|
ASUS VP249QGR vs Acer KG241QS
-
-
Benimde almayı düşündüğüm monitörler arasında bunlar.Bilen arkadaşları bekliyorum.Özellikle doların malum durumlarından sonra tekrar fiyatlar artmadan almak lazım. -
Konumumu aldım önerileri bende bekliyorum. -
TN paneller renk konusunda bir tasarımcıyı veya renk takıntılı insanı asla tatmin edemez onu söyleyeyim baştan, VG248QG kullanıyorum ASUS'un, TV ile çok farklı renk kalitesi açıkçası.
Ama bir diğer noktaysa, bundan önce IPS kullandığımda oyunlarım akmıyordu benim gözümde, laptopun kendi IPS ekranıydı tabii kötü bir örnek, ne 1Ms ne de 144Hz di, dandik birşeydi. Tabii şunu da söyleyeyim dandik laptop ekranı ile VG248 arasında ahım şahım fark yok.
Eğer oyunlarda çok ciddiysen kesinlikle TN alacaksın, ama öyle ciddi falan değilim, kaybettiğimde monitörün gecikmesinin etkisini sorgulamam dersen IPS alabilirsin, bir diğer husus da IPS ler bazı kişilerde göz yanması vs. yapabiliyor, o da aklında bulunsun.
Ben dediğim gibi 2 yıl kadar o laptop IPS ini kullandım ne masaüstünde gezerken ne oyun oynarken hiç zevk almadım, sonra 1Ms 75Hz VP248QG almıştım ASUS, onunla 1 yıl gayet güzel eğlendim ama canım artık daha fazlasını istediği için 2 hafta önce 0.5Ms 165Hz VG248QG aldım, şuanda bambaşka bir deneyim bu.
-
Hocam hortlatıcam biraz ama gtx1050ti ve ryzen 1300 sistemime VG248QG gider mi sürekli 165fps alamayacağımdan bazı oyunlarda 144 hz e çekebilme imkanı 0,5 ms oc'siz olması ve asus markası olması cezbediyor ama fiyatı 2 bin tl şuanlık
Diğer muadilleri 400-500 tl ucuz ama yorumlarda ms ayarları tam hz alamama ghosting gibi sıkıntılardan bahsediliyor o yüzden çekiniyorum.
- sizin kullandığınız sistem (gpu-cpu) nedir? Sürekli 165hz de mi kullanıyorsunuz monitörle maceranızı paylaşabilir misiniz
-
Selamlar, i7 6700HQ ve GTX960M ile kullanıyorum ben, CS:GO da 200 civarı FPS aldığım için CS:GO da çok iyi gidiyor, ghosting görmedim şahsen şuana kadar hiç, 165Hz i tam olarak alabiliyorsun (frame skip testlerini yaptım).
Tavsiyem 144Hz IPS monitörlerden alman olacaktır, TN panelin IPS den 400 500 pahalı olması çok saçma, ha eğer TN bana sorun değil dersen de monitör gayet güzel.
-
Kesinlikle Asus VP249QGR modeli almanı öneririm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X