Şimdi Ara

Asus'tan Bomba gibi Smartphone : Asus M530w (Aries)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asla arama yapmadan başlık açmayan biri olarak, forumun diğer bölümüne girilmiş fakat konu detaylı açıklanmadığından dolayı "kaybolmuş" bu başlığı daha geniş kitlelere ulaşması ve bilinmesi bakımından buraya açmayı uygun gördüm. takdir sizindir.

evet, blackberry tarzı klavyeli cihazlar kategorisinde, samsung sgh-i600 sonunda "kuvvetli" bir rakip buldu. aslında rakip demekte doğru değil çünkü şu anda Asus M530w genel olarak smartphone kategorisinde rakipsiz bir ürün ve çıktığı zirveden aşağı zor inecek gibi görünüyor.

zira beklentileri yüksek, zor beğenen kitleye dahi kendini kolayca sevdirecek bir cihaz. gerçi onlar da olmasa teknoloji bu kadar ilerlemez :-)

cihazın özelliklerini alt alta yazıp toplamınıı aldığınız zaman ortaya çıkan sonuç mükemmele çok yakın, uhde kalmıyor içinizde. buyrun özelliklere geçelim akabinde mevzuya devam edeceğiz.

Asus M530w (Kod adı: Asus Aries)
    ---------------------------------------
    - Windows Mobile 6.0 Standart İşletim Sistemi
    - Network UMTS 2100, 3G Görünlülü Arama
    - GSM 900/1800/1900
    - GPRS Class 10
    - İşlemci (Intel Xscale) Marvell PXA270 - 416 MHz
    - Ekran 2,4 inç 320 x 240 QVGA, TFT 65K
    - Önde 3G görüntülü aramalar için Vga kamera
    - Fotoğraf ve Video Çekimi için 2 MP Kamera - Flaşlı, Otofokus ve Makro Modu destekli !!!!
    - Qwerty Klavye
    - Wi-fi 802.11 b/g Kablosuz İnternet ve Yerel Ağ Bağlantısı
    - Bluetooth 2.0 Hızlı Bağlantı
    - Mini Usb 1.1 Standart Evrensel Kablo Bağlantı ve Şarj Portu
    - 2,5 mm Kulaklık Girişi !!!
    - 256 MB Rom Bellek !!!!
    - 64 MB Ram Bellek
    - 1200 mAh Lityum İyon Pil !!!
    - 4-5 saat konuşma süresi
    - 135 Gr. Ağırlık
    - Kamera ile Kartvizit tarama (tarayıcı gibi) ve Rehbere ekleme özelliği !!!
    - Windows Live Messenger'in Orjinal ve En Yeni Mobil Sürümü
    - Windows Live Mail ile Hotmail Desteği
    - Mobile Microsoft Outlook ile E-posta, Adres Defteri, Yapılacaklar Listesi ve Takvim öğelerini bilgisayarla çift yönlü, tüm özellikleriyle senkronize etme.
    - Microsoft Excel, Word, Powerpoint dosyalarını açma, DÜZENLEYEBİLME ve bilgisayar ile senkronize edebilme.
    - E-mail, SMS, MMS Gönderme, Alma
    - Mobile Media Player ile MP3, WMA, WMV, MIDI, AAC Dosyalarını Çalma
    - Windows Media Player ile bilgisayarla ses ve video dosyalarını çift yönlü, senkronize edebilme.
    - Dünya Saati, Ses Kaydedicisi, Oyunlar v.s. gibi birçok yazılım
    - Önemli Not: Cihaz Skype Mobile'in donanım ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. Ancak temkinli davranıp test edilmeden bir şey söylemeyelim. Daha sonra ek bilgi vereceğim.
    - Ücretli veya ücretsiz binlerce yazılım arasından seçip telefonunuza kurabileceğiniz sistem, borsa, medya, mesajlaşma, finans, network, muhasebe, görüntü işleme v.s. aklınıza dahi gelmeyecek yüzlerce konuda 3. parti yazılımlar.

yukarıda verdiğim bilgileri, özellikle Windows Mobile işletim sistemi konusunda bilgilendirilmediği için oyuncak cihazlara dünya kadar para ödeyen arkadaşlarımızın dikkatine sunarım.

