Şimdi Ara

Asus S551LB CJ01 aldım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
10.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cok tesekkur ederim pek dusuncelisiniz.
    Elinizde bir kac oyun varsa deneyebilir misiniz sicakligini ve fan gurultusunu.
    Amacim pc yuk altinda iken sessiz mi calisiyor ya da isisi artiyor mu ogrenmek.
    Kac sn.de aciliyor bunuda yazar misiniz(onemli olan suanki acilis zamani cunku cihazi kullanali 1 ayi gecmis olmali)

Iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin için hususi pc kapatıp açtım. :) 10sn kapanması, 10-11sn kullanıma hazır olması. Şuanda elimde oyun yok malesef ama 1 haftaya CoD Ghost alacağım deneyimlerimi aktarırım.
  • Ayrıca KIS 2013 yüklü bunun da açılıp kapanmaya etkisi olabilir.
  • Cok tesekkurler hersey icin. Oyun aldiginizda etiketlemeyi unutmayin :)
    Kim bilir belki o zaman bende bu modelden almis olurum. Ustelik bu modelin mimarlik cizim programina hayli hayline yeteccegini dusunuyorum.yanlisim varsa duzeltiniz.

Iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OA -- 11 Kasım 2013; 0:17:12 >
  • Açılıp kapanma süreleri konusunda şunu da ekleyeyim pc power saving modunda performansı düşürüyor sonuçta bu mod onu da göz önünde bulundurmak lazım.

Rica ederim ne demek soruların olursa özelden sorabilirsin. Yeterli olacağını düşünüyorum.

İyi forumlar.
  • mrb arkadaşlar bende bu üründen almayı düşünüyordum fakat çözünürlük sebebiyle sony de kafamı karıstırdı iki ürün arasında kaldım. s551 ekranı sony yanında renk konusunda daha donuk kalıyor gibi. s551 kullanıcıları olarak siz hangisini tavsiye edersiniz..şimdiden tşkler

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/sony-svf15a15stbceu-svf15a15s-notebook-core-i7-200ghz-8-gb-750-155-2gb-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=67998

• sunshinee S kullanıcısına yanıt
    Öbür bilgisayarı pek incelemediğim için yanlış yönlendirmek istemiyorum fakat ben şuan S551LB'den memnunum fakat ben 2173 TL'ye almıştım ona göre piyasayı araştır fazla para verme. İyi geceler.
  • Bazı arkadaşların isteği üzerine 2 adet görüntü paylaşacağım ve genel izlenimde bulunacağım.

Ürünün artı ve eksilerini ben de yazayım daha sade olsun. Cihazı çok yoğun kulanamadım veya aşırı performans isteyen oyun gibi faktörler altında gözlemleyemediğimi belirteyim şu ana kadar.

Artıları:

-Şarjı şimdilik iyi gidiyor gibi duruyor, ekran parlaklığı full değilse falan 5-6 saati çıkartabiliyor normal internette gezme, müzik dinleme gibi işlemlerde.
    -Dokunmatik deneyimi hiç fena değil, bazen canınız sıkıldığında dokunmatik de kullanabiliyorsunuz.
    -Malzeme kalitesi olarak bence iyi ve gayet ince zarif bir tasarıma sahip. Ağır bir yapısı yok taşıma kolaylığı sağlıyor. Bazı notebook'lar bunun yanında resmen kalas gibi kalıyor.(Bunun bir Ultrabook olduğunu unutmuyoruz tabi ama.)
    -1 TB HDD + 24 GB SSD şeklindeki melez yapı bilgisayarın açılış kapanış işlemini hızlandırıyor.
    -Dahili hoparlörü yetersiz değil bence.
    -Fan sesi veya gürültü duymanız çok zor.
    -Ben ısınmaya hiç rastlamadım ama açıkçası fazla yük isteyen oyun gibi şeylerle de kullanmadım.

Eksileri:

-Klavye aydınlatması bulunmuyor.
    -Ekran çözünürlüğü bazılarına az gelebilir.
    -Mat bir ekran değil de parlak ekran kullanılmış. Fazla aydınlık ortamlarda ekranda yansıma oluyor. Ama karanlık ortamlarda elbette hiçbir sorun yok.

Aşağıdaki ilk görüntüdeki ram kullanımında 5 adet chrome sekmesi açık durumdur. Boştayken 2.8 gb ram kullanımı var.

Asus S551LB CJ01 aldım

Asus S551LB CJ01 aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 11 Kasım 2013; 0:54:07 >

• jovanovic kullanıcısına yanıt
    Aciklaman icin sagol

• Biri dxdiag ekraninin ilk 2 sekmesinin ss'sini koyabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• arkadaşlar bu ürün 128 bit gpu-z den baktığım zaman 128 bit gösteriyor :) nvidia sistem bilgisinden baktığım zaman 64 bit ama satıcı bunu bana 128 bit olduğunu üstüne basarak söyledi lenovo z510 almıştım memnun kalmadım değiştirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_44

arkadaşlar bu ürün 128 bit gpu-z den baktığım zaman 128 bit gösteriyor :) nvidia sistem bilgisinden baktığım zaman 64 bit ama satıcı bunu bana 128 bit olduğunu üstüne basarak söyledi lenovo z510 almıştım memnun kalmadım değiştirdim

Bu modelin 128 bit versiyonu yok. Bilgilendirmek isterim.

Bugun ya da yarin vatan computer dan almis olucam insallah.

Iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OA -- 16 Kasım 2013; 15:13:08 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • up
  • Ekranın aydınlığından memnum musunuz? Ev ve okul ortamında sorun teşkil edebilecek bir durum söz konusu mu? Yabancı sitelerin incelemelerinde sürekli ekranın parlaklığının çok az olduğundan söz edilmiş.
  • dvd sürücüyü çıkarıp SSD takan var mı? HDD caddy takılabilir mi oraya,sökülüyor mu?
  • Ben de geçen hafta ürünü aldım vatan bilgisayar karşıyaka'dan son bir tane kalmıştı. Bilgisayarda hiçbir sorun yoktu aldığımda, sonra ben Windows 8'de başlat menüsü yok diye StartMenu8 diye bir program indirdim kurdum sonra açılış yavaşladı ben de dedim sileyim programı düzelir ama şuan açılışta ilk 1-2 dk kasma var hala acaba neden olabilir sizde de var mı böyle bir sorun? 1-2 dk sonra pc akıyor ama o zamana kadar bir kasma mevcut. Veya Windows 8.1'e mi update etsem ne yapayım bilemedim.?

Bu arada ekran parlaklığı gayet yeterli hem okulda hem de evde yazılım programları kullanırken sıkıntı çekmedim bir de klavyesi aşırı rahat bugüne kadar kullandığım en rahat klavye insanın yazdıkça yazası geliyor.

%95 kalan batarya parlaklık en düşük performans en yüksek normal kullanımda 8 saate kadar

Asus S551LB CJ01 aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpLendoR- -- 26 Kasım 2013; 21:18:25 >

• Genel olarak sorulanların bir kısmına da ben cevap vereyim...

Birincisi şu en çok konuşulan parlak ekran olayından bahsetmek istiyorum. Dokunmatik olan ekranların MAT olması halinde ciddi performans kaybı yaşandığı bilindiğinden ve henüz "ucuz" ve "mat" bir dokunmatik panel yapmak hala biraz pahalı olduğundan Ipad dahil PARLAK ekran kullanmayı tercih ediyor. Maaliyetleri düşürecek bir MAT panel bulununca mutlaka bu da bir "+" olarak piyasaya sürülecektir.

İşlemcilerin arasındaki farklılıklara gelince: "M" iyidir "U" kötüdür vs gibi çok "GENEL" anlamda bilinmeden yorum yapıldığını görüyorum. Hele ki frekans olayı tamamen göreceli bir şey. Yani 3 mhz de çalışan bir işlemci çok rahat bir şekilde 2 mhz çalışan bir işlemciden yavaş olabilir. Ayrıca artık neredeyse tüm işlemciler TURBO modda çalışıyor ve gerekmedikçe gereksiz enerji sarf etmeyerek pil tasarrufu ve hatta ISI tasarrufu yapıyorlar. Bu nedenle "benim işlemcim 3 mhz senin ki 2 mhz, o halde benim ki seni döver !!! " gibi bir olay yok anlayacağınız.

Örneklere bakmak isterseniz şu MUHTEŞEM listeyi inceleyin derim. Hala inatla olduğunu inat edenlere ithaf edilir...

Ayrıca bir de herkesin dikkatini çekmesini istediğim bir konu daha var... Aslında "GERÇEK" dünyadaki uygulamalara bakacak olursanız (mesela winrar gibi) arada çok az ve hatta hissedilmeyecek farklar olduğunu da görebilirsiniz. Tabii ki "yoktur" demiyorum ama fark "kıyamet " kopartacak kadar çok değil demek istiyorum...

Gelelim şu meşhur 64bit -128 bit kavgasına... Bakın aşağıdaki sitede ne kadar güzel bir karşılaştırma ve de makale var. Mutlaka okuyun derim. GT740M nasıl da GT640M e kafa tutmuş görün...
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/64-bit-128-bit-kavgasi

Ve çok yakında daha da "GÜÇLÜ" "64bit" ekran kartları göreceğimizden de emin olun ve hatta yavaş yavaş alışmaya başlayın diyorum...

Saygılarımla...

• sentetik5 S kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmen için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SpLendoR-

Ben de geçen hafta ürünü aldım vatan bilgisayar karşıyaka'dan son bir tane kalmıştı. Bilgisayarda hiçbir sorun yoktu aldığımda, sonra ben Windows 8'de başlat menüsü yok diye StartMenu8 diye bir program indirdim kurdum sonra açılış yavaşladı ben de dedim sileyim programı düzelir ama şuan açılışta ilk 1-2 dk kasma var hala acaba neden olabilir sizde de var mı böyle bir sorun? 1-2 dk sonra pc akıyor ama o zamana kadar bir kasma mevcut. Veya Windows 8.1'e mi update etsem ne yapayım bilemedim.?

Bu arada ekran parlaklığı gayet yeterli hem okulda hem de evde yazılım programları kullanırken sıkıntı çekmedim bir de klavyesi aşırı rahat bugüne kadar kullandığım en rahat klavye insanın yazdıkça yazası geliyor.

%95 kalan batarya parlaklık en düşük performans en yüksek normal kullanımda 8 saate kadar

Asus S551LB CJ01 aldım

Bence bir de classicshell dene derim. Bir müddet (ilk windows 8 deneyimlerim esnasında) ben de start 8 kullandım. Ancak classicshell daha basit ve işini de son derece iyi yapıyor. Üstelik ücretsiz.
    www.classicshell.net den indirebilirsin...

Bu arada ben şahsen start 8 esnasında da bir yavaşlık hissetmemiştim. Acaba bilgisayarı kasan başka bir şey mi var ?

Oppsss şimdi jeton düştü... Sizdeki üründe windows 8 orjinal yüklüydü dikkat etmemişim. Açık ve net söylüyorum ve defalarca denedim ve sorduğum herkes de aynı şikayetiten müzdarip...Bana göre de bunun tek sebebi Asus orjinal program yüklü bilgisayarların içinin gerekli gereksiz bir sürü yazılımla dolu olması...İşte bu yüzden de açılışta resmen kasılıyor cihazlar... Halbuki sıfır win 8 kurulan diğer notebooklarda ciddi fark var inanın kendim şahit oldum..
    Bu nedenle ya baştan sıfırdan kurmak (ki bu biraz karmaşık bir iş..) ya da en azından kurulu programları teker teker ve hatta mümkünse bir "uninstaller" ile kaldırmak. Uninstaller'lar register kayıtlarını da sildikleri için kesinlikle daha etkili oluyorlar... Tabii arkasından da
    www.piriform.com
    Download CCleaner | Clean, optimize & tune up your PC, free!
    http://www.piriform.com/ccleaner/download
    dan ccleaner indirip bir de onula register temizliği yapmanızı tavsiye ederim...

Eğer ben sıfırdan windows 8 kuracağım diyorsanız hemenwww.enpedi.com a bakın... Son derece teferrutalı anlatılmış ve neredeyse her farklı senaryo için ayrı ayrı izahatları yapılmış... Özellikle bios'a gömülü seri no'su ile gelen (sizlerdeki gibi) bnotebooklar da işelm biraz karışık olduğu için bu tip bir deneme yapacaksanız mutlaka bakın derim...

Saygılarımla,

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.