Merhaba, Asus s551lb laptopu alır almaz win10 a geçirmek gibi bi hatada bulunduk, geçirirken harddiskin tüm bölümleri sildik ve biçimlendirdik. Kendimize göre bölümledik. Pc de 24 Gb ssd ve 1Tb normal hardisk var. Sanırım SSHD dediklerinden. win 10'da kapanma problemi yaşadığımız için geri win 8 e döndük. Ama beceremedik. Biz ssd olan bölüme direk windowsu kurduk, tabi boyut küçük olduğundan şu an 300MB gibi bi boş alan kaldı, pc yavaş ve ses çıkarıyor. Önceleri böyle değildi. 8gb ram ve i7 işlemcili pc. Aslına uygun nasıl işlem yapacağız? uefi ayarları vs bahsediliyor ama biosta hiç öyle bir şey göremedim. çok da anlamıyorum açıkçası. El yardım.
Windows 10'u temiz kurulum olara kur. Ama kurarken tüm diskleri biçimlendir. Kapanmama sorunun çözümü basit. Dediklerimi tam olarak yaptıktan sonra geri dönüş yaparsınız.
claus05
kullanıcısına yanıt
Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Kapanmama problemi için araştırıp bir çok şey denedim olmadı. pc uykuya geçince de açılmıyordu, resetlemem gerekiyrdu açmak için. Sizin çözümünüzü duysam olur mu yaptığım şeyler arasında vardır belki. Çözüm bulamayınca win 8 i normal hdd ye kurdum öyle kullanıyorum şu an, sshd olmasının bi manası kalmadı yani. aşağıya hddlerin durumunu ekledim, 22 gb görünen ssd. normalde 24gb ama burda nedense 22 görünüyor.
Cevabınızı bugün gördüm, cevap geleceğinden ümit kesmiştim açıkçası takibi bırakmıştım :)
Yani bi süredir zaten win8 i kurdum kullanıyordum tekrar. Bios u öncesinde güncellemiştim, bahsettiğiniz sürüm mevcut. Diğer uygulamayı da yükledim. Beklenilen değişiklik, kontrol etmem gereken bir şey var mı?
Kapanmama sorunu vardiyordunuz ? Artık bu problem ortadan kalkmış olmalı ? Onu kast ediyorum.
claus05
kullanıcısına yanıt
Anladım, kapanmama sorunu win10 da vardı. win 8 de bu sorunu yaşamıyorum. Peki win8 kullanmaya devam etmek istemem taktirde sshd mantığına uygun olarak kurulumu nasıl gerçekleştirebilirim? veya şu an halihazırda kurulu iken sshd olarak kullanma şansım var mı? Bilgi edinme açısından soruyorum. Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
claus05
kullanıcısına yanıt
MErhaba, win10 a geçtim, sanırım sürücülerden kahynaklanıyor bu kapanmama durumu. verdiğiniz intel linki kaldırılmış, tekrar link rica edebilir miyim. Veya neyin linkiydi iletebilirseniz bulup kurayım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme