9500gs diyosun herlade oynucan 4000 3dmark puanın var.ha şöyle ne söylediğini bilen kişelr yazsın. ama 3470 le ben gta4ü very higte oynadım dersen burda ben fıttırırım işte
gta yi full ayarlarda sanırım türkiyedeki notebook lardan toshiba qosmio nun bir modelindeki 9700m gt ve monster notebook ların 9700m gt ve daha üstü ekran kartına sahip olanlar oynatır. bendeki samsung daki 9600m gt, 1024x768 de ayarlar medium da 30 fps ancak alıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: bawer_0138
quote:
Orjinalden alıntı: Güren
quote:
Orjinalden alıntı: heruns
Teşekkürler baxer. Oyun pek fazla oynamayacağım pes2009 ve fm2009 oynarım. Sony 3470 ekran kartıyla günümüzdeki oyunlardan hangilerini çalıştırmaz. Hangilerini çalıştırır onlarıda öğrenmek istiyorum. Ben photoshop dreamweaver web sitesi hazırlamak için gerekli programları kullanmayı düşünüyorum. Bunlar için işlemci mi önemli? Bu programları kullanmak için hangisini önerirsin.
işlemci önemli ama bunlara sony'nin işlemcisi de yeter. aradaki para farkı bütçene fazla yük olmazsa asusu tercih etmelisin. yok fark çok büyük diyorsan da sony al o da yarı yolda bırakmaz seni. (söylediğin işlemler açısından.)
bu arada yukarıda baxer'ın dediği doğrudur ekran kartı asusun daha iyidir ama çok fazla fark yaratmaz
GÜREN; nickli arkadaşım 1)benim nickim baxer değil bawer dir 2)KİMEYİ YANLIŞ YÖNLENDİRME.tek dediğin laf çok fazla fark yaratmaz.bişeyi bilmiyosan konuşmaki insanlar senin laflarına bakıp yanlış tercih yapmasınlar ben rakamlarla konuşurum 3470 3d mark 2006 puanı 1900 3650 3d mark 2006 puanı 3300 YANİ NEREDEYSE 2 KATI DAHA İYİ
AYRICA 3470 64 bit bir ekran kartıdır 3650 128 bit.64 bit kartlarlada üst düzey oyunları oynayamazsın.
bawer_0138 Kardeşime yazdıkları hakkında katılıyorum arkadaşlar burası bilgisayar tartışma platformu lütfen kendi aramızda tartışmaya girmeyelim arkadaş seni yanlış anlamış yada yanlış okuyp yanlış yazmış hiç önemli değil hepimiz kardeşiz hepimiz müslümanız her insanda böyle kırgınlıklar olabilir önemli olan kalplerimiz kırılmasın belki tanışmıyoruz ama gönüller bir olsun hepinize saygılar,sevgiler...
Bawer kardeşm ben Elektronik Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Bilgisayarı ilerde hangi amaçlarla kullanacağım. Hangi programları öğrenmem gerekecek. Ve bunları düşünerek sence hangi laptobu seçmeliyim? Pm atamadığım için forumdan yazıyorum..
iyi meslektaşız ozman.biz elektrik elektronik mühendisleri genel olarak proglamlama yaparız.c#,sql,html,web tasarım,matlab,circuit maker,proteus,multusim..................yani ekran kartına hiç ihtiyaç duymayacağın işler.sadece autocad kullanıcaz oda bi makina mühendisi gibi detaylı makinalar çizmeyeceğiz için ekran kartı çok gerekli değil.
*** 2 laptobunda tam olarak alcağın fiyatlarını yazsana bana.***bide çok oyun oynayıp oynamadığının.(mesela ben oyun canavarıyımdır imzamdaki laptobu 2 sene önce aldım nerdeyse hala beni götürüyo)**bide marka takıntın olup olmadığını(bu çok önemli ilk laptobum acerdi bi türlü ısınamadım ve en sonunda değiştirdim asus aldım)
ben baver arkadasa katılıyorum
ASUS (192 x 12) SONY (169 x 12) Pek fazla oyun oynamam oynadığım oyunlar genel olarak pes2009 ve fm 2009. Marka takıntım yok ama alacağım markanın servisi vs. çok önemli benim için.Söylediğin programların(c#, sql, html......) nasıl bi sisteme ihtiyaçları var.
quote:
ASUS (192 x 12) SONY (169 x 12) Pek fazla oyun oynamam oynadığım oyunlar genel olarak pes2009 ve fm 2009. Marka takıntım yok ama alacağım markanın servisi vs. çok önemli benim için.Söylediğin programların(c#, sql, html......) nasıl bi sisteme ihtiyaçları var.
bu benim cevabım onlar programlama dili. onlar için bi düzenleyiciye ihtiyacın var onu da ekran kartı vga olsa bile kullanabilirsin.
bawer olsa şöyle yazardı. onlar program deil be hiç bişeyden haberin yok aç azıcıkın kitap falan oku bu cahillikle bi de gelmiş mühendislik okuyo. bilmiyosan sus da bare adam zannetsinler.
quote:
o zaman kesinlikle sony al derim.yazdığım programlar için ekran kartına gerek yok.ayrıca nasıl programlar olduğunu senyeden itibaren görmeye başlarsın ve keşke görmeseydim dersin
son tavsiyem sonydir.ama karar tabi ki senin. not:1. sınıfın tadını çkar gez eğeln 2den itibaren o günlaeri mumla arıycaksın.
soracağın daha başka bişiler varsa çekinmeden sorabilirsin.ben bu forumdan çok şey örendim ve yardıma ihtiyacı olan arkdaşlara(özellikle meslektaşımsa)yardım etmekten sıkılmam.sadece arada mesaj sayısını artırmak,çıkıntılık yapmak....vs işlerden dolyı benle uğraşan arkdaşlar canımı sıkıyor.
hadi sağlıcakla kal hayırlı olsun
quote:
quote:
o zaman kesinlikle sony al derim.yazdığım programlar için ekran kartına gerek yok.ayrıca nasıl programlar olduğunu senyeden itibaren görmeye başlarsın ve keşke görmeseydim dersin
son tavsiyem sonydir.ama karar tabi ki senin. not:1. sınıfın tadını çkar gez eğeln 2den itibaren o günlaeri mumla arıycaksın.
soracağın daha başka bişiler varsa çekinmeden sorabilirsin.ben bu forumdan çok şey örendim ve yardıma ihtiyacı olan arkdaşlara(özellikle meslektaşımsa)yardım etmekten sıkılmam.sadece arada mesaj sayısını artırmak,çıkıntılık yapmak....vs işlerden dolyı benle uğraşan arkdaşlar canımı sıkıyor.
bu kadar düzgün bi cevap vereceğini hiç düşünmemiştim. söylediğim şeyler için özür diliyorum.
ama şunu da bilmeni isterim ki bu foruma çok senedir üyeyim ve mesaj sayısı gibi bi kaygım hiç olmadı. çıkıntılık yaparım orası ayrı.
quote:
Orjinalden alıntı: Güren
quote:
quote:
bu kadar düzgün bi cevap vereceğini hiç düşünmemiştim. söylediğim şeyler için özür diliyorum.
ama şunu da bilmeni isterim ki bu foruma çok senedir üyeyim ve mesaj sayısı gibi bi kaygım hiç olmadı. çıkıntılık yaparım orası ayrı.
neyse çıkıntılık yaptığını kabul etmişşin bari
geçmiş mesajlarımı okursan ne kadar sakin bi insan olduğumu anlayabilirsin.ve bana bişi soran,yardım isteyen birini asla terslemem ve sorduğu soru ne kadar saçma olursa olsun kızmam.çünkü zamanında bende öyleydim doğuştan mühendis doğamadığıma göre.......... ama bazı konularda sinirleniyorum.işte aşağıda verdiğim linke bakarsa ne demek istediğimi anlarsın
neyse uzatmadığına sevindim tartışmayı pek sevmem.
Yaptığın tüm yorumlar için teşekkürler. Özelden mesaj atamıyorum eğer mümkünse msn adresini bana mesaj atar mısın meslektaşımdan biraz bilgi edinmek istiyorum.