıyor ).

Armoury Create için yeni güncelleme bekliyorum win 10 güncellemeleryle düzgün çalışması için.

Bu sıkıntıyı başka yaşayan var mı ?

Birkaç sorum daha olacak ram frakansı 4400 mhz. İlerde 5000 mhz ramler gelirse bios güncelleme ile 5000 mhz de ramleri çalıştırabilir miyiz ?

son olarak yemi amd ryzen 5950x işlemciler ( ilerde alabilirsek tabi :) ) bu anakartta nasıl olur performansları ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creepy050 -- 6 Kasım 2020; 23:6:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.