Şimdi Ara

ASUS VS248H led monitor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus vs248h monitor sahibiyim fakat bir türlü optimum ayarları yakalayamıyorum. Ekran laptop bilgisayarıma bağlı film izlerim düşüncesiyle almıştım. Laptopum Sony f serisi full hd laptop. HDMI girişiyle bağlı fakat ne zaman yakaladım desem optimum ayarı karşıma 1 hafta sonra bir resimde renk çıkıyor bulanık karanlık vs. Şu anda laptopun ekranı kalite olarak çok daha iyi duruyor. Eğer kullanan varsa ekran ayarlarını paylaşmanız mümkünmüdür? veya sorun başka bir yerde olabilir mi?

Şu anda ki hali:

Scenery Mode
    Brightnes 90
    contrast 80
    saturation 57
    User mode
    Natural
    Sharpness 45
    trace free 80

teşekkürler

• Ben de yeni 24" Asus VS248H sahibi oldum, demin de konu açayım birşeyler paylaşırız deneyimlerimizi anlatırız diyordum ki senin konunu gördüm :) Öncesinde mağazaya 24" Samsung S24B350H almaya gitmiştim (VS248H ile herşeyi aynı), O gün stoklarda yokmuş bende VS248H alıp çıktım.

dominoo34, Valla senin sorununu tam olarak anlayamadım ama ben de öyle şeyler olmadı şu an cillop gibi kullanıyorum harika yav. Hiçbir ayar yapmadım OSD menüsünü bile kurcalamadım. Sadece ekran kartım DVI olduğundan "HDMI To DVI" dönüştürücü kabloyla monitörün HDMI'ına taktım. Monitör ayarından girişi HDMI seçtim, oysa ki ekran kartından çıkış DVI görüntü şeklinde. Yine de güzelce tanıdı açıldı, Win7'de hemen 1920x1080 olarak ayarlamış ben hiçbirşey yapmadım.

http://www.asus.com/Monitors_Projectors/VS248H/

http://uk.hardware.info/productinfo/133355/asus-vs248h

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vs248h-24-vs248h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58030

İlk izlenimlerim gayet güzel iyi keliteli olduğu yönünde. 5 yıllık 19" LCD (1280x1024, 4:3 ratio) monitörden 24" LED Monitöre (1920x1080, 16:9 ratio) geçince, eşekten inip at'a binmiş gibi olduk yav hatta ferrari'ye binmişiz haberimiz yok :D Daha denemedim ama bence 24" VS248H tam bir oyuncu monitörü.

Eski monitörde en büyük sıkıntım son yılların oyunlarını tam ekran göstermemesiydi, yani Assassins Creed serisi, Spec-Ops: The Line, The Walking Dead The Game oyunlarında ekranın altı ve üstü siyah bantla oynadım hep. Bir türlü 1280x1024 - 4:3 tam ekran olmuyordu. Umarım şimdi 24" 1920x1080 16:9 tam ekran oynarım filmlerimi izlerim.

Eğer oyunlar 1920x1080 tam ekran-widescreen olmazsa, sanırım Nvdia Control Panel ayarlarından şu "aspect ratio" denilen şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Demin baktım "ratio: 4:3" seçiliymiş ama internet-masaüstü vb herşey tam ekran şu an. Oyunlar için sanırım bunu 16:9 yapmamız gerekiyor.

Şu an asıl mesele Oyun performansı, evet bunun için sabırsızlanıyorum herhalde bu akşam denerim birkaç oyun. umarım beni pişman etmez VS248H.

----
    Eski samsung monitörüm için driver olurdu samsung'un sitesinde bakın hala monitiröler için driver yayınlar. Asus'da sanırım böyle birşey yok sitesinde falan bulamadım. VS248H takıp ilk kez PC'yi açtığımda hemen ekran ayar/özelliklerine baktım orda şöyle yazıyordu: "VS248H, ANCOR COMMUNICATIONS INC."

Burda neden monitörümü ASUS olarak tanımamış bilemedim. Nividia Control Panel'den bakınca orda da monitörümü ANCOR COMMUNICATIONS INC diye gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 31 Ekim 2013; 19:32:22 >

• BENDE E2461Fwh ile vs248h arasında kalmıştım ve aynı fiyat oldukları için azda olsa büyük olan asusu tercih etmiştim.Alalı 3 hafta oldu ama şu anda biraz pişman olur gibiyim. Birincisi filmlerde beni hiç tatmin etmedi. Renkler doğru değil. Siyah ve kırmızılar sıkıntılı.
    Biraz ayar yaptım ama olmadı. Oyunlarda iyi ama game modda renkler aşırıya kaçıyor. Şu anda her iş için standart modda kullanıyorum ama beklediğimi bulamadım. Nba 2k14 oynuyorum ve bulls un forması kırmızı yerine neredeyse pembe görünüyor ve ben bir türlü ayarlayamıyorum.
    Ama sizin için yardımı olabilecek bir bilgi buldum. ICC profili ile gerçek renklere yaklaşabiliyormuş. Ben denedim ama bana biraz koyu geldi.
    Belki sizin hoşunuza gider. Aşağıdaki linkte vs248h ve daha fazla monitör için önceden tanımlı icc profilleri var. İngilizceniz varsa nasıl yapılacağı sitede detaylı şekilde yazıyor. (Yoksa ben yardımcı olabilirim)

http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm

Doğru ayarları bulursanız banada haber verin lütfen.
    Saygılarımla.

• Merhaba,

Bende en sonunda bu siteden buldum fakat bunun üzerine bir kaç ayar yapmam gerekti. Örneğin burada present mode olarak Standart gözüküyor fakat bana yine tatmin edici gelmedi dediğim gibi kendi laptopumun kalitesi çok daha iyi fakat yine filmlerde bir derece kaliteyi yakalayabildim. En azından eskisi gibi koyu tonlarda benek benek görüntüler çıkmıyor. Bu ayarın üzerine scenery mode kullanmaya basladım. Su anda fena değil gibi duruyor.
  • arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bende yaklaşık 3 hafta önce asus vs248hr aldım. Monitörde dahili hoparlör var ama bir türlü ses alamadım hoparlörlerden... hdmi ile laptopa bağladım olmadı uydu alıcısına bağladım olmadı. acaba hoparlörlerde mi sorun var yoksa benmi bir yerde yanlış yapıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.