(tabi başta Microfost Türkiye bürosu olmak üzere, ithalatçı ve üreticiler de Türkiye'de gerektiği gibi windows mobile'nin tanıtımını yapmadıkları için normaldir)

evet gördüğünüz gibi teknoloji devi Asus açıkça meydan okuyor. cihaz hakkında benim açımdan söylenecek pek fazla bir şey yok. tek kelimeyle başkasını gözüm görmüyor şu anda. dizüstü bilgisayara olan ihtiyacı ciddi şekilde sorgulamamızı sağlıyor bu alet. bakalım başta HTC olmak üzere diğer üreticiler nasıl cevap verecek.

sonuç olarak, benim bildiğim kadarıyla Asus'on Türkiye'deki ithalatçılarından biri Telecity firması. galiba bir kaç firma daha var.
    sorun şu; acaba ithalatçılar bu cihazı getirip müşterilerin hayır duasını alacaklar mı? yoksa malum markanın takozlarına mahkum kalmaya devam mı edeceğiz vesselam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikelaj -- 22 Ağustos 2007; 14:59:47 >

• WM6
    2 mpx yetenekli kamera
    2,5mm kulaklık girişi
    1200 mah batarya

Bunlar bir çok yönden öne geçiriyorlar cihazı.
    Hakikaten alınası bir cihaz smartphone arayanlar için.
  • evet hocam, sanki internette bütün kullanıcı görüş ve isteklerini okuyup, neler arzu ediliyorsa öyle bir cihaz yapmışlar. vallahi dizüstünden soğudum yaaw. eğer ithalatçılar bu cihazı getirmezlerse çok büyük ayıp ederler.

bu cihazla neler yapılmaz ki; off offf. (samimiyetle telefon demeye dilim varmıyor) iletişim cihazlarının ferrarisi gibi bir şey olmuş hakikaten. okunaklı 2,4 inç qvga ekranıyla şahane (makul) bir oyun platformu da olur, internet gezgini de olur bence.

bütün girişlerde "standart" kullanmaları çok güzel olmuş. al istediğin marka 2,5 mm kulaklığı tak müziğini dinle. ohh.. şarj cihazını mı kaybettin, al 3 liraya bir mini usb kablo işte sana şarj.

ayrıca 256 MB rom şu anda bir çok pocket pc de bile yok. (sanki hard disk mübarek :-)
    üstelik makro modlu kamerayla (benim gibi) kumaş desen forğrafı çekmek için öküz kadar (biraz eski) kamerayı taşımak zorunda kalmaz vatandaş.

yalnız hayrett edilecek şey sd portu micro mu, mini mi onu bulamadım internette. tahminimce microdur. eğer mini sd koymuşlarsa, yeme de yanında yat. mini sd için 4. kattan atlıyacak adam biliyorum yaaw

bu arada asus'un telefon ithalatçılarını tanıyan, ilşkisi olan arkadaşlar varsa sevabına bir el atsınlar ne olur. ardı ardına bütün modelleri getiriyorlar (P525, 535, 526..) bu yavruya da az bir yer açsalar konteynerde

• Pek ilgi çekmedi sanırım.
  • windows mobilciler şu anda 2 cihazın arasında sıkışmış vaziyette ondan yorum yapamıyorlar galiba. ipaq 514 mü? G500 mü? sıkıntısı yaşanıyor haklı olarak. halbuki herhangi bir kaynaktan umut verici bir açıklama gelse durum değişecektir.

yoksa bu öyle bir cihaz ki; samimiyetime güvenin, yerine 10 tane N95 verseler (vermezler ya neyse) kabul edersem namerdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nikelaj

windows mobilciler şu anda 2 cihazın arasında sıkışmış vaziyette ondan yorum yapamıyorlar galiba. ipaq 514 mü? G500 mü? sıkıntısı yaşanıyor haklı olarak. halbuki herhangi bir kaynaktan umut verici bir açıklama gelse durum değişecektir.

yoksa bu öyle bir cihaz ki; samimiyetime güvenin, yerine 10 tane N95 verseler (vermezler ya neyse) kabul edersem namerdim.

Bende bu cihazdan olacak. Biri de gelecek 10 tane n95 vereyim bana ver.
    Ben de vermeyeceğim?

• quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

windows mobilciler şu anda 2 cihazın arasında sıkışmış vaziyette ondan yorum yapamıyorlar galiba. ipaq 514 mü? G500 mü? sıkıntısı yaşanıyor haklı olarak. halbuki herhangi bir kaynaktan umut verici bir açıklama gelse durum değişecektir.

Ben de vermeyeceğim?

hah ha.. valla ne diyeyim hocam, anlatılmaz yaşanır. windows mobile virüs gibidir, bir kere bulaştı mı daha da iflah etmez adamı. elinize aldığınız tüm diğer cihazlar size "traş makinası" gibi görünmeye başlar. N95 değil N9995 olsa fasarya..

• quote:

quote:

quote:

Ben de vermeyeceğim?

hah ha.. valla ne diyeyim hocam, anlatılmaz yaşanır. windows mobile virüs gibidir, bir kere bulaştı mı daha da iflah etmez adamı. elinize aldığınız tüm diğer cihazlar size "traş makinası" gibi görünmeye başlar. N95 değil N9995 olsa fasarya..

Ben olaya maddi açıdan bakmıştım.
    10 tane n95 en az 7-8 bin ytl para yapar.
    Bu paraya en az 10 tane de windows mobile olan telefon alınır

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de vermeyeceğim?

Ben olaya maddi açıdan bakmıştım.
    10 tane n95 en az 7-8 bin ytl para yapar.
    Bu paraya en az 10 tane de windows mobile olan telefon alınır

o kadar ediyor mu yaww? o zaman bi düşüneyim

• Diger ureticiler, Asus bir model cikarana kadar,bes model cikararak diyecegini diyor zaten.

Asagidaki HTC Modeli 2006 nin son ceyreginde duyurulan bir model sene 2007 nin son ceyregi ve satista cihaz.

Asus un modeli ile Rom bellegi disinda aman aman bir fark yok bana gore.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

Diger ureticiler, Asus bir model cikarana kadar,bes model cikararak diyecegini diyor zaten.

Asagidaki HTC Modeli 2006 nin son ceyreginde duyurulan bir model sene 2007 nin son ceyregi ve satista cihaz.

Asus un modeli ile Rom bellegi disinda aman aman bir fark yok bana gore.

bu cihazda fena değilmiş, lakin standart kulaklık girişi yerine USB kullanması, 128 mb romu ve samsung işlemcisi ile asusun birazcık gerisinde kalıyor.
  • Asus M530w'nun resmi tanıtım sayfasını açmış bulunuyor. Gayet güzel ve tanıtıcı animasyonlar var sitede.
    Ürünü siyah ve beyaz olarak iki renkte piyasaya sürüyorlarmış. Beyaz olanda turuncu çerçeve gayet estetik duruyor.

http://event.asus.com/mobile/m530w

• toshiba portage g 900 tanıtıldı ancak henüz bizde satılmıyor
    bu teknoloji durur mu yani diyeceklerki 6 ay yeni cihaz yok siz piyasadakileri öğrenin dinlenin
    6 ay sonra yeni cihazlar çıkınca görüşürüz
    bu tabiki hayal. teknoloji durmuyor dünyada yenisi çıkıyor eskisi bize geliyor
  • Bomba patlamamış sanırım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ironman

Bomba patlamamış sanırım..

patlamaz tabiii,,,,pinini cekmeyi unutmuşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.